20 Ιουνίου 2019

Αν δεν το καταλάβαμε ακόμα, η Τουρκία μας δουλεύει ψιλό γαζί με τις γεωτρήσεις!


Όταν σε παίρνουν χαμπάρι ότι “τσιμπάς” είναι λογικό να συνεχίζουν την ίδια τακτική οι Τούρκοι, οι οποίοι έχουν αποδείξει πολλάκις ότι δεν είναι και ό,τι πιο αξιόπιστο και… μπεσαλίδικο υπάρχει σε αυτό τον πλανήτη. Μάλλον γι’ αυτό καίγονται για τους S-400,
διότι αν γίνουν “ρόμπες” στα μάτια του Βλαδίμηρου, “μαύρος όφις” που τους έφαγε. Ίσως διαβάζουν πολύ… Βαρουφάκη και γι’ αυτό πάνε από μπλόφα σε μπλόφα, ευελπιστώντας να πετύχουν τον στόχο, τον αντικειμενικό σκοπό που έχουν καθορίσει.
Το ότι μας έχουν ταράξει στο “μούσι”, αυτό είναι αλλουνού ιμάμη Κοράνι…


Από: defence-point.gr


Τι μας έχει πει λοιπόν τις τελευταίες μέρες ο φοβερός και τρομερός Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ; Ότι η γεώτρηση του Πορθητή (Fatih) βρίσκεται στα 3.000 μέτρα, προσθέτοντας ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχει ολοκληρώσει την εργασία του στο Finiki 1. Μας ανακοίνωσε επίσης, ότι το δεύτερο γεωτρύπανο που έχει αγοράσει η Τουρκίας, το Γιαβούζ (Yavuz), ξεκινά αύριο Πέμπτη για το σημείο γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου θα ξεκινήσει να δουλεύει στις αρχές Ιουλίου.


Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ντονμέζ στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu από την Ιαπωνία όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας των χωρών των G20, ο Πορθητής συνεχίζει τη γεώτρηση στο “Finiki 1”, όπου το βάθος του νερού είναι 2.300 μέτρα περίπου.


Ισχυρίστηκε ότι έχει ξεπεράσει τα 3.000 μέτρα, ενώ στόχος είναι να φτάσει 5-5.500 χιλιάδες μέτρα κάτω από το βυθό της θάλασσας. Ο Ντονμέζ δήλωσε ότι μέχρι τέλη Ιουλίου η Τουρκία θα έχει φτάσει στον στόχο της.


Τρία χιλιόμετρα βάθος σε πέντε μέρες! Θεοί! Και θα τρυπήσει άλλα τρία χιλιόμετρα σε 35 μέρες! Και άντε “καπάκι” έρχεται και το Γιαβούζ! Μιλάμε για παγκόσμια ρεκόρ συλλογής και επεξεργασίας στοιχείων! Μόνο οι Τούρκοι μπορούν να τα κάνουν αυτά, όχι κάτι χαβαλέδες… πώς τους λένε, ExxonMobil και Total. Πφφφφφ!!!


Με απλά λόγια, όποιος θέλει παίρνει τα λόγια του Φατίχ Ντονμέζ τοις μετρητοίς. Η εντύπωσή μας είναι ότι το παραμύθι “πάει σύννεφο”. Δεν πιστεύουμε τίποτα και εμμένουμε ότι η επένδυση ύψους περί το ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την αγορά των πλοίων, έγινε μόνο και μόνο για να παίξει η Άγκυρα το γνωστό θέατρο του παραλόγου. Ας ελπίσουμε ότι οι κρατούντες την έχουν πάρει χαμπάρι.Κι αν θέλει κανείς να βρει και στοιχεία δημιουργίας άλλοθι από τον Τούρκο υπουργό, στις προαναφερθείσες δηλώσεις του, ο Ντονμέζ φρόντισε να προσθέσει πως μας είχε πει από την αρχή, ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα για τίποτα, αφού χωρίς να κάνουμε γεώτρηση δεν υπάρχει δυνατότητα να γνωρίζει κανείς τι υπάρχει! Είπε ότι η Τουρκία “διατηρεί τις ελπίδες της”…


Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο Ντονμέζ έκανε μια ακόμα αποκαλυπτική αναφορά, την οποία δεν προσέξαμε και πολύ στην αρχή, οφείλουμε να ομολογήσουμε. Είπε, ότι στις εργασίες των γεωτρύπανων σε μεγάλο βαθμό εμπλέκεται “ντόπιο προσωπικό”, δηλαδή Τούρκοι και όσο προχωρούν το ντόπιο προσωπικό αυξάνεται.


Το πιάσαμε το υπονοούμενο υπουργέ μου. Γι’ αυτό “τρέχουν” όλα; Σώθηκες. Κι ένα τελευταίο επιχείρημα: Αν είχες φίλε Φατίχ τίποτα της προκοπής, θα σε άφηνε ο Ερντογάν να κάνεις εσύ τις ανακοινώσεις; Πλάκα κάνουμε τώρα; Είναι κρίμα που ξοδεύονται τόσα χρήματα και τόσο κεφάλαιο σε όρους… τουρκικής σοβαρότητας με την προσπάθεια να επιβληθεί ένα διεθνές δίκαιο αλά Τούρκα…


Κι όλα αυτά, αντί να κάτσεις να αξιολογήσεις πόσο θα αναβαθμιζόταν μια χώρα σαν την Τουρκία που είναι στριμωγμένη πανταχόθεν, εάν επεδείκνυε λογική και έβλεπε είτε σε συνεννόηση είτε μέσω κάποιου διεθνούς δικαιοδοτικού μηχανισμού, τον τρόπο με τον οποίο θα συμπεριλαμβανόταν στην εξίσωση της Ανατολικής Μεσογείου, προτού η αμετροέπεια καταστεί θανατηφόρα…
http://www.freepen.gr/2019/06/blog-post_206.html?fbclid=IwAR2lrBJvHsotv7uGUUoNZvPssNUHSDC--hGuVcwlogz2pwpRD-c5OTjW73g

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου