Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΤΟΥ




Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΤΟΥ

Το μήνυμα που έβγαζε το τεράστιο ανάγλυφο στο βράχο προς τους βαρβάρους που ζύγωναν τα πολιτισμένα παράλια της ανατολικής Ρωμυλίας ήταν σαφέστατο! «Αν περάσετε αυτό το βράχο, εισέρχεστε στα δικά του εδάφη και η τύχη σας δεν θα είναι διαφορετική από αυτή του νεκρού λιονταριού». Η φήμη βέβαια του αήττητου βασιλιά, προ πολλού είχε ταξιδέψει παντού και οι βάρβαροι ποτέ δεν πέρασαν το βράχο!

Το ανάγλυφο στη ΜΑΝΤΑΡΑ της Βουλγαρίας με τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ιππέα, το σκύλο και το νεκρό λιοντάρι, είναι η ολοκλήρωση του κυνηγιού, με προγενέστερες φάσεις που βλέπουμε στα νομίσματα του Αλεξάνδρου! Καταδίωξη με το σκύλο στο πρώτο νόμισμα και η εμπλοκή με το λιοντάρι στο δεύτερο.

Οι Βούλγαροι θεωρούν τον ιππέα εθνικό τους σύμβολο και τον αποτυπώνουν στα νομίσματά τους! Μαζί με τους Έλληνες αρχαιολόγους τον ονόμασαν ΘΡΑΚΑ (λες και το γράφει πουθενά), για να εξυπηρετήσουν άλλη μια φορά τον ανθελληνισμό! Αγαπητοί γείτονες, από κάποια οπτική γωνία είναι τιμή μας που έχετε τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ εθνικό σας σύμβολο!


Asterios Tsintsifos



Το διαβάσαμε από το: Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΤΟΥ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/08/blog-post_650.html#ixzz5wSVEkd9n

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια