Μας έδειχναν από χρόνια ότι θα εκχωρήσουν την Μακεδονία. Θυμηθείτε τα γεγονότα






Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Από χρόνια προετοιμαζόντουσαν οι εξουσιαστές μας – όχι μόνον οι πολιτικοί – να εκχωρήσουν την Μακεδονία αλλά έπρεπε οι ενέργειές τους να καλύπτονται. Το έργο τού καμουφλαρίσματος των ενεργειών τους, είχαν και έχουν μέχρι σήμερα τα ΜΜΕ. Τα προπαγανδιστικά ΜΜΕ αμείβονται (γενικώς) αναλόγως με τον βαθμό υπνώσεως που επιφέρουν στους ψηφοφόρους.
Παλαιότερα, ενδεχομένως να μην καταλαβαίνατε τον σκοπό κάποιων ενεργειών των «φιλολάων» αρχόντων μας. Τώρα όμως που φανερώνονται όλα σιγά-σιγά ας θυμηθούμε κάποια γεγονότα, που οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να καταλάβουν, αλλά ούτε και ήθελαν να καταλάβουν, που γινόντουσαν, και κάποια γίνονται ύπουλα ακόμη και τώρα, για να ακρωτηριασθεί η Ελλάς.


1. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί το Νοσοκομείο που εγκαινιάσθηκε στην Θεσσαλονίκη το 2000 ονομάσθηκε «Διαβαλκανικό»; Τώρα όμως μιλάνε καθαρά ότι θέλουν την Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα πόλη των Βαλκανίων. Είχε εγκαινιασθεί, από τον Πρόεδρό του Γ. Αποστολόπουλο και τον… Μ. Γκορμπατσώφ επί Κυβερνήσεως Σημίτη παρουσία αντιπροσωπειών από Βαλκανικές χώρες! Υπόψη ότι ο «πρόθυμος» Στ. Θεοδωράκης του «Ποταμιού», που ψήφισε «Ναι» στην Συμφωνία των Πρεσπών, είναι ανιψιός της γυναίκας του Σημίτη, Δάφνης. Ο Σημίτης μετέχει
στην εξουσία δι’ «αντιπροσώπου». Έτσι, για να δένονται οι άκρες κάποιων νημάτων.

2. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί όταν η Γερμανία έπαιρνε μετανάστες από την Ελλάδα, ήταν σχεδόν όλοι από την Μακεδονία; Από την μια ερήμωνε την Μακεδονία και από την άλλη «έδενε» τους Μακεδόνες. Ας αντιδράσουν τώρα οι Μακεδόνες εναντίον της Γερμανίας.

3. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί απαξιούσαν σκοπίμως την Μακεδονία και μετά από «λαϊκή απαίτηση και για το καλό του λαού» έστησαν Υπουργείο Βορείου Ελλάδος; Υπήρχε και Υπουργείο Αιγαίου από 1985 έως το 2007. Εξ’ άλλου μετά την Μακεδονία, ακολουθεί το Αιγαίο, η Ήπειρος και η λοιπή Ελλάς.

4. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει φόβος από τον Βορρά αλλά μόνο από την Ανατολή; Μας το έλεγαν και βαρύγδουπα για να έχει κύρος, «υφίσταται κίνδυνος μόνον εξ Ανατολών», «ο εξ ανατολών κίνδυνος», κλπ. Προς τι ο πληθυντικός; Πόσες «Ανατολές» υπάρχουν;


5. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί φρόντισαν να παγιώσουν την αντίληψη στους Έλληνες ότι «δεν διεκδικούμε τίποτα»; Νομίζατε ότι δεν διεκδικούμε τίποτα για το καλό της ειρήνης και της ευημερίας στην περιοχή επειδή είμαστε μέλη της ΕΕ, του ΝΑΤΟ κλπ;

6. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί μας απέκρυψαν την αλήθεια για τον «Ήλιο της Βεργίνας»
ερμηνεύοντας ψευδώς τον συμβολισμό του; Αν είδατε την ταινία “Waterman”, θα είδατε και την αλήθεια σε δύο σκηνές περί αυτού. Πιο πολλοί ενδιαφερόντουσαν για το ήλιο του ΠΑΣΟΚ παρά για την «Ήλιο της Βεργίνας». Ο αποκαλούμενος «Ήλιος της Βεργίνας» είναι δύο ολόλαμπροι ήλιοι, και δύο ηλίους, ένας που φαίνεται καθαρά και ο άλλος όχι, είναι το διπλό άστρο του Σειρίου, το φωτεινότερο ορατό άστρο. «Σείριος» σημαίνει «Ελλάς», σύμφωνα με την γραμματική. Αν το ήξεραν αυτό οι Σκοπιανοί ούτε που θα άγγιζαν, τον «Ήλιο της Βεργίνας». Τώρα τον διεκδικούν.

7. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ο Μπαμπινιώτης έγραψε στο Λεξικό του ότι οι «Παοκτζήδες» είναι «βούλγαροι», χαρακτηρισμό που από πριν φρόντισαν να τον περάσουν παμπόνηρα μέσω των φανατικών οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων που τους χώρισαν σε Βορείους και Νοτίους; Ο Μπαμπινιώτης ανταμείφθηκε αργότερα για την προσφορά του στα κόμματα του συνταγματικού τόξου με το αξίωμα του Υπουργού στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, μετά από εισήγηση της Νέα Δημοκρατίας.

8. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί επί σειρά ετών και σιγά-σιγά έκλειναν τα στρατόπεδα στην Βόρειο Ελλάδα; Μας έλεγαν ότι γίνεται «αναδιοργάνωση του στρατεύματος», για να εξοικονομηθούν πόροι, να είναι πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό. Δεν ήταν «αναδιοργάνωση» του στρατεύματος, «υποχώρηση» ήταν.

9. Καταλαβαίνετε
τώρα γιατί η Μπακογιάννη το 2004 στο Παναθηναϊκό στάδιο και κατά την διάρκεια της τιμητικής τελετής που έγινε για να τιμηθεί η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου για την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου στην Πορτογαλία, ευχαρίστησε τους ποδοσφαιριστές που «έφεραν τον κύπελλο στην Αθήνα». Δεν είπε στην «Ελλάδα», στην «Αθήνα» είπε. Χρειάζονται μετάφραση τα λόγια των πολιτικών!

10. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ο ταξιδιώτης που κινείται με το αυτοκίνητό του στον μη εθνικό αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Θεσσαλονίκης και αντίθετα, για να περάσει τον Νομό Λαρίσης, που ευρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδος, πρέπει να πληρώσει 6,50 ευρώ διόδια; Γίνεται έτσι ο δρόμος «εμπόδιο» στην άνετη επικοινωνία Βορείου και Νοτίου Ελλάδος. Χωρίζουν τους Έλληνες με «γκλίτσα» το κόστος μετακίνησης. Παίζουν και τα διόδια τον ρόλο τους. Όλα τα υπολογίζουν προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους!

11. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ήταν απαράβατος όρος να αναγνωρισθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ελλάδα, ώστε να γίνει η Ελλάς μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; ΕΟΚ, τότε;

12. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ο Σαββίδης του ΠΑΟΚ εξελίσσεται σε νέον «Λάμπρο Κατσώνη»; Για προσέξτε την τακτική της εφημερίδος «Έθνος», ιδιοκτησίας Σαββίδη,
αφού πρώτα πρέπει να ξέρετε ότι το «Εθνος» πρωτοάνοιξε στην Ελλάδα με κεφάλαια της KGB, που είχε αρχηγό τον Πούτιν, σύμφωνα με το βιβλίο του Παύλου Αναστασιάδη «Πάρτε το Έθνος στα χέρια σας». Σε τέτοιο επίπεδο και με τέτοια συμφέροντα, τίποτα δεν γίνεται κατά τύχη.

Αυτά τα λίγα, για να θυμηθείτε κάποια γεγονότα και να αποτελέσουν «τροφή» για σκέψη και αυτοκριτική.

Χρήστος Μαντζιάρης
https://katohika.gr/ellada/mas-edeichnan-apo-chronia-oti-tha-ekchorisoun-tin-makedonia-thymitheite-ta-gegonota/?fbclid=IwAR3V93aTypvv61EYSah0h76i7XTNrMx_L-AQNnFBDWzn2iUqvTLbGonVjg4

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια