Το παράκαναν οι Σκοπιανοί: Δώσε θάρρος στον χωριάτη… Δεν αξίζουν ούτε την συμπόνια μας





Στο Ζενίθ η σκοπιανή αβελτηρία
Για την ακύρωση της Συμφωνίας, μας διευκολύνουν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος


«Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ’ ανέβη στο κρεβάτι»,
λέει ο σοφός λαός μας και εμείς δεν δώσαμε μόνο θάρρος στους Σκοπιανούς, αλλά τους δώσαμε όλα όσα ζήτησαν για να αισθανθούν ότι βγαίνουν από τον βούρκο καταγωγής τους. Αυτό είναι το πρόβλημά τους. Η θεωρία των μαθηματικών που έχει διαχρονική ισχύ και αξία, λέει ότι για να λυθεί ένα πρόβλημα, προϋπόθεση είναι να αναγνωρίσουμε και να εντοπίσουμε το πρόβλημα. Ποιο είναι το πρόβλημα των Σκοπιανών; Η χαμηλή ιστορική στάθμη καταγωγής τους, ως Σλάβοι. Ή έτσι νομίζουν. Ιδιαίτερα όταν γειτονεύουν με την ενδοξότερη περιοχή της ιστορίας, την Μακεδονία και τον Βασιλέα της, στρατηλάτη παγκοσμίου κύρους και αναγνωρίσεως, Μέγα Αλέξανδρο!

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο δεν μπορεί να λυθεί ποτέ το πρόβλημά τους, είναι να δεχθούμε ότι είναι Μακεδόνες και η χώρα τους να λέγεται Μακεδονία. Κάτι ομοιάζει με το τρελό του φρενοκομείου που ισχυρίζεται ότι είναι ο Μέγας Ναπολέων! Ο κ.Βουλαρίνος, ο πνευματώδης αυτός δημοσιογράφος του ΣΚΑΊ, σε μια εκπομπή του είπε το εξής αμίμητο: «Αν πω σε κάποιον ότι είμαι 1.90 μέτρα ύψος, χρειάζομαι ψυχίατρο. Αν αυτό το πιστέψει αυτός που το ακούει, τότε θέλει και αυτός ψυχίατρο»! Αυτός λοιπόν που ισχυρίζεται ότι είναι ο Μέγας Ναπολέων, βρίσκεται ήδη σε ψυχιατρείο. Αν εμείς όμως το πιστέψουμε, είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούμε και εμείς ψυχιατρείο! Μήπως κάτι τέτοιο συμβαίνει με τους ηλίθιους γείτονές μας; Με το να ισχυρίζονται λοιπόν οι Σκοπιανοί ότι είναι Μακεδόνες, απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, υπάρχει κάποιος επί της γης να πιστεύει ότι γίνανε Μακεδόνες; Ασφαλώς και κανείς!

Όσοι επομένως δέχονται ότι είναι Μακεδόνες, έστω και ως πολίτες της Βορείου Μακεδονίας, όπως δυστυχώς έκανε ο κ.Τσίπρας με τη σύμπραξη του κ.Κοτζιά,
στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ψήφισαν ως προβατάκια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κινδυνεύουν να θεωρηθούν ότι χρειάζονται ψυχίατρο; Αν όχι, μήπως πλησιάζουν την έννοια του άπατρι, για να μην τον πούμε προδότη; Υπάρχει και μια Τρίτη εξήγηση, αυτή του διεθνιστή που δεν τον ενδιαφέρει το έθνος του και παραδίδει εύκολα, με ιδεοληπτικό υπόβαθρο, κάθε έννοια εθνικής αξιοπρέπειας, εθνικής υπερηφάνειας και αγάπης για την ιστορία της πατρίδος του. Ας μας εξηγήσουν ποια από τις τρεις περιπτώσεις ισχύει, διότι τέταρτη εκδοχή δεν υπάρχει. Ένα πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα για την τόσο λανθασμένη και άπατρι Συμφωνία των Πρεσπών, είναι ένα τεράστιο λάθος, το οποίο πλήρωσε και θα ξαναπληρώσει η κυβέρνηση. Ίσως μια μεγάλη συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, θα απάλυνε το πρόβλημα, αλλά δεν θα το έλυνε ποτέ, εκτός εάν βρεθεί τρόπος ακύρωσής της.


Όσο περνάει ο καιρός οι Σκοπιανοί εκθρασύνονται όλο και περισσότερο, διότι δεν εφαρμόζουν την Συμφωνία από τη μια μεριά, αλλά και δημιουργούν όλο και περισσότερα ερείσματα, αφού πιστεύουν, όχι άδικα, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι ενδοτική στην καλύτερη περίπτωση. «Στα παλιά τους τα παπούτσια γράφουν τη Συμφωνία οι Σκοπιανοί», έγραψε η εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ στο φύλλο της 31-3-2019,σχολιάζοντας τις περίεργες προπαγανδιστικές ικανοποιήσεις των κυβερνητικών στελεχών, μαζί με τις «δικαιολογίες» για τις καθυστερήσεις εφαρμογής πολλών όρων της Συμφωνίας. Περίεργοι δημόσιοι ενθουσιασμοί για κάποια αθλητική τους επιτυχία, κραυγάζοντας εναντίον της Συμφωνίας και ότι είναι σκέτοι «Μακεδόνες», τουτέστιν ηλίθιοι. Στο φύλλο της 26-5-2019 το ΠΑΡΟΝ έγραφε: «Ιδού τα έργα της Συμφωνίας των Πρεσπών», όπου ξεσπαθώνει και το «Ουράνιο Τόξο», (BNHOXNTO Vinozito) είναι το κόμμα των εθνικά «μακεδόνων» πολιτών της Ελλάδας, που δημιουργήθηκε το 1994, δίνοντας την πρώτη, επίσημη και ηχηρή απάντηση σε αυτούς που ισχυρίζονταν ότι «Μακεδόνες» με μητρική γλώσσα τα «μακεδονικά» δεν υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια. Παλεύουν, μεταξύ άλλων, άκουσον άκουσον, για τις παραδόσεις και τον πολιτισμό τους, αντί να διεκδικούν μια θέση στο Δρομοκαϊτειο, οι ηλίθιοι! Και τούτο χωρίς καμιά επίσημη αντίδραση!

Το νεώτερο είναι ότι: «Ετοιμάζουν “βόμβα” οι Σκοπιανοί εθνικιστές: Διοργανώνουν Συνέδριο για την εθνική “επανένωση” στις 22 Ιουνίου – “Φουντώνει” η ένταση». Εκεί καταντήσαμε, το μεν VMRO να αρνείται τη Συμφωνία, την οποία ούτε ο Πρόεδρός τους δεν υπέγραψε, και μεταξύ των θεμάτων του Συνεδρίου είναι: «η νυν κυβέρνηση (των Σκοπίων) θα εκδιωχθεί μαζί με όλους όσους εμπλέκονται στην προδοσία της Μακεδονίας και του Μακεδονικού λαού (συμφωνία των Πρεσπών). Οι Σκοπιανοί εθνικιστές, που είναι η πλειοψηφία, δεν αποδέχονται την συμφωνία των Πρεσπών,
την οποία θα ακυρώσουν όταν θα αναλάβουν την εξουσία, όπως δηλώνουν, ενώ το όνειρό τους είναι μια ενιαία «μεγάλη Μακεδονία» που θα περιλαμβάνουν εδάφη της Ελλάδος και της Βουλγαρίας!!! Εμείς τι κάνουμε; Τους ανεχόμαστε; Οι Νεοδημοκράτες αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι είναι μια Διεθνής Συμφωνία και έχουν υποχρέωση να τη σεβαστούν! Μήπως χρειάζεται επανεξέταση του θέματος και να οργανώσουμε μια νομικά τεκμηριωμένη τακτική ακύρωσης της Συμφωνίας αυτής; Ένας χρόνος που έκλεισε σήμερα η Συμφωνία, αρκεί για συμπεράσματα.

Το πρώτο που οφείλει να μελετήσει η νέα κυβέρνηση, είναι σε μια συνάντηση με τους «αρμόδιους» των ΗΠΑ και της Γερμανίας και μέσω της νέας αρχής της Commission, να τους εξηγήσουμε ότι αναγνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους σχίστηκαν να επιλυθεί το όνομα των Σκοπίων έστω και εις βάρος μας μέχρι τώρα, και ότι είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε στην ικανοποιητική επίλυση του θέματος, αλλά χρειάζεται να αντιληφθούν και αυτοί την μωρία των Σκοπιανών που επιμένουν να ενδύονται μια φορεσιά ξένη, ένα μασκάρεμα Αποκράτικο, χωρίς σχέση ή αξία με την ιστορία και την ουσία αυτής της στολής. Μωρία ή ψυχοπάθεια; Και η μεν ψυχοπάθεια θεραπεύεται, δύσκολα αλλά θεραπεύεται αν το θέλει και ο ασθενής βέβαια. Αυτό δε που δεν θεραπεύεται είναι η μωρία, η ηλιθιότητα. «Τον ηλίθιο τον φοβήθηκαν και οι Θεοί», λέει ένα αρχαίο ρητό, άρα πως αντιμετωπίζεται η αβελτηρία αυτή των Σκοπιανών;

Το κλειδί είναι να αντιληφθούν πρώτα οι «μεγάλοι» ότι μία λύση που βασίζεται σε εμμονές ηλιθίων, δεν έχει μέλλον, και έτσι διακυβεύονται τα ίδια τα δικά τους συμφέροντα. Επομένως είναι αναγκαίο να πεισθούν πρώτα οι «μεγάλοι» και στη συνέχεια μελετημένοι ιστορικοί και ψυχολόγοι, να εγκλωβίσουν τους Σκοπιανούς σε μια ειδική συνδιάσκεψη, έτσι ώστε να αντιληφθούν ότι είναι προς το δικό τους όφελος να βρεθεί ένα αρχαίο ή άλλο όνομα, αλλά ποτέ το Μακεδονία και να τους πείσουν ότι ως Σλάβοι με την Σλαβική τους γλώσσα και πολιτισμό, θα συμβάλλουν όλοι να το αναπτύξουν σε επίπεδο που να αισθανθούν περήφανοι. Αν πάσει θυσία θέλουν να λέγονται Μακεδόνες, τότε υπάρχει απλούστερη και γρήγορη λύση. Να ενταχθούν τα Σκόπια στην Ελλάδα, ως βόρειο τμήμα της Μακεδονίας!!!

Νίκος Αναγνωστάτος
e-mail:nanagnostatos@gmail.com
thiakos.blogspot.com.
http://www.freepen.gr/2019/06/blog-post_452.html?fbclid=IwAR3VvmdObF3m_pcM6h4z1gh9GOI3DFeboBQ7faG7O48_CBgbze8N_1SOFzc

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια