Περίεργα πράγματα στην Βουλή – Βρήκαν μία ψήφο ακόμη για να δημιουργήσουν ουδετερόθρησκο κράτος








Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Βουλή καθώς βρέθηκε ξαφνικά μία ακόμη ψήφος με συνέπεια να περάσει με οριακή πλειοψηφία 151 ψήφων το άρθρο 3 που καταργεί την χριστιανικό ορθόδοξο χαρακτήρα της χώρας και φέρνει «ουδετερόθρησκο» κράτος.


Πιο αναλυτικά, με 151 ψήφους υπέρ πέρασε τελικά το άρθρο 3, παρ. 1 στην ψηφοφορία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι αρχικά είχε γίνει λάθος στην καταμέτρηση γι’ αυτό και υπήρξε σύγχυση και η εντύπωση ότι το άρθρο που αφορά τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας είχε «κοπεί» από τη διαδικασία της αναθεώρησης με 150 ψήφους.

Ετσι, θα τεθεί προς ψήφιση και στη δεύτερη ψηφοφορία της παρούσας Βουλής που ακολουθεί στην Ολομέλεια στις 13 Μαρτίου.

Με 151 ψήφους πέρασαν και οι αλλαγές στην παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου. Η αναθεώρηση της παραγράφου 3 του άρθρου 3 συγκέντρωσε 167 ψήφους. Η ερμηνευτική διάταξη του άρθρου 3 συγκέντρωσε 153 ψήφους.



Τι λένε στον ΣΥΡΙΖΑ: Κάποιοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν


“Κάποιοι φαίνεται πως βιάστηκαν να πανηγυρίσουν και να καταγράψουν ήττα του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης”, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προτάσεων αναθεώρησης του Συντάγματος.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρονται στις διαρροές λέγοντας πως πανηγύρισαν “ χωρίς να περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της καταμέτρησης”. Αποδεικνύεται, οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, πως για ακόμη μία φορά η αγωνία τους να καταγράψουν έστω και μία πολιτική ήττα μίας κυβέρνησης που προχωρά αλλάζοντας τη χώρα.

pronews.gr

https://hellas-now.com/perierga-pragmata-stin-voyli-vrikan-mia-psifo-akomi-gia-na-dimioyrgisoyn-oydeterothrisko-kratos/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια