Πρώην Γ.Γ. υπουργείου Αμύνης Γιαλίμ: Τα Αντικύθηρα είναι τουρκικά, πρέπει να στηθεί εκεί τουρκική στρατιωτική βάση






Η Ελλάδα σιωπηλά ετοιμάζεται να εισβάλει σε 19ο νησί μας - Ο συνταγματάρχης και πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Αμύνης Ουμίτ Γιαλίμ ανέφερε πως η Ελλάδα που πρώτα κατοίκησε και μετά κατέλαβε 18 νησιά όπως έκανε και στα άλλα νησιά μας έτσι θα κάνει και στο νησί Μικρή Τσούχα (σημ. μεταφρ. : Αντικύθηρα)



Από: tourkikanea.gr


Η Ελλάδα που πρώτα κατοίκησε και αργότερα εξόπλισε 18 νησιά μας, τα ίδια ετοιμάζεται να κάνει στα Αντικύθηρα. Σε όποιον εγκατασταθεί στο νησί δίνονται σπίτι, οικόπεδο και χρήματα. Ο πρώην Γ.Γ. του υπουργείο Αμύνης απόστρατος συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλίμ, εστιάζοντας στην εγκατάσταση στο νησί λέει: "Στο επόμενο στάδιο, όπως έκαναν και στα άλλα μας νησιά, θα εγκαταστήσουν στρατιώτες και οπλισμό στα Αντικύθηρα και θα προσπαθήσουν να καταλάβουν το νησί".


Η Ελλάδα η οποία συχνά έρχεται αντιμέτωπη με την Τουρκία σχετικά με το Αιγαίο και την Μεσόγειο, κινητοποιήθηκε για ένα ακόμη νησί. Η Ελλάδα σιωπηλά ετοιμάζεται να καταλάβει το 19ο νησί μας στο Αιγαίο.


Η Ελλάδα κατοίκησε τα βόρεια και τα μέσα μέρη του νησιού Αντικηθήρων και το άνοιξε για τουρισμό. Στο νησί ζούνε 40 άνθρωποι και ο διορισμένος εκεί δήμαρχος Αντρέας Τσαρτσαλάκης δεν διαθέτει πρακτικό νίκης εκλογών. Σε σημαντικές δηλώσεις που έκανε για το θέμα αυτό, ο πρώην Γ.Γ. του υπουργείο Αμύνης απόστρατος συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλίμ είπε : "Τα Αντικύθηρα που βρίσκονται ΒΔ της Κρήτης, επί αιώνες είναι τουρκικό έδαφος και ανήκουν στην Τουρκική Δημοκρατία. Η Ελλάδα αυτό το νησί που ανήκει στην Τουρκία, το άνοιξε για εγκατάσταση το 2004".


¨ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΛΞΗΨΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ¨

Ο Ουμίτ Γιαλίμ λέει πως όταν το 1669 επί Σουλτάνου Μεχμέτ του IV, μετά από έναν δύσκολο πόλεμο 24 ετών με την Βενετία, καταλήφθηκε η Κρήτη, μαζί με την Κρήτη πέρασαν στην οθωμανική κυριαρχία άλλα 14 νησιά, νησάκια και βραχονησίδες μεταξύ των οποίων η Γαύδος και τα Αντικύθηρα και προσθέτει τα εξής : "Η Ελλάδα προσπαθεί να αυξήσει τον πληθυσμό δίνοντας σπίτι, οικόπεδο και μισθό 500 ευρώ σε όποιον εγκατασταθεί στο νησί. Στο επόμενο στάδιο, όπως έκαναν και στα άλλα μας νησιά, θα εγκαταστήσουν στρατιώτες και οπλισμό στα Αντικύθηρα και θα προσπαθήσουν να καταλάβουν το νησί".


Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
Ο Ουμίτ Γιαλίμ ανέφερε πως τα Αντικύθηρα κατέχουν μια στρατηγική θέση καθώς καθώς μέσω αυτού διασφαλίζεται ο έλεγχος του περάσματος των Κυθήρων από το Αιγαίο προς την Μεσόγειο:


"Σε περίπτωση που η Ελλάδα καταλάβει τα Αντικύθηρα, ο έλεγχος του περάσματος των Κυθήρων περνά πλήρως σε αυτή την χώρα και έτσι το πέρασμα των τουρκικών πλοίων από το Αιγαίο προς την Μεσόγειο θα δυσκολευτεί σημαντικά και τα παρεμποδίζεται. Για να παρεμποδιστεί η Ελλάδα που ετοιμάζεται να εισβάλει, πρέπει να πάρει το υπουργικό συμβούλιο διπλωματικά αποτρεπτικά μέτρα και να δώσει εντολή στις ΤΕΔ να πάρουν στρατιωτικά αποτρεπτικά μέτρα. Πρέπει να στηθεί στο νησί τουρκική ναυτική βάση και να τεθεί υπό έλεγχο το πέρασμα των Αντικυθήρων. Εάν παρόλες αυτές τις προειδοποιήσεις η Ελλάδα κατά τους επόμενους μήνες καταλάβει το νησί, τότε κάποιοι αρμόδιοι θα είναι υπεύθυνοι έναντι του νόμου".


https://www.sondakika.com/haber/haber-yunanistan-sessiz-sedasiz-19-uncu-adamizi-isgale-12266272/

Μοιράσου
http://www.freepen.gr/2019/07/blog-post_266.html?fbclid=IwAR1Kfcxxt7nvk5HBG6VjdtrS4j-_z_ICOe4vDVBX2LCv63BEoxV5EBXFF5I

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια