14 Μαρτίου 2019

Η Συμφωνία των Πρεσπών «καταρρέει»: Βουλγαροσέρβικη η γλώσσα των Σκοπιανών – Η αποκάλυψη που έκανε ο Μπαμπινιώτης

Με την Συμφωνία των Πρεσπών, αναγνωρίσαμε την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας. Γρήγορα όμως ήρθε η πραγματικότητα στο φως. Ο καθηγητής Μπαμπινιώτης, ο οποίος είναι έγκυρος και έγκριτος και δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει το αντίθετο, είπε την αλήθεια.

Θα δούμε ένα απόσπασμα από την συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ», ο γνωστός καθηγητής.


Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα tanea.gr (μεταξύ άλλων):


Στην ερώτηση ποια ονομασία θα απέδιδε την πραγματικότητα σε σχέση με τη γλώσσα που αναγνωρίστηκε ως «Μακεδονική» ο καθηγητής τονίζει:

«Μα, οποιοδήποτε άλλο όνομα της δικής τους επιλογής: Βουλγαροσερβική ή Σερβοβουλγαρική ή Βουλγαρομακεδονική ή Σλαβική τής Ανατολικής Βαλκανικής ή Νεοσλαβική ή Σλαβομακεδονική ή Μακεδονοσλαβική ή ό,τι άλλο θέλουν. Οχι Μακεδονική!»
Για εμάς οι παραπάνω δηλώσεις, εκτός από απόλυτα λογικές, είναι και αυτονόητες. Για ποιο λόγο λοιπόν, οι Σκοπιανοί επιμένουν να λένε ότι μιλάνε Μακεδονικά; Μόνοι τους σίγουρα δεν έχουν την δύναμη να κάνουν αυτού του είδους την προπαγάνδα η οποία πλέον έχει επισημοποιηθεί, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.


Με την Συμφωνία των Πρεσπών, δώσαμε Όνομα-Γλώσσα-Εθνότητα, στην πράξη. Όλα τα άλλα που ακούμε για τους ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ, δεν τα δεχόμαστε και αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, η Ελλάδα είναι ο ισχυρός παίκτης της περιοχής.

Photo:eurokinissi

https://www.el.gr/ethnos/kerkoporta/i-symfonia-ton-prespon-katarreei-vo/?fbclid=IwAR1UzcQtG4fgLX2CyEEG6oaiAvDqIY3bN6oWdwA84CIV2Igey4GNeM_AJKA

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...