Παπανδρέου: Την χώρα στα βράχια την πήγαν Καραμανλής, Σαμαράς και Τσίπρας – Δεν είμαστε εμείς που πρέπει κάποιος να εγκαλεί



Ακούστε το άρθρο
Με αναφορά στα Ελληνοτουρκικά και την κατάσταση στο Αιγαίο ξεκίνησε τη συνέντευξή του στον ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου.




«Αυτήν την στιγμή θα πρέπει παρά την προεκλογική εκστρατεία, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δουλέψουμε εθνικά και να στείλουμε ένα μήνυμα στην Τουρκία ό,τι είμαστε ενωμένοι έναντι οιουδήποτε για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, σημειώνοντας ότι εμείς θέλουμε ειρηνικές σχέσεις, στο όνομα του διεθνούς δικαίου…Eμείς διαχρονικά έχουμε πει ότι αυτά πρέπει να προσδιοριστούν στην βάση του διεθνούς δικαίου, ενώ η Τουρκία προσπαθεί μέσω της στρατιωτικής της υπεροχής να… γκριζάρει περιοχές κι αυτό πρέπει να αποτραπεί», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου, που είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στο Νομό Αχαΐας.


Για το τι θα πράξει το Κίνημα Αλλαγής σε περίπτωση μη αυτοδύναμης Κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε: «Ποτέ δεν πήγαμε εμείς την χώρα στα βράχια, ο κ. Καραμανλής πήγε την χώρα στα βράχια.

Ας ελπίσουμε ότι σήμερα θα απολογηθεί για αυτές του τις εγκληματικές, θα έλεγα, πράξεις. Την χώρα πήγε στα βράχια και ο Αντώνης Σαμαράς όταν πήγε την χώρα σε εκλογές, για το κέφι του, χωρίς να χρειάζεται. Την χώρα πήγε στα βράχια και ο ΣΥΡΙΖΑ, με το τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα και τις τόσες θυσίες που απαιτήθηκαν».

«Δεν είμαστε εμείς που πρέπει κάποιος να εγκαλεί. Εμείς έχουμε πει και έχουμε δείξει ότι είμαστε υπέρ της συνεννόησης. Γιατί να μην συνεργαστεί η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ ή και με εμάς,
αλλά όχι μόνο, αλλά στο πλαίσιο μιας Εθνικής Κυβέρνησης. Ίσως μια τέτοια συνεργασία δείξει σε όλους μας ότι η χώρα χρειάζεται κανόνες», συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ερωτηθείς για τη ρήξη Γεννηματά-Βενιζέλου, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε: «Eίναι απόφαση της κ Γεννηματά. Έχει αυτό το δικαίωμα, εγώ δεν θέτω κανένα προσωπικό πρόβλημα. Πολιτικές διαφορές έχουμε. Η απόφαση μας να είμαστε ανεξάρτητη αντιπολίτευση, πρέπει να είναι κεντρική μας γραμμή. Χάσαμε την ευκαιρία να αλλάξουμε ούτε κοιτάξαμε τα αίτια, αλλά και συγκαλύψαμε τα πραγματικά αίτια που μας έφεραν στο μνημόνιο. Δεν είναι προσωπικά ο Καραμανλής που ευθύνεται, αλλά οι ασθένειες που υπάρχουν στο σύστημα και επέτρεπαν σε έναν Καραμανλή να αυθαιρετεί και να δημιουργεί τέτοια προβλήματα στην χώρα».


Τέλος, για το αποτέλεσμα των εκλογών που θα αφήσει ικανοποιημένο το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Επιτυχία θα είναι να έχουμε μια δυνατή φωνή, μια ενισχυμένη φωνή και να μπορούμε να χτίσουμε το νέο μέτωπο της σοσιαλιστικής και δημοκρατικής παράταξης, που πάντοτε δουλεύει για την πρόοδο της χώρας, στην φωτεινή πλευρά της ιστορίας και να μπορέσουμε να επαναπατρίσουμε ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν εκεί, αλλά απογοητεύτηκαν».

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια