Πολεμικό μήνυμα Ερντογάν: «Το Ναυτικό και η Αεροπορία μας έχουν πάρει θέσεις στην ανατολική Μεσόγειο»





Ενώ σήμερα συνεδρίασε ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η οποία είχε στο επίκεντρό της τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την προκλητικότητά του, ρίχνοντας περισσότερο λάδι στη φωτιά λέγοντας πως “οι τουρκικές δυνάμεις έχουν πάρει ήδη θέσεις στην ανατολική Μεσόγειο”.


Ο πρόεδρος
της γειτονικής χώρας έστειλε μήνυμα πως «δεν θα καταφέρετε να συλλάβετε κανέναν από το προσωπικό του Πορθητή», σχολιάζοντας τα διεθνή εντάλματα σύλληψης για όσους βρίσκονται πάνω στο γεωτρύπανο.

Επίσης, τόνισε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πάρει θέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και καθήκον της χώρας του είναι να προστατεύσει το προσωπικό του πλοίου.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, σε ομιλία του σε τελετή βράβευσης των Τούρκων εξαγωγέων, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι «εάν ακόμη υπάρχουν κάποιοι που βλέπουν τις λεκτικές διαμάχες για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο ως ένα απλό καβγά για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα από αυτή τη δουλειά».


«Αγαπητοί αδελφοί μου εμείς στην ανατολική Μεσόγειο, σε αυτά τα νερά στην ΑΟΖ που έχει διαχωριστεί για μας, συνεχίζουμε τις έρευνές μας στην ΑΟΖ μας και θα τις συνεχίσουμε. Έχουμε τέσσερα πλοία, τα δύο από αυτά είναι
γεωτρύπανα και τα δύο ερευνητικά.

Παλαιότερα ψάχναμε να ενοικιάσουμε πλοία και δεν βρίσκαμε, αλλά πλέον είναι πλοία που μας ανήκουν αυτά. Εμείς τώρα κάνουμε αυτή τη δουλειά με αυτά. Που ήμασταν και που είμαστε τώρα; Μας ανήκουν αυτά τα πλοία πλέον. Το ίδιο κάνουν και εκείνοι», ανέφερε.

Συνέχισε, λέγοντας ότι «εάν κάποιοι κάνουν κινήσεις, και εμείς με όλες τις φρεγάτες μας και αν χρειαστεί μαζί με τα αεροσκάφη μας, παίρνουμε τη θέση μας δίπλα σε εκείνα τα πλοία μας και συνεχίζουμε τις εργασίες μας».

Αναφερόμενος στα διεθνή εντάλματα συλλήψεων του προσωπικού του Πορθητή, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως «έδωσαν λέει μια εντολή. Έδωσαν εντολή να συλλάβουν αυτούς που βρίσκονται στο πλοίο. Τίποτα δεν θα καταφέρετε. Τι συλλήψεις θα κάνετε;. Τι θα συλλάβετε;». διερωτήθηκε.

«Άλλωστε με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας έχουμε πάρει τη θέση μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε εκεί.

Αυτό το προσωπικό μας είναι δικό μας καθήκον να το προστατεύσουμε. Και αυτό το συνεχίζουμε και θα το συνεχίσουμε μέχρι το τέλος», υπογράμμισε

paradrasi.gr

https://katohika.gr/ellada/polemiko-minyma-erntogan-to-naftiko-kai-i-aeroporia-mas-echoun-parei-theseis-stin-anatoliki-mesogeio/?fbclid=IwAR0tVSft0Zi-Lo4e13p4k4WcQtEi7Kj6sWxPe6fwc3pQlxWHP30Z3cZULHo

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια