Οι Ευρωπαίοι πουλάνε όπλα στην Τουρκία και “πουλάνε” Ελλάδα και Κύπρο! Επίσημα στοιχεία




Ποια Ευρώπη και ποιοι Ευρωπαίοι θα “τιμωρήσουν” την Τουρκία; Ο Ερντογάν λογικά θα χαμογελά ακούγοντας τις ανακοινώσεις από τις Βρυξέλλες, γνωρίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι για ένα πράγμα ενδιαφέρονται πρώτα απ΄ όλα: τις “μπίζνες”. Όλα τ΄ άλλα έπονται. Για την ακρίβεια υπάρχουν ως θέματα συζήτησης απλά και μόνο για να συντηρούν το οικοδόμημα που λέγεται ΕΕ, χρήσιμο όπως κατάντησε μόνο για τους ισχυρούς.


Από: militaire.gr


Η απάντηση που δόθηκε σε ερώτηση που είχε καταθέσει Γερμανίδα βουλευτής στο γερμανικό κοινοβούλιο, είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική για την υποκρισία των “ευρωπαίων συμμάχων”.
Η Σεβίμ Νταγκντελέν
που κατέθεσε ερώτηση για τις εξαγωγές όπλων της Γερμανίας προς την Τουρκία, έβγαλε λαβράκι.


Ας ξεκινήσουμε από τα πρόσφατα. Την ίδια ώρα που το Βερολίνο “μαλώνει” τον Ερντογάν και εκφράζει τις “ανησυχίες” του για όσα κάνει η Τουρκία στην Κύπρο, εισέπραττε δόση 184 εκατομμυρίων ευρώ για το πρόγραμμα ναυπήγησης υποβρυχίων τύπου 214! Η είσπραξη έγινε το πρώτο τετράμηνο του 2019! Πρόκειται για επίσημα στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Ποιος να σκεφτεί να “παγώσει” το πρόγραμμα των υποβρυχίων, κάτι που πράγματι θα “πονούσε” τον Ερντογάν;


Από την ίδια απάντηση προκύπτει επίσης ότι η Γερμανία διπλασίασε τις άδειες εξαγωγής όπλων στην Τουρκία τον περασμένο χρόνο.


Όλα αυτά παραβαίνοντας όσα προβλέπονται για κράτη που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και η Τουρκία είναι αυταπόδεικτα ένα απ΄ αυτά.


Η Γερμανίδα βουλευτής, κουρδικής καταγωγής δήλωσε το πρακτορείο ειδήσεων DPA ότι “είναι εξαιρετικά ανεύθυνο η γερμανική κυβέρνηση, να αγνοεί την τουρκική επιθετικότητα στην ανατολική Μεσόγειο και να δίνει όπλα ναυτικό του Ερντογάν”.


Δεν είναι μόνο η Γερμανία βεβαίως. Σύμφωνα με στοιχεία από την ΕΕ κράτη μέλη της ΕΕ έδωσαν άδειες εξαγωγής για πώληση όπλων αξίας 2,8 δις, προς την Τουρκία. Τα τελευταία επίσημα αποδεσμεύσιμα στοιχεία που υπάρχουν αφορούν στο 2017. Οι πωλήσεις όπλων στην Τουρκία το 2016 ήταν 2,3 και το 2015, 2,6 δις ευρώ. Το ύψος των εξοπλιστικών συναλλαγών Ευρωπαίων με την Τουρκία κινείται στα ίδια και υψηλότερα ποσά και το 2018.


Η Ισπανία έχει την πρώτη θέση στον κατάλαγο των χωρών που έχουν εξοπλιστικά πάρε δώσε με την Τουρκία. Το 2017 πούλησε εξοπλισμό που έχει σχέση με αεροσκάφη αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.


Η Γαλλία χορήγησε άδειες εξαγωγής αξίας 736 εκατομμυρίων ευρώ για στρατιωτικά οχήματα και ηλεκτρονικά συστήματα, αλλά και 7 εκατομμύρια ευρώ για προμήθεια εξοπλισμού των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, την ώρα που ο Ερντογάν είχε επιβάλει καθεστώς καταστολής σ΄ όλη τη χώρα.


Ας μην περιμένουμε λοιπόν τίποτα σοβαρό από την ΕΕ.
http://www.freepen.gr/2019/07/blog-post_426.html?fbclid=IwAR3eQ37-bxjg2M8Bz8CIuSbSb0WheHUAYjcbGr6Iwo46F46k-nkH54F8fn0

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια