26 Αυγούστου 2019

Ποιος διακινεί τα μυστικά κονδύλια της Τουρκίας για “ειδικές επιχειρήσεις” και στη Θράκη!

“Ειδικές επιχειρήσεις” της Τουρκίας, με μυστικά κονδύλια να διοχετεύονται σε χώρες όπου η Τουρκία θέλει να διεισδύσει. Το ενδιαφέρον για εμάς ,είναι ότι ο άνθρωπος που ο Ερντογάν έχει τοποθετήσει στην διαχείριση αυτών των κονδυλίων είναι γεννημένος στην Κομοτηνή και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.

Σύμφωνα με έγγραφα που αποκαλύπτει το nordicmonitor.com η υπηρεσία της τουρκικής προεδρίας που ασχολείται με τους Τούρκους που ζουν στο εξωτερικό (Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ή YTB), κάνει παράνομες επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με ελεγκτικές εκθέσεις του Σεπτεμβρίου 2018 που δημοσιεύει το Nordic Monitor, διαπιστώθηκε ότι η ΥΤΒ παραβίασε τη νομοθεσία. Οι ελεγκτές διαπίστωσαν μη συμμόρφωση με τους κανόνες για τη χρήση ειδικών κονδυλίων ύψους 9,6 εκατομμυρίων TL από την YTB το 2017. Η YTB ισχυρίστηκε ότι οι πράξεις που χρηματοδοτήθηκαν από το ειδικό κονδύλιο του προϋπολογισμού θεωρήθηκαν ευαίσθητες και επείγουσες και ότι τα σχετικά έγγραφα φυλάσσονταν σε ασφαλές δωμάτιο, αποτρέποντας τους ελεγκτές να τα ελέγξουν.
Η ΥΤΒ χρησιμοποιείται από τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών (MIT)
και το γραφείο του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να εκτελέσει επιχειρήσεις κατασκοπείας στο εξωτερικό με το πρόσχημα να βοηθήσει Τούρκους .
Η δράση αυτής της υπηρεσίας λαμβάνει χώρα παράλληλα με τις μυστικές δράσεις της πανίσχυρης Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (DIYANET), για την οποία επίσης υπάρχουν καταγγελίες για μυστικές δράσεις και στρατολόγηση των ιμάμηδων ανά τον κόσμο, ως πληροφοριοδοτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 ο προϋπολογισμός της DIYANET, ο οποίος αυξάνεται συνεχώς επί εποχής Ερντογάν, ανήλθε στο δυσθεώρητο ποσό των 8,1 δισεκατομμύρια TL (1,38 δισ. δολάρια), υπερβαίνοντας τους προϋπολογισμούς 12 υπουργείων, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου υγείας και του υπουργείου εσωτερικών, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ενώ για το 2019 έχουν έχει αυξηθεί περαιτέρω κατά 34% φτάνοντας τα 10,4 δις TL. Επιπλέον, στον προϋπολογισμό της DIYANET υπάρχει πρόβλεψη διάθεσης κονδυλίων για συλλογή πληροφοριών…..

Στις 26 Οκτωβρίου 2018 ο Ερντογάν διόρισε τον 34χρονο Αμπντουλάχ Ερέν επικεφαλής της YTB, ως μέρος των σχεδίων του να μετατρέψει τον οργανισμό σε κλάδο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).Ο Έρεν ήταν αναπληρωτής επικεφαλής της νεολαίας του AKP στην Κωνσταντινούπολη και εργάστηκε για να επεκτείνει τα πλοκάμια του AKP στα Βαλκάνια, μια περιοχή που γνωρίζει αφού γεννήθηκε στην Κομοτηνή, γράφει το Nordic Monitor και προσθέτει:
“Επιλέχθηκε, όπως πολλοί άλλοι, από την τουρκική κοινότητα στη Δυτική Θράκη. Ο θείος του είναι ο Hakan Çavuşoğlu, ο οποίος ήταν αναπληρωτής πρωθυπουργός και εξακολουθεί να είναι βασικός ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Erdoğan στην εκπόνηση των πολιτικών της Τουρκίας έναντι των βαλκανικών κρατών. Ο θείος, του οποίου το χαρτοφυλάκιο περιλάμβανε την YTB
, έφερε τον Eren στη θέση του επικεφαλής της YTB.
Παρεμπιπτόντως, ο αδελφός του Eren, İbrahim Eren, είναι στενός φίλος του γιου του Ερντογάν Bilal. Οι δυο τους γνωρίζονται από το γυμνάσιο. Ο Τούρκος πρόεδρος τοποθέτησε τον Ιμπραήμ στην ηγεσία του κρατικού δικτύου TRT της Τουρκίας. Ο πατέρας των αδελφών Ερέν, Χάλιτ Έρεν, είναι διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού (ΙΡCICA) του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) της Κωνσταντινούπολης, το οποίο χρηματοδοτείται από την Τουρκία. Ο Αμπντουλάχ Ερέν εργάστηκε επίσης στο Ίδρυμα Πολιτικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (SETA), κυβερνητικό think tank για την προπαγάνδα. Το SETA είναι γνωστό ότι λειτουργεί ως σημείο εισόδου για κυβερνητικές θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με τα “διαρρηγμένα” μηνύματα του Berat Albayrak, του γαμπρού του Erdoğan, η YTB στελεχώνεται από ισλαμιστές. Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε στο Albayrak στις 29 Νοεμβρίου 2013 από τον Mithat Cansız, γενικό διευθυντή της κρατικής Turkish Petroleum International Company (TPIC) και φίλου του Albayrak, αποκάλυψε ότι το 70% των μελών του προσωπικού της YTB προέρχεται από πολιτικό ισλαμικό υπόβαθρο και είχε κάποια σχέση στο παρελθόν με το ισλαμικό κόμμα Felicity (SP).


militaire.grΤο διαβάσαμε από το: Ποιος διακινεί τα μυστικά κονδύλια της Τουρκίας για “ειδικές επιχειρήσεις” και στη Θράκη! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/08/blog-post_2049.html#ixzz5xdF3Mo00

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου