Σαλβίνι σε Ρίτσαρντ Γκιρ: «Μπορείς να βάλεις τους μετανάστες στο τζετ σου και να τους κρατήσεις στις βίλες σου στο Χόλιγουντ»





Freepen.gr - Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός εσωτερικών της χώρας, Ματτέο Σαλβίνι πρότεινε στο γνωστό ηθοποιό, Ρίτσαρντ Γκιρ να πετάξει με τους 160 παράνομους
μετανάστες που απομακρύνθηκαν από την
ιταλική ακτή πίσω στο Χόλιγουντ με το «ιδιωτικό αεροσκάφος» του, αφού ο ηθοποιός κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να βρουν λιμάνι για το πλοίο.


Ο Gere παραβρέθηκε σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τους εκπροσώπους της μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms σε στο ιταλικό νησί Lampedusa με σκοπό να επιτραπεί ο κατάπλους στο πλοίο. Ο Σαλβίνι αρνήθηκε να επιτρέψει στο σκάφος να εισέλθει στα ιταλικά ύδατα, σημειώνει το bloomberg.com.


Ο 69χρονος πια, Γκιρ, ο οποίος μετέβη στο πλοίο Open Arms την Παρασκευή για να παραδώσει φαγητό και νερό, δήλωσε ότι "το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μπορέσουν να φτάσουν σε ένα ελεύθερο λιμάνι, να μπορέσουν να κατεβούν από τα σκάφη και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή".


Ο Σαλβίνι χαρακτήρισε το αίτημα του αποβιβασμού ως «πρόκληση» που αγνοεί τη ζωή των μεταναστών και κάλεσε την Ισπανία, τη χώρα όπου είναι νηολογημένο το πλοίο, να τους παραλάβει. Οι ισπανικές αρχές όμως αρνήθηκαν ισχυριζόμενες ότι πρέπει να αποβιβαστούν στο πλησιέστερο λιμάνι.


"Καθώς ο γενναιόδωρος εκατομμυριούχος δηλώνει τις απαιτήσεις του σχετικά με την τύχη των μεταναστών του Open Arms, τον ευχαριστούμε: θα είναι σε θέση να φέρει τον καθένα από αυτούς με το ιδιωτικό του αεροπλάνο στο Χόλιγουντ και να τους κρατήσει στις βίλες του", δήλωσε ο Σαλβίνι μετά τη συνέντευξη του Γκιρ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια