Είστε έτοιμοι; Τα πράγματα ξέφυγαν: Δεν είναι επιστημονική φαντασία αλλά ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ πραγματικότητα





Μέχρι σήμερα, το χειρότερο που μπορούσε κανείς να φανταστεί, ήταν ένας κόσμος στον οποίο οι πάντες και τα πάντα θα ήταν υπό απλή παρακολούθηση.
Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου


Ωστόσο οι παγκοσμιοποιητές δεν σταματούν εκεί. Ζητούν ολοκληρωτικό έλεγχο και πλέον δεν κρύβονται, ούτε κρατούν τα προσχήματα.

Από την νέα τους «τεχνολογική έδρα», την Κίνα, αναπτύσσουν συνεχώς νέα εργαλεία και υποδομές για τον κόσμο του αύριο. Όλες αυτές οι καινοτομίες, κατά κύριο λόγο, δοκιμάζονται σε…ουδέτερα περιβάλλοντα, ωστόσο το σημαντικό είναι ένα: δουλεύουν. Πολλοί μάλιστα που εργάζονται επάνω σε αυτά τα project, τρομάζουν με όσα βλέπουν να είναι πλέον εφικτά.

Ιάπωνες επιστήμονες χρησιμοποίησαν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων για να αναπτύξουν ένα νέο αυτόματο σύστημα που, παρακολουθώντας με κάμερα τους ασθενείς μιας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ),
μπορεί να προβλέψει ποιοι ανήκουν σε ομάδα κινδύνου για επικίνδυνες συμπεριφορές, όπως π.χ. να βγάλουν τυχαία τον αναπνευστικό σωλήνα τους.


Το «έξυπνο» σύστημα, που μέχρι στιγμής έχει ακρίβεια πρόβλεψης γύρω στο 75% (τρεις στις τέσσερις περιπτώσεις), παρουσιάσθηκε από τον επικεφαλής ερευνητή δρ. Ακάνε Σάτο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γιοκοχάμα στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αναισθησιολογίας στη Βιέννη.

Η νέα τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στη συνεχή επιτήρηση της ασφάλειας των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση στις ΜΕΘ, κάτι που σήμερα δεν είναι εύκολο λόγω της έλλειψης επαρκούς προσωπικού.

«Χρησιμοποιώντας εικόνες του προσώπου και των ματιών των ασθενών, μπορέσαμε να εκπαιδεύσουμε υπολογιστικά συστήματα, ώστε να αναγνωρίζουν τις κινήσεις υψηλού κινδύνου.

Εκπλαγήκαμε από τον υψηλό βαθμό ακρίβειας που πετύχαμε, πράγμα που δείχνει ότι αυτή η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τη βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών, όντας το πρώτο βήμα για μια «έξυπνη» ΜΕΘ σε ένα νοσοκομείο», δήλωσε ο δρ Σάτο.

Οι Ιάπωνες επιστήμονες δοκίμασαν τη νέα τεχνολογία σε 24 ασθενείς με μέση ηλικία 67 ετών, που είχαν χειρουργηθεί και είχαν εισαχθεί σε ΜΕΘ το 2018. Μια κάμερα στο ταβάνι πάνω από κάθε κρεβάτι παρακολουθούσε κάθε ασθενή σε 24ωρη βάση. Στη συνέχεια, ένας αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης (μηχανικής μάθησης) ανέλυε τις εικόνες και, όταν έκρινε, έστελνε σήμα προειδοποίησης ότι κάποιος ασθενής φαινόταν έτοιμος να κάνει κάτι επικίνδυνο για την υγεία του.

«Ο τελικός στόχος μας είναι να συνδυάσουμε με τις εικόνες της κάμερας διάφορα άλλα δεδομένα, όπως ζωτικούς δείκτες της υγείας, ώστε να αναπτύξουμε ένας πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα πρόβλεψης του κινδύνου σε μια ΜΕΘ», δήλωσε ο Σάτο.

Πολύ καλό εργαλείο θα πει κανείς, για να παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στους ασθενείς σε μια ΜΕΘ. Ωστόσο, όπως με το μαχαίρι μπορείς να κόψεις ψωμί να φας αλλά μπορείς να σκοτώσεις και κάποιον, έτσι αυτές οι καινοτομίες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καλό σκοπό ή να τις μετατρέψει μια σατανική εξουσία σε «χουντικά» μέτρα καταναγκασμού και ελέγχου.



Σκεφτείτε μια τέτοια εξουσία, όπως αυτή της Νέας Τάξης να επιβάλει τέτοια συστήματα να βρίσκονται ολόγυρά μας, στα σπίτια μας, στους δρόμους, στα δημόσια κτίρια, παντού, στο όνομα της ασφάλειας και της πρόληψης της τρομοκρατίας. Συστήματα που θα ειδοποιούν αυτόματα τις αρμόδιες αρχές με κάθε μη αποδεκτό μορφασμό, κίνηση, έκφραση.

Ταυτόχρονα, σκεφτείτε την παράλληλη εφαρμογή ενός κοινωνικού συστήματος αξιολόγησης, όπως αυτό που έχει ήδη εφαρμοστεί στην Κίνα και θα πάρετε μια ιδέα για τον κόσμο που σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Φυσικά, για να είναι κάποιος μέλος αυτής της κοινωνίας, θα πρέπει να έχει και ένα μέσον ταυτοποίησης, ένα βιοτσίπ ή κάτι παρόμοιο, πράγμα που αποτελεί το λεγόμενο χάραγμα σύμφωνα με την αποκάλυψη του Ιωάννου. Αν τώρα σκέφτεστε πως δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό το σενάριο, δυστυχώς κάνετε λάθος.

Ήδη επιστημονικές ομάδες εργάζονται επάνω σε συστήματα ανάγνωσης των σκέψεών μας. Φυσικά και αυτό επισήμως αναπτύσσεται για ιατρικούς σκοπούς, όμως όταν ένα τέτοιο πλήρως λειτουργικό σύστημα ετοιμαστεί, ποια εξουσία δεν θα ήθελε να το χρησιμοποιεί για να έχει απόλυτο έλεγχο επάνω στους πάντες παραβιάζοντας ακόμη και το ίδιο τους το μυαλό και γνωρίζοντας τι σκέφτονται διαρκώς; Αυτό πράγματι ίσως είναι ο,τι πιο εφιαλτικό μπορεί κανείς να σκεφτεί, ωστόσο δεν αποτελεί επιστημονική φαντασία, αλλά υπάρχει στα σχέδια των παγκοσμιοποιητών και προς αυτή την κατεύθυνση, του καταναγκασμού και του ελέγχου, εξελίσσεται η τεχνολογία.

Ένα τέτοιο σύστημα μάλιστα, που είναι θέμα χρόνου να κατασκευαστεί σύμφωνα με τους ειδικούς, θα μπορεί όχι μόνο να διαβάζει αλλά και να γράφει. Επομένως, προσθέστε στο οργουελικό μείγμα και ένα σύστημα που θα έχει τη δυνατότητα να σας φυτεύει σκέψεις ή ίσως ακόμη και αναμνήσεις. Σε ένα τέτοιο σενάριο, πως θα διασφαλίζατε ποιες είναι οι πράγματι δικές σας αναμνήσεις και ποιες οι φυτεμένες;



Επίσης στον κόσμο του μέλλοντος, όλοι σύμφωνα με τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών θα έχουν στο σώμα τους πολλαπλά εμφυτεύματα που θα τους δίνουν νέες ικανότητες. Θα μπορούν για παράδειγμα να είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο και να «κατεβάζουν» πληροφορίες και δεδομένα, απευθείας στον εγκέφαλό τους.

Ποιος όμως θα διασφαλίζει, ότι κάποιοι χάκερ ή η ίδιες οι αρχές της παγκόσμιας εξουσίας, δεν θα είναι σε θέση να επαναπρογραμματίσουν το λογισμικό, παίρνοντας ακόμη και τον έλεγχο του συγκεκριμένου ανθρώπου ή χτυπώντας τον με κάποιον ψηφιακό ιο. Καταλαβαίνετε πως αν αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη, θα έρθετε αντιμέτωποι με πολλά εφιαλτικά σενάρια.

Το δεδομένο είναι ένα. Ότι υπάρχουν οι τεχνολογικές υποδομές και τα εργαλεία. Όλα τα παραπάνω μπορεί να είναι σενάρια, αλλά βασίζονται σε τεχνολογικά εργαλεία που ήδη υπάρχουν και μάλιστα συνεχώς εξελίσσονται. Καλό θα ήταν να είμαστε έτοιμοι για όλα, για να μην βρεθούμε προ-εκπλήξεως.

Στα βίντεο παρακάτω, μπορείτε να δείτε, μεταξύ των άλλων, πως οι Έλον Μασκ και Facebook, εργάζονται και επενδύουν επάνω στην τεχνολογία αυτή, μήπως κάτι ξέρουν;

Τα συμπεράσματα δικά σας.
el.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια