Επίθεση με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο στην Αθήνα




Χειροβομβίδα στον προαύλιο χώρο του ρωσικού προξενείου στην οδό Τζαβέλα στο Χαλάνδρι, πέταξαν άγνωστοι δράστες στις 4 τα ξημερώματα.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι είδαν μια μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες να πλησιάζει το κτήριο στις 3:50 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Στη συνέχεια είδαν τους δύο αγνώστους να πετούν τη χειροβομβίδα, αυτή να πηγαίνει κάτω από το άδειο φυλάκιο στην είσοδο του προξενείου και να ακολουθεί μια λάμψη.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ενώ παράλληλα εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες στο ρωσικό προξενείο και την ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, η αστυνομία ερευνά και εάν έχει σχέση με την επίθεση αυτή μια μηχανή που βρέθηκε καμένη στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτη, στα Εξάρχεια.


Σημειώνεται ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται το ρωσικό προξενείο.


Οι άνθρωποι του προξενείου, άκουσαν τον κρότο και κάλεσαν την πρεσβεία. Κατόπιν μετέβη στο σημείο ο άνθρωπος της πρεσβείας και γυρνώντας τις κασέτες πίσω, από τις κάμερες ασφαλείας, είδαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή, να πετούν τη χειροβομβίδα και να φεύγουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια