«Ενός κακού μύρια έπονται»: Μετά το όνομα της Μακεδονίας ΜΑΣ χάνουμε και τον όρο «Μακεδονικός» στα Ελληνικά προϊόντα




«Ενός κακού μύρια έπονται», καθώς η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας ΜΑΣ στους σκοπιανούς συνεπάγεται μια σειρά ακόμη παραχωρήσεων. Αυτό συμβαίνει και με τα Ελληνικά προϊόντα που έχουν την ονομασία «Μακεδονικός»
, τα οποία δεν θα έχουν πλέον πολλά περιθώρια διατήρησης του όρου αυτού, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χαν, καθώς, όπως λέει, «με βάση την Συμφωνία των Πρεσπών Ελλάδα
και Βόρεια Μακεδονία θα πρέπει να συμφωνήσουν από κοινού για τις εμπορικές ονομασίες».

Προϊόντα όπως ο μακεδονικός χαλβάς, οι πιπεριές Φλωρίνης (ευρύτερα γνωστές «μακεδονικές πιπεριές»), το πράσινο μακεδονικό πιπεράκι και αρκετά είδη οίνου θα έχουν πλέον σοβαρό πρόβλημα ονοματοδοσίας με την «εξαιρετική Συμφωνία των Πρεσπών». Είναι δε τόσο «εξαιρετική» αυτή η κατάπτυστη συμφωνία, ώστε η κυβέρνηση των Σκοπίων να έχει κατοχυρώσει το όνομα «Μακεδονικός» στον ΟΗΕ για δική της χρήση, δημιουργώντας έτσι τεράστιο πρόβλημα και σύγχυση ως προς την ονομασία προέλευσης.
Ο ίδιος ο Χαν, αδιαφορώντας επί της ουσίας για τον ασκό του Αιόλου που ανοίγει η τερατώδης αυτή συμφωνία, λέει πως «λύση» στο ζήτημα των προϊόντων θα δώσουν η ΕΕ, ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης και ο… ΟΗΕ! Όπως είπαμε και στην αρχή, «ενός κακού, μύρια έπονται». Και η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, ως το αρχικό κακό, θα επιφέρει πολύ περισσότερα στο (άμεσο μάλιστα) μέλλον.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
https://oi-asimvivastoi.blogspot.com/2019/05/blog-post_75.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια