Μήπως αυτή είναι η αλήθεια για την 5G;





Του Δρ. Θεόδωρου Μέτση Dipl. Eng., M.Sc. (Eng.), Ph.D.*

Εξεπλάγην με το γεγονός που το άρθρου με τίτλο η “Η αλήθεια για το δίκτυο 5G για την πόλη της Καλαμάτας” εμφανίστηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε διάφορες εφημερίδες της πόλης σας.

Δεν θα σχολιάσω το περιεχόμενο του άρθρου αλλά θεωρώ σκόπιμο να προσθέσω και πολλές άλλες αλήθειες που ίσως εκ παραδρομής αποκλείστηκαν και συγκεκριμένα σημαντικής πληροφόρησης που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία είκοσι χρόνια σε περισσότερα από 20000 έγκυρα επιστημονικά συγγράμματα διεθνώς αναγνωρισμένα.

Τα όρια της ICNIRP που αναφέρονται ως ασφαλή στο άρθρο που δημοσιεύσατε με τίτλο “ Η αλήθεια….” έχουν ημερομηνία “παραγωγής”
το 1998 αλλά πιο σημαντικό και λυπηρό είναι ότι παραμένουν τα ίδια και δεν έχουν προσαρμοσθεί μέχρι σήμερα, δηλ. 21 χρόνια μετά. Η ελληνική νομοθεσία καθορίζει τα όρια ακτινοβολίας βασιζόμενη σε αυτά της ICNIRP με μια πρόσθετη έκπτωση 30% -προς τιμή της βέβαια- σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπεγράφη το έτος 2000, δηλ. 19 χρόνια πριν. Σε αυτό την χρονική περίοδο εικοσαετίας και πλέον είναι γνωστό ότι ούτε η ICNIRP ούτε ή Ελληνική νομοθεσία προσάρμοσε τα όρια επικινδυνότητας της ΗΜΑ δεδομένου ότι για όρια επικινδυνότητας πρόκειται και όχι ασφαλείας αφού “καμία ακτινοβολία δεν είναι ασφαλής” (σύμφωνα με τον Καθηγητή N. Cherry Πανεπιστήμιο Lincoln Νέα Ζηλανδία.)


πρόσφατη διεθνής έκκληση με τίτλο EMF CALL 2018 που μπορείτε να βρείτε και στο διαδίκτυο www.emfcal.org(και μάλιστα και στα Ελληνικά) που έχουμε υπογράψει 180 περίπου επιστήμονες από όλο τον κόσμο (3 από την Ελλάδα) ρητά αναφέρεται ως έκκληση για όρια πραγματικής προστασίας στην έκθεση της ΗΜ Ακτινοβολία. Στην έκκληση αυτή αναφέρεται ότι οι απόψεις και οδηγίες της ICNIRP δεν είναι επιστημονικές και προστατεύουν την βιομηχανία και όχι την δημόσια υγεία. Για την προστασία του κοινού και του περιβάλλοντος από τις καταστροφικές επιπτώσεις των ΗΜ πεδίων –γράφει η έκκληση-ζητείται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και όλες τις κυβερνήσεις να μην αποδεχθούν τα όρια της ICNIRP. Στην έκκληση αναφέρεται ότι τα όρια της ICNIRP προστατεύουν μόνο από την έντονη εμφάνιση θερμικών συμπτωμάτων σε μία βραχυχρόνια και αυξημένη έκθεση. Τα όρια αυτά δεν προστατεύουν από τις δυσμενείς επιπτώσεις μιας παρατεταμένης έκθεσης όπως αυτές του καρκίνου, των προβλημάτων αναπαραγωγής, των επιπτώσεων επί του νευρικού συστήματος, ενώ τέτοια συμπτώματα έχουν επιβεβαιωμένα παρατηρηθεί με διαχρονική ακτινοβολία πολύ χαμηλότερη των ορίων που ορίζει η ICNIRP.

Τον Μάιο του 2011 ο εκπρόσωπος για τον καρκίνο του ΠΟΥ (Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας) και η IARC International Agency for Research of Cancer μας επιβεβαιώνουν ότι η ακτινοβολία με συχνότητες 30 kHz – 300 GHz είναι πιθανώς καρκινογόνος για τον άνθρωπο (βλ. https://monographs.iarc.fr/iarc-monographs-on-the-evaluation-of-carcinogenic-risks-to-humans-14/ ) Η ICNIRP όμως αγνοεί αυτό το σημαντικό συμπέρασμα!
Δυστυχώς η Ελληνική νομοθεσία δεν έχει αναπροσαρμοσθεί από το 2000 μέχρι σήμερα στις σύγχρονες απαιτήσεις της επιστήμης, πιεζόμενη ενδεχομένως από την Βιομηχανία να κρατηθούν τα όρια ψηλά. Αντιθέτως σε άλλες χώρες βλέπουμε τα όρια επικινδυνότητας να έχουν κατέβει 100 φορές κάτω από αυτά της ICNIRP και 60 φορές κάτω από αυτά που ισχύουν βάσει της ΚΥΑ του 2000 στην Ελλάδα. Η Ιταλία, η Ελβετία, το Μονακό, η Πολωνία,

Βουλγαρία, η Ρωσία, η Βαλωνία (περιοχή του Βελγίου συμπεριλαμβανομένων και των Βρυξελλών) υιοθετούν όρια 100 φορές κάτω από τα όρια της ICNIRP, όρια που υπερασπίζεται ο αρθρογράφος σας και υμνητής της αλήθειας για την 5G στην καταχώρηση σας της 5ης Αυγούστου 2019 και η πρωτοβουλία αυτών των κρατών είναι μια αλήθεια που στο άρθρο σας δεν γίνεται καμία αναφορά.

Η παραπομπή του άρθρου της 5ης Αυγούστου στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ατομικής Ενέργειας ως επιτηρητή των επιπέδων ακτινοβολίας στην Ελλάδα ενδεχομένως να εντυπωσιάζει τον αναγνώστη που δεν γνωρίζει, αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι είναι
πολλές οι κεραίες στην Ελληνική Επικράτεια
που δεν περιλαμβάνονται στην Ιστοσελίδα της ΕΕΑΕ είτε γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα μετρήσεις είτε γιατί είναι στο στάδιο της καταγραφής. Το θέμα των μετρήσεων είναι ένα άλλο κεφάλαιο όχι ιδιαίτερα καθησυχαστικό αφού πρόσφατα σε βάση κεραιών μέσα στην πόλη σας όπου η ΕΕΑΕ καταγράφει μεγίστη τιμή ακτινοβολίας λιγότερο από 40000 μW/m2, η δική μου μέτρηση κατέγραψε μια πολλαπλάσια πυκνότητα -158000 μW/m2- και βέβαια σε συχνότητες που δεν περιλαμβάνουν τυχόν σήμα από κεραία 5G.

Θα είμαι προσεκτικός και θα σεβαστώ τα ευαίσθητα προσωπικάδεδομένα και θα αρκεστώ μόνο σε μεγέθη ακτινοβολίας και όχι σε αριθμούς καρκινικών και άλλων συμπτωμάτων κοντά στα σημεία των μετρήσεων που επισυνάπτω. Ενδεχομένως να σας πουν ότι ο μόνος φορέας διαπιστευμένος για να κάνει μετρήσεις είναι η ΕΕΑΕ και αυτό βέβαια βοηθάει ώστε κανείς άλλος να μην μπορεί να διαφωνεί η να ελέγχει τις μετρήσεις της έστω και αν διαθέτει πιστοποιημένα όργανα μέτρησης.

Ειδικά επί του θέματος της 5G θα πρέπει να επισημάνω τις δεκάδες πόλεις στην Ευρώπη και την Αμερική σήμερα, που αντιδρούν στην εγκατάσταση της 5G επικαλούμενες θέματα υγείας αλλά και να αναφερθώ και στις πόλεις που είχαν την “τύχη” να συμπεριληφθούν στις 11 πιλοτικές πόλεις των ΗΠΑ για 5G από το 2017. Συγκεκριμένα η πόλις του Sacramento στην California είναι μία από αυτές με πολλές αντιδράσεις από τους κατοίκους με πολλαπλά θέματα υγείας που έκαναν πιο έντονα την εμφάνιση τους μετά την εγκατάσταση αυτής της “σύγχρονης τεχνολογίας”.

Η Ανεξάρτητη και αδέσμευτη επιστήμη, μας έχει προειδοποιήσει για όλα εκείνα τα συμπτώματα και τα αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία του ανθρώπου και όχι μόνο. Πρόσφατα επιστημονικά πορίσματα έδειξαν ότι οι υψηλές συχνότητες που περιλαμβάνονται μέσα στο φάσμα των συχνοτήτων της 5G προκαλεί εκτός άλλων και μετάλλαξη των μικροβίων και τα καθιστά ιδιαίτερα ανθεκτικά στα ήδη γνωστά αντιβιοτικά!

Ιδιαιτέρως ανησυχητική για την χώρα μας είναι η αρνητική επίδραση της ΗΜΑ στην γονιμότητα του ανθρώπου γεγονός που καθιστά την ΗΜΑ ως το κατ’ εξοχήν όπλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αναίμακτα για την μείωση του πληθυσμού της γης. (βλ. NWO).

Ο καθηγητής του Washington State University Martin Pall σε μία από τις πρόσφατες εργασίες του, https://www.emfacts.com/2018/08/martin-palls-book-on-5g-is-availableonline/ μας παραπέμπει μεταξύ άλλων και σε 19 διεθνή συγγράμματα που αναφέρονται αποκλειστικά στην υπογεννητικότητα και τα προβλήματα γονιμότητας τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών με αίτια την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία.

Αν η εφημερίδα σας ενδιαφέρεται θα μπορούσε να αναδημοσιεύσει, σε πλήρη αρμονία με τα ανωτέρω, το άρθρο μου με τίτλο “Η γενιά που δεν θα γεννηθεί ποτέ” πού άλλη εφημερίδα είχε την ευαισθησία να δημοσιεύσει προ μηνών ή το άρθρο μου με τίτλο “Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας” που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Εξ’ άλλου η επιστημονική επιτροπή της Βουλής μας έχει ήδη ενημερώσει δηλώνοντας ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας μέχρι το 2050 ενδέχεται να μειωθεί κατά 2,5 εκατομμύρια.

Ένα πόρισμα που ακόμα και το εξαιρετικό κίνητρο των 2000 ευρώ ανά παιδί της σημερινής κυβέρνησης δεν θα μπορέσει να ανατρέψει αφού η ΗΜΑ θα έχει επηρεάσει δυσμενώς την γονιμότητα των Ελλήνων και ειδικά εκείνων που θα ζουν στις “Έξυπνες Πόλεις” όπως η
Καλαμάτα, τα Τρίκαλα του Ζωγράφου αλλά και πολλών άλλων που ίσως δεν θα έχουν τα “προνόμια της 5G” αλλά θα ευρίσκονται μέσα σε μία άναρχη διάταξη κεραιών 3G και 4G χωρίς την παραμικρή ενημέρωση για προστασία από την πολιτεία ή την τοπική
αυτοδιοίκηση.

Η επιστημονική πληροφόρηση για τις καταστροφικές συνέπειες της ασύρματης ακτινοβολίας είναι ανεξάντλητη και δεν θα μπορούσε να καταχωρηθεί στην εφημερίδα σας ακόμα και αν δεσμεύαμε όλα τα φύλλα της για την επόμενη δεκαετία. Είτε προχωρήσει η πόλη σας στην εφαρμογή 5G είτε όχι, προέχει η σωστή πληροφόρηση του μη ενημερωμένου πολίτη περιλαμβανομένου και του προηγούμενου αρθρογράφου σας ο οποίος ομολογουμένως φαίνεται να έχει διαβάσει μόνο το φυλλάδιο της Ελληνικής Εταιρείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που μάλλον κρατάει αποστάσεις από τον τεράστιο όγκο των επιστημονικών συγγραμμάτων που κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για την Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και στις 5 ηπείρους του πλανήτη.


Είναι σημαντικό η πόλη σας να έχει ενημέρωση τι γίνεται στις άλλες πόλεις της Ευρώπης που έχουν την ανάλογη “τύχη” με την Καλαμάτα και είναι στο στόχαστρο της τεχνολογίας 5G. Το ελβετικό περιοδικό L’illustre στις 18 Ιουλίου 2019 δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με την 5G με τίτλο “Mε την 5G αισθανόμαστε ότι έχουμε γίνει πειραματόζωα” και συγκεκριμένα μία από τις πρώτες παραγράφους αναφέρει:

“Από τότε που οι κεραίες 5G τοποθετήθηκαν κοντά στα σπίτια μας στο κέντρο της Γενεύης, οι κάτοικοι αυτής της περιοχής υποφέρουν από διάφορα προβλήματα υγείας αφού είναι τα θύματα μιας τεχνολογίας όπου οι σχετικοί κίνδυνοι δεν έχει δοκιμασθεί αρκετά, μας αναφέρουν ένας γιατρός και ένας βουλευτής.”

Για του λόγου του αληθές επισυνάπτω και το απόσπασμα από την διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ως έχει. Το άρθρο του L’illustre είναι αρκετά αποκαλυπτικό και συνεχίζει για τους κατοίκους δύο διαμερισμάτων 5 ου ορόφου στο κέντρο της Γενεύης που συγκεντρώθηκαν και βρήκαν τι κοινά τους συνδέουν και αυτά είναι “η αϋπνία, οι πονοκέφαλοι το σφύριγμα στα αυτιά αλλά και πολλές αναπάντητες ερωτήσεις.”

Το άρθρο είναι αρκετά αποκαλυπτικό με σοβαρές αναφορές από κατοίκους της Γενεύης ονομαστικά, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και δεν βλέπουν καμιά από τις αλήθειες που επικαλείται ο μάλλον πλημμελώς ενημερωμένος αρθογράφος σας της 5ης Αυγούστου.

https://www.illustre.ch/magazine/5g-sentons-cobayes?utm_source=facebook&fbclid=IwAR1kXKK1yWBDKoaZRVOQB7gRvC8o-1a3GyVbQHJPyPkAzzpl73iKYtaiA6Q

Το σύστημα 5G στην πόλη σας μας πληροφορούν ότι είναι πιλοτικό αλλά δεν γνωρίζω ποιες θα είναι οι δοκιμές και πρωτίστως ποιος θα τις αξιολογήσει. Πιστεύω όμως τα θέματα προς αξιολόγηση να μην είναι και η αντοχή των κατοίκων της Καλαμάτας, μια αντοχή για την οποία δοκιμάζονται ήδη οι κάτοικοι της Γενεύης όπως μας ενημερώνει η έκδοση της 18ης Ιουλίου του περιοδικού L’illustre της Ελβετίας.

Ειδικά για μια πληρέστερη ενημέρωση όσον αφορά την 5G θα πρότεινα στους αναγνώστες σας να αναφερθούν στην έκκληση https://www.5gspaceappeal.org/ με τις 134000 υπογραφές από όλον τον κόσμο με 100 και πλέον αναφορές σε διεθνή επιστημονικά συγγράμματα, μεταφρασμένη σε 28 γλώσσες.

Τρομακτικό είναι το κείμενο της PACE (Planetary Association of Clean Energy) που κατέθεσε η PACE στο τμήμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ στις 11 Φεβρουαρίου 2019 αλλά επειδή ο σκοπός δεν είναι τα τρομάξουμε τον κάτοικο τις Καλαμάτας αλλά να τον αφυπνίσουμε και να τον προστατεύσουμε από τα θέματα που δυστυχώς κανένας δεν τον έχει ενημερώσει, δεν θα επεκταθώ στο συγκεκριμένο έγγραφο, παρά μόνο αν οι ανάγκες το απαιτήσουν.

Προτείνω στον Αγγλόφωνο αναγνώστη σας να μην περιοριστεί στα αναγραφόμενα και να ανατρέξει στις υπερσυνδέσεις (hyper links) του διαδικτύου που θα βρει μέσα σε αυτό το κείμενο για πληρέστερη και εκτεταμένη ενημέρωση αλλά πρωτίστως για την ταυτοποίηση της αλήθειας μέσα από μια πληθώρα ανεξάρτητων επιστημονικών συγγραμμάτων.

Με σεβασμό στην δημοσιογραφική δεοντολογία, και τηρώντας ίσιες αποστάσεις σε αντίθετες “επιστημονικές” προσεγγίσεις παρακαλώ και πιστεύω ότι έχετε υποχρέωση στον πολίτη της Καλαμάτας και ειδικά στην νέα γενιά, να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή σε ένα από τα προσεχή φύλλα σας και δεν θα αργήσετε να διαπιστώσετε ότι με αυτήν την κίνηση θα έχετε βοηθήσει προς την σωστή ενημέρωση τον πολίτη της Καλαμάτας έστω και αν η κίνηση αυτή φαίνεται να υπονομεύει και να αποσταθεροποιεί την προσπάθεια κάποιων να κάνουν την πόλη σας έξυπνη!

Η πόλη σας μπορεί και πρέπει να αναβαθμιστεί και να εξελιχθεί τεχνολογικά χωρίς όμως να ανέβουν οι τιμές ΗΜ ακτινοβολίας σε επίπεδα που η σύγχρονη επιστήμη κατατάσσει ως άκρως επικίνδυνα. Τα στοιχεία που αναφέρονται στην παρούσα επιστολή δεν είναι δικές
μου απόψεις και ερμηνείες αλλά διεθνείς αναφορές και δημοσιεύσεις με ισχυρό επιστημονικό κύρος και εξαιρετικά σύγχρονες και επίκαιρες.

* Ο Δρ. Θεόδωρος Μέτσης είναι Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός Περιβάλλοντος

eleftheriaonline.gr

https://katohika.gr/ellada/mipos-auti-einai-i-alithia-gia-tin-5g/?fbclid=IwAR3a16X_ZMVLZwJ61SDdVODAQ6sTOWFlu4GttB7nsrH6uVc1YLyvRQdb9cI

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια