Χάρτης – πρόκληση από Αλβανούς: «Δικά μας τα Γιάννενα, η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα»







Επικίνδυνες πρακτικές και ιδεολογίες – Παίρνουν φωτιά τα Βαλκάνια


Φαίνεται πως μετά την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών και το ξεπούλημα της Μακεδονίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - «προθύμων» άνοιξε η όρεξη στα «κοράκια» της γειτονιάς.



Το Newsbomb.gr έχει τονίσει δεκάδες φορές, μέσα από αναλυτικά ρεπορτάζ ότι τα εθνικά θέματα απαιτούν επαγρύπνηση καθώς η χώρα μας περιστοιχίζεται από «γείτονες» που θέλουν πάντα να αρπάξουν κομμάτια από τη σάρκα της.

Βλέποντας λοιπόν οι Αλβανοί ότι η Ελλάδα άρχισε το… ξεπούλημα, έβγαλαν στη δημοσιότητα χάρτες με σαφή στόχο να αμφισβητήσουν ελληνικά εδάφη και να τα παρουσιάσουν ως αλβανικά.

Ο ακόλουθος χάρτης δημοσιεύτηκε την Κυριακή (10/02) στον αλβανικό τύπο και στα κοινωνικά δίκτυα, παρουσιάζοντας τα εδάφη τα οποία οι Αλβανοί εντέχνως αναφέρουν ότι καταλήφθηκαν από τον ελληνικό στρατό το 1912-13, ενώ επάνω στο χάρτη υπάρχει η σφραγίδα της Τσαμουριάς, ως ένδειξη ότι όλα αυτά τους… ανήκαν.

GALLERY
01
Ο χάρτης που δημοσίευσαν αλβανικά Μέσα την Κυριακή - Όπως βλέπετε διεκδικούν τη μισή Ελλάδα

Φαίνεται ότι και σε αυτούς άνοιξε η όρεξη μετά την συμφωνία των Πρεσπών και ετοιμάζονται πιθανόν για διεκδικήσεις.

Επικίνδυνες πρακτικές και ιδεολογίες από τον αλβανικό Τύπο και αυτούς που κρύβονται από πίσω ως μέλη του αλβανικού εθνικισμού, που εμμέσως πλην σαφώς φέρεται να διεκδικεί ελληνικά εδάφη. Στους χάρτες μάλιστα εντάσσονται και πόλεις όπως τα Ιωάννινα και μεγάλο μέρος της Ηπείρου, όλη η Μακεδονία, η Θεσσαλία μέχρι τη Λάρισα, ακόμα και η Χαλκιδική.

Ο παλιός χάρτης, δείχνει πως ήταν η κατάσταση στην περιοχή το 1881 όταν η Αλβανία ήταν ακόμα μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Το ερυθρό τμήμα του χάρτη φέρεται να δείχνει τα σύνορα της Αλβανίας και δείχνει τα εδάφη που έχουν αποσυνδεθεί από τη χώρα μας σε διαφορετικές χρονικές στιγμές», αναφέρει το αλβανικό άρθρο.
Πού το πάνε οι Αλβανοί;

Πώς όμως αποφάσισαν τώρα οι Αλβανοί να ανακινήσουν τα συγκεκριμένα ζητήματα; Διεκδικούν όντως ελληνικά εδάφη ή μήπως υπάρχει και κάτι άλλο από πίσω;

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και καιρό έχει τεθεί από γνωστά κέντρα και «φιλάνθρωπους» εκατομμυριούχους, σχέδιο για την δημιουργία ζητήματος κράτους της Τσαμουριάς το οποίο «βοηθά» στα σχέδια της Δύσης στα Βαλκάνια.


Το ζήτημα αυτό, καθώς και οι συμμετάσχοντες σε αυτό το αρχικό σχέδιο φαίνονται προς το παρόν «αστείοι» και «γραφικοί». Το ίδιο όμως φαίνονταν και οι Σκοπιανοί πριν μερικά χρόνια όταν έλεγαν ότι είναι «Μακεδόνες» και απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου… και είδαμε που καταλήξαμε.

Πρόκειται για μια τεράστια προσπάθεια ανακίνησης ενός ζητήματος που συμπεριλαμβάνει πολλές χώρες στα Βαλκάνια, και το οποίο αν δεν προσεχθεί θα μεταβληθεί ειδικά για την Ελλάδα σε δεύτερο Σκοπιανό.

Σίγουρα υπάρχουν συντονισμένες κινήσεις και από ξένες μυστικές υπηρεσίες, που θέλουν αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια.

Η ελληνική διπλωματία οφείλει να είναι σε εγρήγορση και να απαντήσει άμεσα σε κάθε πρόκληση. Να κάψει από τη ρίζα κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας και να στείλει σαφές μήνυμα στους προκλητικούς «γείτονες».

https://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/957356/xartis-proklisi-apo-alvanoys-dika-mas-ta-giannena-i-thessaloniki-kai-i-larisa

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια