17 Ιουλίου 2019

Κεραυνοί στη θάλασσα: Πως μπορούν να προστατευτούν κολυμβητές ...

Σύμφωνα με τον John Jensenius, ειδικό για την ασφάλεια από τους κεραυνούς στην Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS), υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει και άλλα που δεν πρέπει να κάνουμε για να μείνουμε ασφαλείς μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων.

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να μένουμε μακριά από οτιδήποτε περιέχει ηλεκτρική ενέργεια, όπως τα καλώδια και τα υδραυλικά, αναφέρει το Accuweather. «Σίγουρα το μπάνιο είναι επικίνδυνο, ακόμα και το πλύσιμο των χεριών και των πιάτων. Αποφύγετέ τα όταν ακούτε αστραπόβροντα», αναφέρει ο ειδικός.

Και δεν αναφέρεται μόνο στους μεταλλικούς σωλήνες αλλά και στους πλαστικούς, από όπου μπορεί να περάσει το ρεύμα. «Το νερό είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού, που σημαίνει ότι το ηλεκτρικό ρεύμα διαπερνά το νερό».

Ωστόσο, σημαντικό ρόλο παίζει αν το σπίτι είναι γειωμένο σε διαφορετικές ράβδους στο έδαφος. Είναι πιο ασφαλές όταν δεν είναι τίποτα κολλημένο στα υδραυλικά. Για να βρείτε αν το ηλεκτρολογικό σύστημα είναι μαζί με τα υδραυλικά, ζητήστε την βοήθεια ενός ηλεκτρολόγου. Εάν τώρα βρίσκεστε στη θάλασσα και έρχεται καταιγίδα δείτε τι συμβαίνει όταν ένας κεραυνός χτυπάει στη θάλασσα -Υπάρχει τρόπος να προστατευτείτε

Πρόσφατα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στις ακτές της Καλιφόρνια όταν τον χτύπησε κεραυνός
και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν με αποτέλεσμα το ερώτημα «Τι συμβαίνει όταν ένας κεραυνός χτυπάει στη θάλασσα» να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Σε περίπτωση λοιπόν που κάνετε αμέριμνοι το μπάνιο σας και ξαφνικά διαπιστώσετε ότι μία σφοδρή καταιγίδα έρχεται προς το μέρος σας, τότε υπάρχουν δύο τρόποι να προστατευτείτε. Ο ένας είναι να βγείτε γρήγορα στη στεριά και να βρείτε ένα ασφαλές καταφύγιο μέχρι να περάσει και ο δεύτερος είναι να κολυμπήσετε πιο βαθιά.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, η ηλεκτρική τάση ενός κεραυνού είναι 300 εκατομμύρια βολτ και είναι κάτι παραπάνω από αρκετά για να σκοτώσουν καθώς η ηλεκτρική εκκένωση εξαπλώνεται οριζοντίως και όχι κατακόρυφα. Αυτά είναι άσχημα νέα για όσους επιπλέουν στο νερό ή κολυμπούν στην επιφάνειά του, καθώς το νερό είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού.

Τα ψάρια, τα οποία κολυμπούν βαθύτερα, είναι περισσότερο προστατευμένα από τους ανθρώπους. «Σε περίπτωση που είστε στη θάλασσα μπορεί πολύ εύκολα να γίνεται «στόχος» μίας αστραπής» αναφέρει ένας μετεωρολόγος από το Πανεπιστήμιο του Reading.

Πρόσφατες έρευνες από τη NASA έχουν αποδείξει ωστόσο ότι είναι πολύ πιθανότερο ένας κεραυνός να χτυπήσει στη Γη από ό,τι στη θάλασσα, ωστόσο δεν είναι ποτέ κακό να λαμβάνουμε τα μέτρα μας σε περίπτωση καταιγίδας. Οι ειδικοί αναφέρουν επίσης ότι οι κίνδυνοι ποικίλλουν ανάλογα και με τις εποχές.Το διαβάσαμε από το: Κεραυνοί στη θάλασσα: Πως μπορούν να προστατευτούν κολυμβητές ... http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/07/blog-post_212.html#ixzz5tqMpblRe

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου