Ο Πύργος Της Βαβέλ, Ναός Του Διός;




Οι Βαβυλώνιοι αποκαλούσαν τον Δία Βήλο...

Το ύψος αυτού του οικοδομήματος ήταν κάπου 300 πόδια και με τον καιρό μπλέχτηκε γύρω από αυτό ο Εβραϊκός μύθος του πύργου της Βαβέλ. Ο ναός χτίστηκε από την βασίλισσα Σεμιράμι.

Τώρα καθώς οι ιστορικοί διαφωνούν για αυτόν τον ναό στο μεταξύ κατέρρευσε από την πολυκαιρία, είναι αδύνατο να εξακριβώσει κανείς την αλήθεια σχετικά με αυτόν. Συμφωνούν πάντως όλοι, ότι
είχε υπερβολικό ύψος και ότι οι Χαλδαίοι μέσα σε αυτόν έκαναν τις παρατηρήσεις των άστρων,των οποίων κανείς μπορούσε κανείς να παρατηρήσει με ακρίβεια την ανατολή και την δύση χάρη στο μεγάλο ύψος του κτιρίου.

Το όλο οικοδόμημα ήταν ακριβά κατασκευασμένο με τέχνη, από άσφαλτο και πλίνθο, και στην κορυφή της ανόδου του η Σεμιράμις έστησε τρεις ανδριάντες σφυρηλατημένους από χρυσό, του Διός,της Ήρας,και της Ρέας.
Από αυτούς ο ανδριάς του Διός παρίστανε το θεό όρθιο να βηματίζει, είχε ύψος σαράντα πόδια και ζύγιζε χίλια βαβυλωνιακά τάλαντα.
Ό άλλος της Ρέας την έδειχνε να κάθεται σε χρυσό θρόνο και ζύγιζε όσο κι ο ανδριάς του Διός. Στα γόνατα της στέκονταν δύο λιοντάρια,ενώ δίπλα ήταν πελώρια ασημένια φίδια, που το καθένα ζύγιζε τριάντα τάλαντα.

 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια