Οργανωμένο σχέδιο - Με «γεμάτες» τις τσέπες από επιδόματα φτώχειας θα πάνε στις κάλπες πάνω από 2.500.000 ψηφοφόροι




Στο φουλ οι μηχανές του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο ΕΦΚΑ & ο ΟΠΕΚΑ - Οργανωμένο σχέδιο προκειμένου να πάνε στις κάλπες με γεμάτες τις τσέπες από επιδόματα φτώχειας
περισσότεροι από 2.500.000 ψηφοφόροι, που λαμβάνουν συντάξεις, προνοιακά επιδόματα και επίδομα παιδιού, προκειμένου να ανατραπεί η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ,
βρίσκεται στα σκαριά και όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας δουλεύουν με πυρετώδεις ρυθμούς.


Από: bankingnews.gr - Αντώνης Βασιλόπουλος


Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι το πρωί της Παρασκευής δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο νόμος με τις 120 δόσεις, που περιλαμβάνει τη διάταξη για την ονομαζόμενη 13η σύνταξη, που αποδείχθηκε επίδομα, καθώς δεν ανταποκρίνεται ούτε στο μισό της περικοπής των δώρων των συντάξεων που έγινε το 2013 (200+200+400), και η πίστωση των λογαριασμών των συντάξεων ξεκίνησε από το απόγευμα, γεγονός που δείχνει την προετοιμασία των προηγούμενων ημερών στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Δηλαδή είχε αθροιστεί το ποσό που αντιστοιχούσε στη σύνταξη (μεικτά) με βάση, είχε επιμεριστεί το ποσοστό του επιδόματος που αντιστοιχεί σε μια ή περισσότερες κύριες συντάξεις, είχε αφαιρεθεί η παρακράτηση φόρου και τα νοσήλια (6%) και το υπόλοιπο είχε πιστωθεί στο λογαριασμό και θα είναι διαθέσιμο από αύριο Δευτέρα 20 Μαΐου.


Αξιοσημείωτο είναι τέλος το γεγονός ότι οι παλιές συντάξεις ως 16 Αυγούστου 2016 (κύριες και επικουρικές) με το νόμο Κατρούγκαλου περικόπηκαν κατά 2.050 ευρώ το έτος και η κάλυψη της 13ης σύνταξης στο υψηλότερο ποσοστό της αντιστοιχεί σε 470 ευρώ.


Στους νέους συνταξιούχους και όσους πρόκειται να βγουν σε σύνταξη η αντίστοιχη μείωση σε σχέση με τις παλιές συντάξεις για ίδια χρόνια και απασχόληση ξεπερνά τις 5.500 ευρώ σε ετήσια βάση.


Επίδομα παιδιού – Ενοικίου- Προνοιακά


Στις 24 Μαΐου θα γίνει η πληρωμή της β' δόσης στα επιδόματα τέκνων. Δεν απαιτείται η υποβολή νέας φορολογικής δήλωσης για τα εισοδήματα του 2018.


Στις 22 με 23 Μαΐου θα γίνει η πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος ενοικίου.
Στόχος είναι η πληρωμή να γίνεται κάθε μήνα κοντά στις 22 κάθε μήνα.
Η χορήγηση του επιδόματος πραγματοποιείται κατόπιν αίτησης και μπορεί να έχει διάρκεια 12 μήνες.


Ειδικότερα, με την πάροδο έξι μηνών από την έκδοση της πράξης έγκρισης, κι εφόσον πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις η χορήγηση του επιδόματος ανανεώνεται αυτόματα για έξι μήνες ακόμα. Κατά τη διάρκεια του έκτου μήνα από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης έγκρισης και σε περίπτωση μεταβολής της σύνθεσης του νοικοκυριού ή των όρων του μισθωτηρίου, ο δικαιούχος μπορεί να επικαιροποιήσει τα στοιχεία της αίτησής του και το ποσό του επιδόματος να αναπροσαρμοστεί αναλόγως για το δεύτερο 6μηνο χορήγησης.


Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Επίσης πιθανότερη ημερομηνία πληρωμής των προνοιακών επιδομάτων είναι η 24η Μαΐου 2019. Τα προνοιακά επιδόματα σε άτομα με αναπηρία δε θα προσμετρούνται στο εισόδημα, όσον αφορά τα κριτήρια για τη χορήγηση του ΚΕΑ, του επιδόματος τέκνων και άλλων προνοιακών παροχών.
Ακόμα, την Παρασκευή 24 Μαΐου θα γίνει η καταβολή του Κοινωνικού Εισόδηματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) για πάνω από 260.000 δικαιούχους.


Όπως κάθε φορά, η διαδικασία θα ξεκινήσει από τις απογευματινές ώρες της προηγούμενης ημέρας. Η πληρωμή του ΚΕΑ Μαΐου 2019 θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.


Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.
Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.


Συντάξεις


Επίσης το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.
Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 4 Ιουνίου 2019 ημέρα Τρίτη.


Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
http://www.freepen.gr/2019/05/2500000.html?fbclid=IwAR1gyvwr7ZzYXOtZSjPYz86rPb6s8HxHe_lIfVhl9MrgcgqJRFw3n3qw2Lg

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια