Την Παρασκευή 30/08/2019 οι αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ!





Τι θα αποφασιστεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, που ορίστηκε για την προσεχή Παρασκευή 30 Αυγούστου, έτσι ώστε να τεθούν σε ισχύ από 1ης Σεπτεμβρίου τα νεα τιμολόγια και να ενισχυθούν οι χρηματορροές της εταιρείας


Αναδημοσίευση από: newsbomb.gr


Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και οι επιτελείς της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να ενισχύσουν τα έσοδα της Επιχείρησης χωρίς παράλληλα να επιβαρούν τους καταναλωτές και να προκαλέσουν ενδεχομένως ανεξέλεγκτες αντιδράσεις στη βάση της κοινωνίας,
αλλά και πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση της ΝΔ.


Οι αποφάσεις για τα τιμολόγια θα ληφθούν σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, που ορίστηκε για την προσεχή Παρασκευή 30 Αυγούστου.


Το πώς θα ενισχυθούν τα έσοδα της ΔΕΗ ώστε να καλυφθεί το χρηματοοικονομικό κενό των 800 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα 12μήνου χωρίς να υπάρξει επιβάρυνση για τους καταναλωτές, όπως έχει δεσμευθεί δημοσίως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας, είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα για τη νέα διοίκηση του κ. Γιώργου Στάσση.


Η έκπτωση συνέπειας είναι ένα «αγκάθι», αφού ενδεχομένως η νέα διοίκηση να μη θέλει να συνδέσει την πρώτη της απόφαση με ένα μέτρο που να «τιμωρεί» τους συνεπείς πελάτες της.


Η εξίσωση είναι δύσκολη και περιλαμβάνει όχι μόνο τα «ανταγωνιστικά» τιμολόγια της ΔΕΗ αλλά και τις μειώσεις που θα υπάρξουν στο ρυθμιζόμενο σκέλος των λογαριασμών, δηλαδή στο ΕΤΜΕΑΡ (το τέλος που πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας).


Όπως αναφέρει σε σχετικό
ρεπορτάζ η εφημερίδα «Καθημερινή», παράλληλα με την άσκηση των τιμολογίων, το υπουργείο Ενέργειας προωθεί τόσο το μέτρο της μείωσης του ΕΤΜΕΑΡ, το οποίο μαζί με τη μείωση 6% του ΕΦΚ θα αντισταθμίσει τις αυξήσεις στο ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων, αλλά και το μέτρο της ανάκτησης των δαπανών για Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας του 2011. Σε ό,τι αφορά τη σωρευτική μείωση του ΕΤΜΕΑΡ κατά το ποσό που αντιστοιχεί στο πλεόνασμα του λογαριασμού ΑΠΕ και το οποίο υπολογίζεται περί τα 180-200 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.


Η τροπολογία θα εξουσιοδοτεί τον υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη να προχωρήσει στην έκδοση υπουργικής απόφασης για τη μείωση του ΕΤΜΕΑΡ και τον επιμερισμό της ανά κατηγορία καταναλωτών με βάση τα προβλεπόμενα στη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία. Η ανάκτηση των ΥΚΩ 2011 θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του 2020, δεδομένου ότι στον τρέχοντα προϋπολογισμό δεν έχει εγγραφεί σχετικό κονδύλι.

http://www.freepen.gr/2019/08/30082019.html?fbclid=IwAR0ao8uEq2qxyYboDENpn60c_ssXT2hJpe7h9G90sN1znmhlYPGweSt08XY

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ..ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ...ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120 ...ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΕΙ Ο ΔΟΛΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ...Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 ...Ο ΕΧΘΡΟΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΙΔΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ...ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΙΣ 24/11/11 ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ..ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ..ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ...ΠΡΟΒΑΤΑ ..ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ .....Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120 ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ...ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΑ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΡΟΛΟΙ ΩΣΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΟΠΛΑ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ...Η ΠΛΥΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΠΙΑ ..ΕΛΕΟΣ ....ΛΕΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ..ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή