Η «χρυσή τροπολογία» και το πραξικόπημα που ετοιμάζει ο Τσίπρας




Το «κλειδί» του μεγάλου κόλπου του Αλέξη Τσίπρα ώστε να μην χάσει την δεδηλωμένη και να φθάσει η κυβέρνησή του χωρίς «ατυχήματα» μέχρι τον Οκτώβριο, βρίσκεται στις υποψηφιότητες για την Ευρωβουλή των Έλενας Κουντουρά και Σπύρου Δανέλλη.


Από: crashonline.gr - Λίνα Κυριακοπούλου


Πρόκειται για μια προκλητική «πολιτική τακτοποίηση» με ανορθόδοξους κοινοβουλευτικούς τακτικισμούς που θυμίζει πραξικοπηματικές πρακτικές και δείχνει την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει με νύχια και με δόντια την εξουσία μέχρι τον Οκτώβριο.


Το κόλπο γκρόσο στήθηκε πάνω στην τροπολογία για την άρση του ασυμβίβαστου ώστε ένας νυν βουλευτής να μπορεί πλέον να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές 2019. Αυτή, αφενός «ξεπληρώνει» την Έλενα Κουντουρά και τον Σπύρο Δανέλλη, για την στήριξή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών και αφετέρου, δίνει στην κυβέρνηση Τσίπρα τη δυνατότητα να υπερπηδήσει την σκόπελο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αφού η τυχόν εκλογή των δύο στο Ευρωκοινοβούλιο, θα την οδηγούσε σε απώλεια της δεδηλωμένης και σε εκλογές.


Στη συνέχεια, αν οι δύο βουλευτές εκλεγούν, θα πρέπει παραιτηθούν στα μέσα Ιουνίου, όπου σύμφωνα με το σχέδιο Τσίπρα, η Βουλή θα έχει κλείσει και θα λειτουργούν μόνο τα θερινά τμήματα.


Αυτό όμως είναι και το μεγαλύτερο αβαντάζ, που δίνει η «χρυσή τροπολογία» στον Πρωθυπουργό, ο οποίος μπορεί να επιλέξει να λειτουργεί η Βουλή με τα θερινά τμήματα, πράγμα που τον απαλλάσσει από την πλειοψηφία των 151, την οποία δεν θα διαθέτει μετά την εκλογή και παραίτηση των δύο βουλευτών του. Και αυτό γιατί τα θερινά τμήματα λειτουργούν με λιγότερους βουλευτές, με τους οποίους η κυβέρνηση Τσίπρα, εξασφαλίζει την πλειοψηφία και δεν κινδυνεύει να πέσει χάνοντας τη δεδηλωμένη.


Με βάση την παραπάνω μεθόδευση, ο κ. Τσίπρας θα έχει καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία μέχρι τον Οκτώβριο χωρίς πρόβλημα ακόμα και εκλεγούν και παραιτηθούν οι δύο βουλευτές του που του χάριζαν την κυβερνητική πλειοψηφία.
http://www.freepen.gr/2019/03/blog-post_431.html?fbclid=IwAR0i4IhS_oK0r9SI8LgKUybVjhoOhKNm-Zmn3z9JyF2veywgSM3AkQk-gas

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια