Πώς να αντικαταστήσετε ένα tempered glass screen protector στο iPhone η κινητο






Δείτε πώς να αντικαταστήσετε με ευκολία και ασφάλεια ένα tempered glass screen protector στη συσκευή σας.

Αν παρουσιάστηκε ρωγμή στο tempered glass screen protector του iPhone σας (ή οποιασδήποτε άλλης αντίστοιχης συσκευής), τότε έχει εκτελέσει την αποστολή του. Αυτή η ρωγμή (ή ρωγμές) θα ήταν στην οθόνη της συσκευής σας αν δεν υπήρχε το tempered glass. Και ξέρουμε όλοι πόσο πιο ακριβά κοστίζει η αλλαγή οθόνης. Όμως από τη στιγμή που υπάρχουν ρωγμές στο tempered glass, ήλθε πια η ώρα της αντικατάστασής του.

Ακολουθήστε λοιπόν τον οδηγό μας για περισσότερη ευκολία και σωστή τοποθέτηση.

Αφαίρεση του παλιού tempered glass screen protector

Υπάρχουν ένας-δυο τρόποι να αφαιρέσετε το tempered glass από τη συσκευή σας και εξαρτώνται από το πόσο καλά κολλημένο είναι στην οθόνη της.

Ένας καλός και σίγουρος τρόπος για να ξεκολλήσει πιο εύκολα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι μαλλιών στη χαμηλή κλίμακα και να ζεστάνετε έτσι ελαφρά την οθόνη με το tempered glass
για περίπου 15 δευτερόλεπτα, ώστε να χαλαρώσει η κόλλα που το κρατάει. Μόνο μην το παρακάνετε.
Μέθοδος 1η

Πριν βγάλετε εργαλεία κι αρχίσετε την εγχείρηση στο iPhone ή iPad σας, ένας καλός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε απλά το νύχι σας για να το ξεκολλήσετε σιγά-σιγά.
Ξεκινήστε από τις γωνίες πρώτα. Μια από αυτές θα ανταποκριθεί στην προσπάθειά σας
Άπαξ και ξεκολλήσει από κάποια γωνία, μην τραβήξετε απότομα και σπάσει γιατί θα προσπαθείτε να βρείτε γωνία πάλι από την αρχή. Προχωρήστε προσεκτικά προς τα μέσα ξεκολλώντας λίγο-λίγο και χωρίς απότομες κινήσεις.
Συνεχίστε αργά και προσεκτικά μέχρι να βγει όλο ώστε να μην έχετε ένα παζλ από κομμάτια που θα προσπαθείτε να βγάλετε.
Μέθοδος 2η
Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να σηκώσετε λίγο μια από τις γωνίες. Προσέξτε να μην πιέσετε πάνω στην οθόνη και τη γδάρετε.
Αφού σηκώσετε αρκετά μια άκρη του tempered glass, χρησιμοποιήστε μια πιστωτική κάρτα που θα τη χώσετε ανάμεσα στο tempered glass και την οθόνη του κινητού σας για να βοηθήσει να το βγάλετε σιγά-σιγά χωρίς να σπάσει.
Μέθοδος 3η
Χρησιμοποιήστε μονωτική ταινία ή κάποια άλλη αντίστοιχη ταινία με δυνατή κόλλα.
Κολλήστε ένα κομμάτι της ταινίας γύρω από τα δάχτυλά σας.
Ξεκινήστε πάλι από μια γωνία και πατήστε τα δάχτυλα με την ταινία πάνω στο tempered glass. Αρχίστε να τραβάτε απαλά ώστε η κόλλα της ταινίας να κρατήσει και να τραβήξει το tempered glass κι έτσι να το ξεκολλήσετε από την οθόνη σιγά-σιγά.
Εγκατάσταση του καινούριου tempered glass screen protector



Είναι πολύ πιθανό να έχει περάσει καιρός από τότε που εγκαταστήσατε το προηγούμενο tempered glass screen protector. Άρα μπορεί να έχετε ξεχάσει πώς να το τοποθετείτε σωστά ώστε να έχει
σωστή επαφή με την οθόνη.

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι καθαρά και δεν έχουν κόλλες ή άλλες βρομιές που θα μπορούσαν να λερώσουν το tempered glass και να εμποδίσουν την ορθή τοποθέτηση.
Στεγνή εγκατάσταση
Αυτή είναι η μέθοδος για αυτά τα tempered glass που δεν έχουν κάποιο δοχείο με καθαριστικό μαζί.
Καθαρίστε προσεκτικά την οθόνη της συσκευής σας με ένα υγρομάντηλο (συνήθως έρχεται μαζί στη συσκευασία).
Αφαιρέστε προσεκτικά το προστατευτικό φιλμ του tempered glass από τη μεριά που κολλάει.
Πολύ προσεκτικά ευθυγραμμίστε πρώτα το tempered glass με την οθόνη της συσκευής σας επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα καλυφθούν οι οπές της κάμερας του home button και του μικροφώνου.
Προσεκτικά κολλήστε το ακουμπώντας το από τη μία μεριά της οθόνης και κινούμενοι σιγά-σιγά προς την άλλη ώστε να μη δημιουργηθούν φυσαλίδες παγιδευμένου αέρα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πάλι μια πιστωτική κάρτα που θα την απομακρύνετε σιγά σιγά καθώς κολλάει το tempered glass).
Αν τυχόν δημιουργήθηκαν φυσαλίδες, χρησιμοποιείστε και πάλι την πιστωτική κάρτα για να τις πιέσετε από πάνω. Ξεκινήστε από το εσωτερικό και σπρώχνετε προς τα έξω μέχρι να φύγει ο παγιδευμένος αέρας.
Αφού τελειώσετε, αφαιρέστε το προστατευτικό φιλμ της πάνω επιφάνειας του tempered glass και θα έχετε ένα ολοκάθαρο γυαλί που θα καλύπτει την οθόνη της συσκευής σας και θα την προστατεύει άριστα.

Υγρή μέθοδος



Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται σε tempered glass screen protector που έχουν μαζί και ένα μπουκάλι καθαριστικού (συνήθως αλκοολούχου) που βοηθάει στην εγκατάσταση. Το πλεονέκτημα είναι εδώ ότι αποφεύγουμε τον στατικό ηλεκτρισμό που εμφανίζεται πολλές φορές στην επιφάνεια του tempered glass λόγω τριβών με τα δάχτυλά μας και που μπορεί να προσελκύσει σκόνες και τρίχες χωρίς να το πάρουμε είδηση και να τις παγιδεύσει από την κάτω μεριά του και πάνω στην οθόνη της συσκευής μας.
Καθαρίστε την οθόνη της συσκευής σας χρησιμοποιώντας το υγρό και ένα απαλό πανί.
Ρίξτε αρκετό από το υγρό στην μπροστινή και στην πίσω όψη του tempered glass screen protector. Έτσι, δεν θα στεγνώσει κατά την εγκατάσταση.
Προσεκτικά τοποθετήστε το tempered glass στην οθόνη της συσκευής σας με τον τρόπο που περιγράψαμε και στην παραπάνω (Στεγνή) μέθοδο.
Χρησιμοποιείστε το ειδικό σφουγγαράκι που υπάρχει στη συσκευασία για να απομακρύνετε το επιπλέον υγρό από το tempered glass. Και πάλι ξεκινήστε από το μέσον της οθόνης και κινηθείτε προς τα έξω, όπως θα κάνατε και με τις φυσαλίδες.
Αφήστε να στεγνώσει για μια ώρα τουλάχιστον. Αν χρησιμοποιείτε θήκη για τη συσκευή σας, τότε περιμένετε τουλάχιστον δύο ώρες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα στεγνώσει και θα στερεοποιηθεί πάνω στη οθόνη της συσκευής το tempered glass και δεν θα υπάρξει κίνδυνος να μετακινηθεί σε άλλη θέση.

Επίσης να θυμάστε ότι κατά την εγκατάσταση ίσως χρειαστεί να υγράνετε το tempered glass ώστε να μην στεγνώσει. Η αλήθεια είναι ότι η μέθοδος αυτή είναι κάπως πιο κουραστική, αλλά και πιο ασφαλής από τη στεγνή γιατί δεν υπάρχει ο κίνδυνος να μαζέψει κάποιο σκουπιδάκι ή να δημιουργηθούν φυσαλίδες.

Πάντα να θυμάστε ότι, αν δείτε κάποια μικρή ρωγμή στο tempered glass screen protector σας, πρέπει να το αντικαταστήσετε. Οι μικρές ρωγμές σε γυαλί μπορούν κάνουν μεγάλες ζημιές καμιά φορά.

https://www.ired.gr/blog/item/4263-how-to-replace-tempered-glass-screen-protector.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια