Η Τουρκία απειλεί ξανά ανοικτά: «Θα ανοίξουμε τα σύνορα…» – «Οι κυβερνήσεις σας θα πέσουν σε έξι μήνες»




Αλλάζει πολιτική η Τουρκία στο ζήτημα της μετανάστευσης, και απειλεί την Ευρώπη με άνοιγμα των συνόρων αν δεν τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας του 2016. Η Τουρκία είναι έτοιμη να προκαλέσει το απόλυτο χάος στην Ευρώπη, και φυσικά πρώτα στην Ελλάδα, ανοίγοντας τα σύνορα σε εκατομμύρια μετανάστες.


Οι τουρκικές απειλές «χτυπάνε» κόκκινο πλέον και αν υλοποιηθούν θα προκαλέσουν μια σειρά από προβλήματα στον τομές της ασφάλειας, της δημόσιας υγείας, της οικονομίας, ενώ οι συνθήκες για τους ίδιους τους μετανάστες θα είναι ακόμα χειρότερες. Η Άγκυρα ψάχνει κάθε μέσο για να αποδυναμώσει τις άμυνές μας
και την κατάλληλη στιγμή να χτυπήσει, και το μεταναστευτικό είναι το δυνατότερο «όπλο».

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών σε δηλώσεις του από τη Σμύρνη την Κυριακή υποστήριξε πως η Ευρώπη εγκατέλειψε την Τουρκία στο ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης. «Αν η Τουρκία δεν αντιμετωπίσει το ζήτημα με αποφασιστικότητα, καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αντέξει το κύμα (μετανάστευσης) για περισσότερους από έξι μήνες» είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού. Την ίδια ώρα, οι Βρυξέλλες παρατηρούν αύξηση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο και εκφράζουν φόβους επανάληψης της κρίσης του 2015.

Οπως είπε ο κ. Σοϊλού, εκείνοι που θέλουν να μετατρέψουν την Τουρκία σε κέντρο παράτυπων μεταναστών θα πληρώσουν τελικά το τίμημα της αδιαφορίας τους. «Δεν είναι αρκετό να χτυπάνε συγκαταβατικά την Τουρκία στην πλάτη. Επικρίνουν την Τουρκία από τις θέσεις τους στο Ευρωκοινοβούλιο» είπε μεταξύ άλλων.

Η Τουρκία διαμαρτύρεται για την τήρηση της Συμφωνίας του 2016
Οπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, η Τουρκία κατηγορεί την ΕΕ πως αθέτησε τις δεσμεύσεις της αναφορικά με τη συμφωνία για την μετανάστευση που υπέγραψε με την Αγκυρα το 2016. Μια συμφωνία που συναντά αντίσταση και στο εσωτερικό της Ενωσης, με μια σειρά από χώρες να αρνούνται να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους.

Η Τουρκία ανέλαβε να ανακόψει το κύμα μεταναστών και προσφύγων από τα εδάφη της στο Αιγαίο, με την Ευρώπη να υπόσχεται ως αντάλλαγμα χρηματική ενίσχυση 6 δις ευρώ. Ωστόσο,
η Αγκυρα ισχυρίζεται πως μόνο ένα μέρος της χρηματικής αυτής ενίσχυσης έχει δοθεί στη χώρα από τις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόυλου, βρέθηκε σε πλοίο της τουρκικής Ακτοφυλακής στο λιμάνι της Σμύρνης, όπου είχε δείπνο με τον διοικητή της Ακτοφυλακής. Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως τα μέλη της τουρκικής Ακτοφυλακής δεν εργάζονται απλά για το υπουργείο του, αλλά σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία που σχετίζεται και με το κύμα μεταναστών.

Αλλάζει πολιτική στο προσφυγικό η Τουρκία
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Αγκυρα έχει ξεκινήσει μια πολιτική απώθησης μεταναστών στα σύνορά της με τη Συρία, καθώς σύμφωνα με τουρκικές πηγές, οι Σύροι πρόσφυγες στη χώρα αγγίζουν πλέον τα 4 εκατομμύρια. Μόνο στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται πως διαμένουν σήμερα 500.000 Σύροι που εκτοπίστηκαν από τη χώρα τους κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν τα τελευταία 24ωρα συντονισμένες επιχειρήσεις σε σπίτια όπου διαμένουν Σύροι πρόσφυγες, εντείνοντας τον φόβο πως αναμένεται να ακολουθήσουν μαζικές απελάσεις. «Η Τουρκία ξεκινά όπως φαίνεται μαζικές απελάσεις προσφύγων από την Κωνσταντινούπολη» αναφέρει ο Τζέρι Σίμπσον, Διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο τμήμα Κρίσης και διαχείρισης Συγκρούσεων.

https://hellas-now.com/toyrkia-apeilei-xana-anoikta-tha-anoixoyme-ta-synora/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια