Έντονη κινητικότητα στην Α. Θράκη: Η Τουρκία «φορτώνει» την περιοχή με UAV, ελικόπτερα και κατασκευάζει αντιαρματική τάφρο







Την ολοκλήρωση της κατασκευής του Καναλιού της Αδριανούπολης ανήγγειλε αυτοπρόσωπος ο ίδιος ο Ερντογάν, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή καναλιού μήκους 7.800 μέτρων και πλάτους 50 μέτρων και βάθους 3 μέτρων, δρώντας ουσιαστικά ως αντιαρματική τάφρος.

Το κανάλι της Αδριανούπολης έχει κατασκευαστεί ανατολικά του χωριού του Κάραγατς, ουσιαστικά βρίσκεται λίγα μέτρα μετά το χωριό και αποσκοπεί στην εκτόνωση του ποταμού Έβρου όταν δέχεται μεγάλες ποσότητες νερού.

Ο Τούρκος ηγέτης βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αδριανούπολη για ομιλία του και αναφέρθηκε στην περίπτωση αποφυγής πλημμυρών με το έργο αυτό, μόνο που εξυπηρετεί, όπως και η ελληνική τάφρος, αμυντικά σχέδια.


Σκοπός του οχυρωματικού έργου είναι να αποτρέψει πιθανή εισβολή ελληνικών αρμάτων μάχης και μηχανοκίνητων δυνάμεων στην Ανατολική Θράκη σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής.

Ένα μεγάλο μέρος του έργου αυτού έχει περατωθεί, προανήγγειλε ο Τούρκος Πρόεδρος και υποσχέθηκε ότι φέτος θα ολοκληρωθεί οπωσδήποτε, γιατί όμως τόση βιασύνη;

Η Τουρκία σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας έχει άλλα σχέδια στην περιοχή τα οποία αποκαλύπτουν η μεταστάθμευση UAV Bayraktar TB2 με πυραύλους στην Α.Θράκη και η μετακίνηση ελικοπτέρων στην Κεσάνη.

Υπάρχουν πληροφορίες εδώ και ένα χρόνο που φέρουν τους Τούρκους να προσπαθούν να ενώσουν τα νερά του Έβρου και να τα εκτρέψουν με διώρυγα προς τον ποταμό Εργίνη και από εκεί να πέσουν στο βόρειο Αιγαίο.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειώσουν την στάθμη του ποταμού Έβρου ώστε να μπορέσουν να κάνουν ταχεία προέλαση οι τουρκικοί σχηματισμοί χωρίς την χρήση αυτοκινούμενων πλωτών γεφυρών εφόδου SYHK – SAMUR.
Διαβάστε: Τι συμβαίνει στα νησιά; Γιατί περιορίζουν την εκπαίδευση της Εθνοφυλακής;

Ουζούνκιοπρου-Διδυμότειχο-Μεταξάδες είναι το πιο σύντομο δρομολόγιο κάθετης υπερκέρασης και υπακούει στον άξονα Ουζούνκιοπρου-Εβρος-Κάρτζαλι που έχει δηλώσει ο Ερντογάν πως ανήκει «στα σύνορα της καρδιάς του».

Η περιοχή Μάνδρας είναι το πιο στενό Ελληνικό σημείο στον χάρτη. Από εκεί θέλαν να περάσουν με «Βαριοπούλα» και να αποκόψουν το βόρειο Έβρο σύμφωνα και με παλαιότερες πληροφορίες.

Οι τουρκικές κινήσεις φαίνεται να υπακούουν σε ένα πιθανό επικαιροποιημένο σχέδιο «Βαριοπούλα» προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα.

Σύμφωνα με το σχέδιο «Βαριοπούλα» ο όγκος του τουρκικού Στρατού (μονάδες αρμάτων μάχης κυρίως) πρέπει να έχει κάνει «σφήνα» στην κοιλάδα που βρίσκεται παράλληλα με τον ποταμό Ερυθροπόταμο και να προσπαθεί να φτάσει στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα που βρίσκονται σε απόσταση μόλις 30 χλμ..

Στη συνέχεια ακολουθούν οι δευτερεύοντες τρεις άξονες επίθεσης βόρεια του κύριου άξονα. Μόνο η κακή εκτέλεση του όλου σχεδίου θα μπορούσε να δώσει χρόνο και πιθανότητες επιτυχούς αντίστασης από ελληνικής πλευράς ανέφεραν τότε οι πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο «Βαριοπούλα»

Τι να ετοιμάζουν οι Τούρκοι άραγε; Γιατί ολόκληρη τάφρο μόνο ως αντιπλημμυρικά έργα αποκλείεται να ετοιμάζουν. Ότι όμως και να ετοιμάζουν στην περιοχή δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η Αλεξανδρούπολη θα γίνει οσονούπω κόμβος για την μεταφορά αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην ΕΕ και αυτό λέει πολλά.
1069.gr

https://hellas-now.com/thraki-i-toyrkia-fortonei-tin-periochi-me-uav-elikoptera-kai-kataskeyazei-antiarmatiki-tafro/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια