Χαμένοι στην μετάφραση του συμβολισμού – Εμείς αλλιώς τον ξέραμε!




Φωτογραφίες του «μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας» τον δείχνουν να κάνει με το χέρι του το σήμα «OK», μια χειρονομία που συχνά χρησιμοποιείται για να εκφραστεί η στήριξη στην ακροδεξιά ιδεολογία της λευκής υπεροχής, γράφουν τα ΜΜΕ


Ωστόσο στο χωριό μου στη Μακρινίτσα, αλλά και σε άλλα χωριά, όπως των ΗΠΑ, το σύμβολο ΟΚ, που περιέργως περιλαμβάνεται και στα emoji, αλλιώς το ξέραμε μέχρι τώρα .

Η χρήση του από τη «λευκή υπεροχή» άρχισε μάλλον πρόσφατα, το 2017, σχετίζοντας το με το alt-right και το Ο-ΚΚΚ, με ανώνυμα μηνύματα στο σάιτ 4chan.

Η πιο παλιές χρήσεις του βρίσκονται ακόμα και στον Βούδα ή στους Ινδιάνους, αλλά οι νεότερες, είναι -όπως πάντα- μπερδεμένες. Από απλό ΟΚ, μέχρι σύμβολο των Ιλλουμινάτι, των σατανιστών, ακόμα και των εθνικιστών της Ηνωμένης Μακεδονίας.

Ακόμα υπάρχει και μια γελοιογραφία του Θείου Σαμ που κάνει τη χειρονομία «ΟΚ» σε μια την Έκθεση του Παρισιού, το 1900.

Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για να αντιπροσωπεύσει τον αριθμό 666 ως τον «αριθμό του θηρίου» με τα τρία έξι που μοιράζονται τον κύκλο που σχηματίζεται από τον δείκτη και τον αντίχειρα ενώ τα άλλα τρία δάκτυλα σχηματίζουν τους μεμονωμένους ανερχόμενους. Στον σατανισμό, τα τρία δάκτυλα αντιπροσωπεύουν επίσης τις τρεις πτυχές της «Αγίας Τριάδας» του Εωσφόρου,
τη Θεάς Μητέρας και τον απόγονο τους, τον Αντίχριστο. Στον Τεκτονισμό η χειρονομία επισημαίνει επίσης τη θεότητα του Ήλιου και την Τεκτονική επιδίωξη για το φως.




Επίσης δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος ο αριθμός και των πολιτικών -εκτός από τους καλλιτέχνες- λευκών και μη, που κάνουν χρήση αυτής της χειρονομίας:



Όσο για τον Τραμπ, ξέρουμε ότι έχει μανία με το ΟΚ, αλλά και η Χίλαρι δεν το έχει ξεχασμένο:





Τελικά, ποια «μετάφραση» είναι ΟΚ για τον συμβολισμό του μακελάρη και ποια για όλους τους υπόλοιπους;

Μμμμ… και ξανά… μμμμ….

http://igata.gr/2019/03/17/%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%86%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC/?fbclid=IwAR38M-bbCjI6o98qLJMlQb7YeMLaydrsDVlcCKUyMI0m9LLRem6HJ9TIFtA

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια