Συμβόλαιο εξόντωσης της ΔΕΗ;





Ο κ. Χατζηδάκης πρέπει να σταματήσει να διασύρει δημόσια τη ΔΕΗ, κατά κάποιον τρόπο όπως ο κ. Παπανδρέου την Ελλάδα το 2009 – ενώ είναι πλέον ευθύνη του κ. Μητσοτάκη που του το επιτρέπει.
Του Μονάρχη του επιτελικού, παράλληλου «Κράτους εν Κράτει» που θέλει να μας επιβάλλει, θεωρώντας πως μπορεί να κάνει πια ότι θέλει, αφού έχει ξεπλυθεί η ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ – από ένα κόμμα που δυστυχώς έπεισε τους Έλληνες ότι, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στα μνημόνια! Πως το δηλητήριο είναι δηλαδή το φάρμακο, παρά την καταστροφή που προηγήθηκε και που δεν θα σταματήσει, όσο η χώρα κυβερνάται από ανίκανα άτομα.

Από: analyst.gr - ΒΑΣΙΛΗΣ



Επικαιρότητα

Όταν σε καθημερινή βάση, συνεχώς, ο κ. Χατζηδάκης προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις διασυρμού της ΔΕΗ, μία επιχείρησης εισηγμένης στο χρηματιστήριο, στην οποία πολλοί Έλληνες έχουν τοποθετήσει τα χρήματα τους, ενώ βασικός της μέτοχος είναι το δημόσιο, άρα όλοι εμείς, δεν μπορεί παρά να υποθέσει κανείς πως πίσω από αυτές κρύβεται ενδεχομένως ένα συμβόλαιο εξόντωσης της – πλήρους απαξίωσης της δηλαδή, με στόχο αφενός μεν τον «ακρωτηριασμό» της από ιδιώτες φιλικά προσκείμενους στην κυβέρνηση (ανάλυση), αφετέρου το ξεπούλημα της σε μία εξευτελιστική τιμή, υπενθυμίζοντας πως ανέκαθεν ενδιαφερόταν η γερμανική RWE.

Εάν ενεργούσε πάντως με τον ίδιο τρόπο κάποιος στις Η.Π.Α., η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα του επέβαλλε θηριώδη πρόστιμα, επιβαρύνοντας τον επί πλέον με ποινικές ευθύνες – αφού είναι απαράδεκτο να δυσφημεί τα περιουσιακά στοιχεία των άλλων. Εάν τώρα θέλει να αποφύγει τις δικές του ευθύνες και δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει την κερδοφόρα ή έστω ακόμη και τη λειτουργία της επιχείρησης, τότε οφείλει απλά να παραιτηθεί – όχι να προσπαθεί να δικαιολογήσει την ανικανότητα του.



Έχοντας αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα, σε ένα πιθανότατα στημένο παιχνίδι, σε ένα συμβόλαιο θανάτου της μεγαλύτερης ελληνικής επιχείρησης με πρόσβαση σε όλα τα σπίτια μας, καθώς επίσης με μεγάλη σημασία για τη λειτουργία της εγχώριας βιομηχανίας ή των λοιπών ιδιωτικών εταιρειών, στον πόλεμο που διεξάγεται εναντίον της με στόχο τη ληστεία της κοκ., αδυνατούμε να κατανοήσουμε πού το πάει ο υπουργός με τις δηλώσεις του – αφού είναι αδύνατον να πιστέψουμε πως εκτελεί συμβόλαιο εξόντωσης της. Εκτός αυτού γιατί δεν μας λέει αλήθεια πόσα χρωστούν στη ΔΕΗ τα κόμματα, το δημόσιο, οι δήμοι, οι κρατικές εταιρείες κοκ., αλλά μόνο πως οφείλουν γενικά οι Έλληνες 2,7 δις €;



Σε όλους όσους δε κατηγορούν ως υπεύθυνη της κατάρρευσης της εταιρείας τη ΓΕΝΟΠ, έχουμε γράψει επανειλημμένα πως το συνδικάτο δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα, χωρίς την ανοχή του εκάστοτε κυβερνητικού κόμματος – ενώ η τελευταία ευκαιρία μίας σοβαρής αναδιάρθρωσης της ήταν το 2008 (έπρεπε να είχε δρομολογηθεί τη δεκαετία του 1990, όπως σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες), επί διοικήσεως του κ. Αθανασόπουλου
και πριν ακόμη εφαρμοσθούν τα μνημόνια που ουσιαστικά απαγόρευσαν τις επενδύσεις που όφειλαν να γίνουν.

Έκτοτε η ΔΕΗ βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, ακριβώς όπως η Ελλάδα – η μοναδική χώρα στην παγκόσμια ιστορία που έλαβε τρεις διαδοχικές δανειακές συμβάσεις συνοδευόμενες από μνημόνια, τα οποία θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως το 2060 εάν όχι στο διηνεκές.



Λάθη πάντως όσον αφορά τη ΔΕΗ έκαναν όλες οι κυβερνήσεις στις διαπραγματεύσεις τους – μεταξύ των οποίων τα σημαντικότερα ίσως είναι η μη προστασία των τεράστιων αποθεμάτων λιγνίτη της εταιρείας (αποδέχθηκαν την επιβάρυνση ρύπων), η συμφωνία του 2015 να χάσει το 50% του τζίρου της ακόμη και πουλώντας ηλεκτρισμό κάτω του κόστους που εξάγεται (γράφημα), καθώς επίσης η χρέωση της Μυτιληναίος ΑΕ με τιμές πολύ χαμηλότερες του κόστους χωρίς καν τα εργατικά (αν δεν κάνουμε λάθος με 37 € έναντι κόστους παραγωγής 70 €).

Σε εκείνους τώρα που δικαιολογούν τον υπουργό, επικαλούμενοι το επιτυχές κλείσιμο ουσιαστικά της Ολυμπιακής και την ανάληψη του έργου της από την Aegean, θα λέγαμε πως η Aegean είχε τζίρο 1,2 δις € το 2018 και κέρδη μετά φόρων 67,9 εκ. € (πηγή) – γεγονός που σημαίνει πως ο τομέας είναι εξαιρετικά κερδοφόρος, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις ήταν και είναι ανίκανες να εκμεταλλευθούν τις δυνατότητες που τους δίνονται, θεωρώντας επιτυχία τους το ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων που δεν ανήκουν φυσικά στις ίδιες, αλλά σε όλους εμάς.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Χατζηδάκης πρέπει να σταματήσει να διασύρει δημόσια τη ΔΕΗ, κατά κάποιον τρόπο όπως ο κ. Παπανδρέου την Ελλάδα το 2009 – ενώ είναι πλέον ευθύνη του πρωθυπουργού που του το επιτρέπει. Του Μονάρχη του επιτελικού, παράλληλου «Κράτους εν Κράτει» που θέλει να μας επιβάλλει, θεωρώντας πως μπορεί να κάνει πια ότι θέλει, αφού έχει ξεπλυθεί η ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ – από ένα κόμμα που δυστυχώς έπεισε τους Έλληνες ότι, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στα μνημόνια. Πως το δηλητήριο είναι δηλαδή το φάρμακο, παρά την καταστροφή που προηγήθηκε και που δεν θα σταματήσει, όσο η χώρα κυβερνάται από ανίκανα άτομα.
http://www.freepen.gr/2019/08/blog-post_755.html?fbclid=IwAR0MMsoxkO5z2EV7e6m01q4TwuTSrClpYP-LXFC7DbAPO41ThEPn4aMfkoE

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια