Δένδιας: Μπορούμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες! [Bloomberg]





Freepen.gr - Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Τουρκία για την εκμετάλλευση δυνητικά πλούσιων πόρων υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο, θέμα που αύξησε τις εντάσεις στην περιοχή από πέρυσι.



Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε σε συνέντευξή του κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον ότι η Ελλάδα και η Τουρκία θα μπορούσαν
να συνεργαστούν σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, μόλις επιλυθεί η τρέχουσα διαφωνία σχετικά με τις γεωτρήσεις.


"Υπάρχουν χιλιάδες συνέργιες από τον τουρισμό έως την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Εσείς το είπατε, είναι εκεί", είπε.


"Για εμάς, δεν είναι το θέμα ο αριθμός των κυρώσεων", δήλωσε ο Δένδιας σε σχέση με τα μέτρα της ΕΕ. "Είναι να καταστήσουμε την Τουρκία κατανοητό ότι αυτό δεν είναι ο δρόμος προς τα εμπρός είτε για εμάς είτε για αυτούς είτε για την Κύπρο ή για τη σταθερότητα στην περιοχή", δήλωσε ο υπουργός σύμφωνα με το Bloomberg.


"Πρέπει να βοηθήσουμε τις κοινωνίες μας να δημιουργήσουν ανάπτυξη, ευημερία, σταθερότητα στην περιοχή και έτσι πραγματικά στο τέλος της ημέρας να γίνουμε ξανά φίλοι".




Οι δηλώσεις αυτές αναδημοσιεύονται από την ιστοσελίδα ahvalnews-com ενώ δεν καταφέραμε να τις εντοπίσουμε στο site του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών.


Το θέμα είναι ότι αν επιλυθεί η τρέχουσα διαφωνία με βάση το διεθνές δίκαιο, τότε δεν απομένει και... πολύς χώρος για συνεργασία με την Τουρκία, για να μπορούμε να είμαστε "ξανά" [πότε άλλοτε ήμασταν;] φίλοι...

http://www.freepen.gr/2019/07/blog-post_255.html?fbclid=IwAR2CPUUqCiASemQZvWtNnmThZBBkrK9LDXiLKCqRfVWoctNr47T0zqmKk4A

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια