Οι λαοί αφυπνίζονται, γνωρίζουν τον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ





Ότι και να κάνουν, οι λαοί αφυπνίζονται κατά του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.
Να φοβούνται το ξέσπασμα της ΟΡΓΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

Καλλιόπη Σουφλή







Οι κορυφαίες εβραϊκές οργανώσεις ανακοινώνουν κοινό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη


Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο (EJC), μαζί με άλλες κορυφαίες εβραϊκές οργανώσεις, το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο (WJC), το B'nai B'rith International (BBI) και το Διατλαντικό Ινστιτούτο της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC-TAI) Σχέδιο δράσης 10 σημείων που περιγράφει τις προσδοκίες των εβραϊκών οργανώσεων μετά τη δήλωση του Συμβουλίου της 6ης Δεκεμβρίου 2018 για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και την ανάπτυξη μιας προσέγγισης κοινής ασφάλειας για την καλύτερη προστασία των εβραϊκών κοινοτήτων και θεσμών στην Ευρώπη.


Το σχέδιο δράσης προτείνει σημαντικά βήματα, όπως η στενότερη συνεργασία με τις κοινότητες για την ασφάλεια, η βελτίωση της συλλογής δεδομένων σχετικά με τα εγκλήματα μίσους και η δημιουργία κοινών κατευθυντήριων γραμμών για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού στην εκπαίδευση, που θα παράσχει μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα στις εβραϊκές κοινότητες στην Ευρώπη.


Το έγγραφο δεν επικεντρώνεται μόνο σε βασικά σημεία παρακολούθησης της Διακήρυξης αλλά αναπτύσσει και άλλες ζωτικές πτυχές της καταπολέμησης του αντισημιτισμού, για παράδειγμα επιμένοντας ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει τον αντισημιτισμό στους διαλόγους για τα ανθρώπινα δικαιώματα με τρίτες χώρες.


Παρακάτω θα βρείτε το πλήρες κείμενο του σχεδίου δράσης για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη:


Σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη

1. Ορισμός εργασίας IHRA, Εθνικά Σχέδια Δράσης, Ειδικοί Απεσταλμένοι της ΕΕ και των Εθνικών


Ο ορισμός εργασίας του IHRA για τον αντισημιτισμό, συμπεριλαμβανομένων των έντεκα επεξηγηματικών παραδειγμάτων του, πρέπει να χρησιμοποιείται σε όλες τις προσπάθειες αντιμετώπισης του αντισημιτισμού και να χρησιμοποιείται ως κατευθυντήρια γραμμή για ένα κοινό πρότυπο. Όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να υιοθετήσουν τον ορισμό εργασίας του IHRA και να το χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο αναφοράς για να κατανοήσουν καλύτερα όλες τις εκδηλώσεις του σύγχρονου αντισημιτισμού.


Τα κράτη μέλη πρέπει να υιοθετήσουν συγκεκριμένες στρατηγικές για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού ή να σκιαγραφήσουν συγκεκριμένους και ακριβείς στόχους και μέτρα για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού στο πλαίσιο των εθνικών σχεδίων δράσης κατά του ρατσισμού.

Οι στρατηγικές αυτές θα πρέπει να περιλαμβάνουν έναν σταθερό ορισμό με ευρεία κατανόηση του αντισημιτισμού, να βασίζονται στη συλλογή δεδομένων για την υποστήριξη της αξιολόγησης των σχεδίων, να λαμβάνουν επαρκή πολιτική υποστήριξη σε εθνικό και τοπικό επίπεδο και να σχεδιάζονται σε συνεργασία με τοπικές εβραϊκές κοινότητες και οργανώσεις.
ντο.

Σε επίπεδο ΕΕ, το γραφείο του συντονιστή της ΕΚ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού πρέπει να αναβαθμιστεί σημαντικά και να διαθέτει επαρκές εξειδικευμένο προσωπικό και προϋπολογισμό, αντανακλώντας τον απαιτητικό συντονιστικό ρόλο που ανέλαβε η ΕΕ για την υποστήριξη των προσπαθειών των κρατών μελών να εφαρμόσουν Δήλωση της ΕΕ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού (6 Δεκεμβρίου 2018).

Η σωστή εφαρμογή και αλλαγή των εθνικών πολιτικών θα χρειαστεί για να διασφαλιστεί η μείωση των αντισημιτικών εκφράσεων και προκαταλήψεων.

Προκειμένου να διευκολυνθεί ακόμη καλύτερος συντονισμός μεταξύ των κρατών μελών, η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας στο μέλλον συντονιστή του Συμβουλίου της ΕΕ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, όπως διαμορφώθηκε μετά την εντολή του συντονιστή της ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Αρκετά κράτη μέλη της ΕΕ έχουν ήδη διορίσει εθνικούς συντονιστές, ορισμένοι (όπως η Γερμανία και η Γαλλία) έχουν εξοπλίσει τα γραφεία με σημαντικό προσωπικό. Άλλα κράτη μέλη πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να διορίσουν σημεία επαφής για την εβραϊκή κοινότητα σε εθνικό επίπεδο για να εξασφαλίσουν την οριζόντια εφαρμογή των πολιτικών (εκπαίδευση, ασφάλεια, συλλογή δεδομένων, κατάρτιση κ.λπ.)


2. Απόφαση πλαίσιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας + καταγραφή δεδομένων


Πρέπει να δημοσιευθεί έκθεση προόδου σχετικά με τη μεταφορά και την εφαρμογή των διατάξεων της απόφασης-πλαισίου και στα 28 κράτη μέλη.

Η ΕΕ και οι υπηρεσίες της θα πρέπει επίσης να βοηθήσουν καλύτερα τα κράτη μέλη στην παροχή εκπαίδευσης σε εγκλήματα μίσους στην επιβολή του νόμου, μεταξύ άλλων μέσω της ΕΑΑ και να συλλέξουν αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τον τύπο εγκλημάτων και την εθνότητα / θρησκεία των θυμάτων.

Επιπλέον, τα δεδομένα πρέπει να μοιράζονται μεταξύ των κυβερνήσεων και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

Η ετήσια έκθεση FRA σχετικά με τα εγκλήματα και τα περιστατικά κατά του μίσους θα πρέπει να παρακολουθεί τη χρήση του ορισμού του IHRA από τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που συλλέγουν στοιχεία για τον αντισημιτισμό.


3. Ασφάλεια των εβραϊκών κοινοτήτων, των θεσμών και των πολιτών


Τα κράτη μέλη πρέπει να διασφαλίσουν την ασφάλεια των εβραϊκών κοινοτήτων, των θεσμών και των πολιτών.

Αυτό απαιτεί κατανόηση, πρώτον, του βαθμού απειλής που αντιμετωπίζει η εβραϊκή κοινότητα και, δεύτερον, των συγκεκριμένων προτεραιοτήτων ασφαλείας και των αναγκών των εβραϊκών κοινοτήτων.

Για το σκοπό αυτό, τα κράτη μέλη πρέπει να βελτιώσουν τη συνεργασία με τις εβραϊκές κοινότητες και τους εμπειρογνώμονες των ομάδων ασφαλείας τους προκειμένου να καθορίσουν και να εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Τα κράτη μέλη πρέπει να προωθήσουν και να διευκολύνουν τον τακτικό διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ των εθνικών υπηρεσιών που ασχολούνται με την ασφάλεια, τις αρχές επιβολής του νόμου και τις αστυνομικές αρχές, αφενός, και τις τοπικές εβραϊκές κοινότητες και τους επικεφαλής ασφαλείας τους, αφετέρου.


4. Αντιμετωπίζοντας τον αντισημιτισμό ως μέρος της προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως


Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιμετωπίσει τον αντισημιτισμό στο πλαίσιο των διαλόγων για τα ανθρώπινα δικαιώματα με τρίτες χώρες.

Η τακτική και έγκαιρη ενημέρωση και παρακολούθηση του αντισημιτισμού σε τρίτες χώρες, ιδίως όπου απειλούνται οι εβραϊκές κοινότητες, θα συμβάλει στην εσωτερική αύξηση της ευαισθητοποίησης και θα υπογραμμίσει τη θέση της ΕΕ όσον αφορά την «εξαγωγή» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ενίσχυση της συνεργασίας με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο και την καταδίκη συστηματικά αντισημιτικών παρατηρήσεων δημόσια σε διεθνή φόρουμ, όπως ο ΟΗΕ.


5. Ειδική χρηματοδότηση του αντισημιτισμού


Παρόλο που η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύει ήδη σε χρηματοδότηση για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, συχνά παρακμάζει γενικά μέτρα αντιρατσισμού, αγνοώντας τον ειδικό χαρακτήρα του αντισημιτισμού.

Μια ειδική γραμμή του προϋπολογισμού θα πρέπει να αντιμετωπίσει συγκεκριμένα τον αντισημιτισμό.

Ο αντισημιτισμός πρέπει επίσης να αντιμετωπιστεί σε άλλες πηγές χρηματοδότησης όπως το Erasmus + και η Ευρώπη για τους πολίτες. Η καταπολέμηση του αντισημιτισμού πρέπει να αναγνωριστεί ως ειδικός λόγος χρηματοδότησης και να επιτρέψει σε οργανώσεις που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα να έχουν πρόσβαση σε πόρους.


6. Χρηματοδότηση Έρευνας, Εκπαίδευσης και Μνήμης του Ολοκαυτώματος


Η ΕΕ και τα κράτη μέλη θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι η εκπαίδευση και η μνήμη του Ολοκαυτώματος θα αντιμετωπιστούν δεόντως στο επόμενο ΠΔΠ και ότι θα ενισχυθεί η στήριξη των έργων που χρηματοδοτούνται επί του παρόντος από το σκέλος της αναμνήσεως του Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες».

Επιπλέον, κάθε απειλή για την ανάμνηση του Ολοκαυτώματος, όπως η άρνηση και η στρέβλωση του Ολοκαυτώματος, θα πρέπει να καλείται αυστηρά και να ενθαρρύνεται η ακαδημαϊκή έρευνα.

Η εφαρμογή της απόφασης-πλαισίου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας θα πρέπει να παρακολουθείται αυστηρά σε αυτή τη συγκεκριμένη πτυχή.


7. Έρευνα για τον αντισημιτισμό


Η έλλειψη συγκρίσιμων δεδομένων σχετικά με τον αντισημιτισμό και τις αντισημιτικές συμπεριφορές στο ευρύ κοινό εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση σε ολόκληρη την ΕΕ και παρεμποδίζει στοχοθετημένα αντίμετρα.

Η έρευνα για τον αντισημιτισμό περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε ιστορικές και θεωρητικές πτυχές.

Η ενίσχυση της αντίδρασης πρέπει να περιλαμβάνει επενδύσεις στην έρευνα για τον σύγχρονο αντισημιτισμό, συμπεριλαμβανομένης της προοπτικής των θυμάτων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αναθέσει μια ειδική μελέτη σχετικά με τη διάδοση του αντισημιτισμού μεταξύ του γενικού πληθυσμού στην ΕΕ, τόσο σε ολόκληρη την κοινωνία όσο και σε βασικές υποομάδες του πληθυσμού, κυρίως των άκρως αριστερών, των ακροδεξιών, των χριστιανών και των μουσουλμάνων .


8. Εκπαίδευση


Η ΕΕ πρέπει να δημιουργήσει τον πρώτο δικό της οδηγό εκπαίδευσης για τη διοίκηση και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του αντισημιτισμού στα εκπαιδευτικά συστήματα.

Αυτός ο οδηγός θα μπορούσε να αναπτυχθεί από την UNESCO και με την πρόσθετη υποστήριξη προς τα κράτη μέλη της ΕΕ από τον ΟΑΣΕ / ODIHR. Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να εφαρμόσουν τον οδηγό στα εθνικά εκπαιδευτικά συστήματα και τις συνοδευτικές κατευθυντήριες γραμμές για τους δασκάλους σχετικά με τις 10 μεγαλύτερες προκλήσεις σχετικά με τον αντισημιτισμό στην τάξη και το πρόγραμμα σπουδών για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών σχετικά με τον αντισημιτισμό.


Οι μη τυπικοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί, όπως οι εθελοντικές δραστηριότητες, θα πρέπει να υποστηριχθούν καλύτερα και η συνεργασία με τα ισραηλινά θεσμικά όργανα επεκτάθηκε.
ντο.

Τα προγράμματα σπουδών και τα σχολικά βιβλία πρέπει να είναι απαλλαγμένα από διακρίσεις και μίσος, ιδίως όσον αφορά την ιστορία και τον πολιτισμό των εβραϊκών κοινοτήτων στην Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αναθέσει μια μελέτη για την έρευνα των προγραμμάτων σπουδών και των σχολικών βιβλίων σχετικά με την απεικόνιση θεμάτων που σχετίζονται με τους Εβραίους, τον Ιουδαϊσμό και τις εβραϊκές κοινότητες, προκειμένου να παρέχουν στα κράτη μέλη καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αποφύγουν οι εκδότες σχολικών βιβλίων και να καταπολεμήσουν τη διαιώνιση των αντισημιτικών στερεοτύπων.

Τέλος, πρέπει να δημιουργηθούν μηχανισμοί για την εξασφάλιση των προτύπων προγραμμάτων σπουδών και σχολικών βιβλίων για τα θέματα αυτά σε όλη την ΕΕ.


Τα κράτη μέλη πρέπει να προωθήσουν τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος (σχολείο) στα σχολεία και να διασφαλίσουν ότι οι εκπαιδευτικοί είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι για το έργο αυτό.


Τα κράτη μέλη πρέπει να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην επικοινωνία με τους νεοεισερχομένους στα σχολεία και στα μαθήματα ένταξης ότι η εβραϊκή ζωή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης, καθώς και ο ρόλος του εβραϊκού πολιτισμού στην ευρωπαϊκή ιστορία.


9. Σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ
Αντιμετωπίζοντας την αντίθετη προς το Ισραήλ προκατάληψη που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τα αντισημιτικά στερεότυπα


Το πρόσφατα δημοσιευθέν Ευρωβαρόμετρο έδειξε ότι οι Εβραίοι στην Ευρώπη αντιμετωπίζονται σημαντικά μέσα από το φακό της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Ακόμη και αν δεν είναι σκόπιμες, οι στερεότυπες απόψεις για τη σύνθετη κατάσταση στη Μέση Ανατολή μπορούν να συμβάλουν έτσι σε αρνητικές, μερικές φορές ακόμη και αντισημιτικές, προκαταλήψεις εναντίον των Εβραίων στην Ευρώπη.

Είναι επομένως αναγκαίο να εκπαιδεύονται και να εκπαιδεύονται πολιτικοί, δάσκαλοι των μέσων ενημέρωσης και θρησκευτικοί ηγέτες σχετικά με τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στον αντισημιτισμό και την κριτική στο Ισραήλ, με σκοπό να διασφαλιστεί ότι οι Εβραίοι στην Ευρώπη δεν λογοδοτούν για γεγονότα στη Μέση Ανατολή, σεβόμενοι τις θρησκευτικές, , γεωπολιτική και ιστορική σημασία του Ισραήλ για τις εβραϊκές κοινότητες στην Ευρώπη.


Καταδικάζοντας τις αντισημιτικές διακρίσεις των Ισραηλινών / Ισραηλινών παγκοσμίως


Οι Ισραηλινοί αντιμετωπίζουν τακτικά τον διεθνή αποκλεισμό στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τους ακαδημαϊκούς και την τέχνη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως στενός εταίρος με το κράτος του Ισραήλ, πρέπει να αποκαλύψει και να ανταποκριθεί στις επιθέσεις αυτές δηλώνοντας αλληλεγγύη με τον Ισραήλ / Ισραηλινούς χρησιμοποιώντας τον ορισμό του IHRA και διατυπώνοντας σαφή στάση εναντίον του αντισημιτισμού και του αντιζιονισμού ως προϋπόθεση για όλες τις σχέσεις με τρίτες χώρες.


Ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Ισραήλ στον τομέα των ανταλλαγών της κοινωνίας των πολιτών


Ενίσχυση της επαφής μεταξύ των λαών μεταξύ των Ευρωπαίων και των Ισραηλινών για την αντιμετώπιση των προκαταλήψεων και των στερεοτύπων.

Να επεκτείνουν τις ανταλλαγές Erasmus + με τις ισραηλινές εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, να συμπεριλάβουν το Ισραήλ σε περισσότερα προγράμματα της ΕΕ και να δημιουργήσουν ένα ειδικό κέντρο συντονισμού για την ανταλλαγή νέων μεταξύ ΕΕ και Ισραήλ, ως ομπρέλα για όλη τη συνεργασία για τη νεολαία.


10. Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA)


Η έρευνα του 2018 σχετικά με την εμπειρία και την αντίληψη του αντισημιτισμού μεταξύ των Ευρωπαίων Εβραίων είναι ένα εξαιρετικό και κρίσιμο εργαλείο για την ανάπτυξη πολιτικής. Θα πρέπει να διεξάγεται σε τακτά χρονικά διαστήματα πέντε ετών.


Ο FRA πρέπει να αρχίσει να χρησιμοποιεί τον ορισμό του IHRA ως βάση για τις εργασίες του σχετικά με τον αντισημιτισμό και την ετήσια έκθεσή του για αντισημιτικά περιστατικά. Για το σκοπό αυτό, ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων θα πρέπει να διαδώσει τον ορισμό εργασίας μεταξύ των κρατών μελών και των ενδιαφερομένων για τη βελτίωση της καλύτερης συλλογής δεδομένων των αντισημιτικών περιστατικών.


Για να δοθεί αυτή η προσέγγιση η απαραίτητη υποστήριξη, μπορεί να είναι σκόπιμο εάν ο FRA θα ακολουθήσει το παράδειγμα των θεσμικών οργάνων της ΕΕ που έχουν υιοθετήσει τον ορισμό του IHRA και επίσης θα το επαναφέρει στην ιστοσελίδα του.





Leading Jewish organisations announce joint action plan for combatting antisemitism in Europe




The European Jewish Congress (EJC), together with other leading Jewish organisations, the World Jewish Congress (WJC), B’nai B’rith International (BBI) and the American Jewish Committee Transatlantic Institute (AJC-TAI), has presented a joint 10-point action plan spelling out the expectations of Jewish organisations following the Council Declaration of 6 December 2018 on the fight against antisemitism and the development of a common security approach to better protect Jewish communities and institutions in Europe.


The action plan proposes crucial steps, such as closer cooperation with communities on security, improving data collection on hate crimes and creating common guidelines for countering antisemitism in education that will provide long-term positive effects for Jewish communities in Europe.


The document not only focuses on key follow-up points to the Declaration, but also develops other vital aspects of the fight against antisemitism, for example by insisting that the EU addresses antisemitism in its Human Rights Dialogues with third countries.


Please find below the full text of the action plan for combatting antisemitism in Europe:
Action Plan for Combating Antisemitism in Europe1. IHRA Working Definition, National Action plans, EU and National Special Envoys


a. The IHRA Working Definition on antisemitism, including its eleven illustrative examples, should be used in all efforts tackling antisemitism and be used accordingly as a guideline for a common standard. All EU Member States should adopt the IHRA Working Definition and use it as a reference tool to better grasp all manifestations of contemporary antisemitism.

b. Member States should adopt specific strategies to combat antisemitism or outline concrete and precise objectives and steps on combating antisemitism as part of their national action plans against racism. Such strategies should include a solid definition with a broad understanding of antisemitism, rely on data collection to support evaluation of plans, receive sufficient political support at national and local levels and be elaborated in cooperation with local Jewish communities and organisations.

c. On the EU level, the office of the EC Coordinator on combating antisemitism needs to be significantly upgraded and equipped with sufficient qualified personnel and a budget, reflecting the challenging coordinating role that the EU has taken on in support of member states’ efforts to implement the EU Council Declaration on the fight against antisemitism (6 December 2018). Proper implementation and change of national policies will be needed to ensure a decline of antisemitic expressions and prejudices. In order to facilitate even better coordination amongst the Member States, the EU ought to consider creating in the future an EU Council Coordinator on Combating Anti-Semitism, modelled after the mandate of the EU Counter-Terrorism Coordinator.

d. Several EU Member States have already appointed national coordinators, some (like Germany and France) have equipped the offices with significant personnel. Other Member States should follow their example and appoint contact points for the Jewish community at national level to ensure the horizontal implementation of policies (education, security, data collection, training etc.)


2. Framework Decision on Combating racism and xenophobia + data recording

A progress report on the transposition and implementation of the provisions of the Framework decision in all 28 Member States needs to be published. The EU and its agencies should also better assist Member States in providing hate crime training to law enforcement, including through CEPOL and collect disaggregated data on type of crimes and ethnicity/religion of victims. Additionally data should be shared between government and civil society organisations. The annual FRA report on antisemitic hate crime and incidents should monitor the use of the IHRA definition by civil society organisations collecting data on antisemitism.


3. Security of Jewish communities, institutions and citizens


Member States must ensure the security of Jewish communities, institutions and citizens. This requires understanding, firstly, of the level of threat that the Jewish community experiences, and, secondly, the concrete security priorities and needs of Jewish communities. To this end, Member States must improve cooperation with Jewish communities and their security teams’ experts in order to determine and implement the necessary security measures. Member States should promote and facilitate a regular dialogue and cooperation between national agencies dealing with security, law enforcement and police authorities on the one hand and local Jewish communities and their security heads on the other hand.


4. Countering Antisemitism as part of promoting Human Rights worldwide


The European Union should address antisemitism within its Human Rights Dialogues with third countries. Regular and timely reporting and monitoring of antisemitism in third countries, especially where Jewish communities are under threat, will help to increase awareness internally and underline the EU’s standing on ‘exporting’ Human Rights. Strengthening the collaboration with Israel and the US in countering antisemitism worldwide and condemning systematically antisemitic remarks publically at international fora such as the UN.


5. Specific Funding Countering Antisemitism


Although the European Union already invests funding into countering antisemitism, it often trickles away in general counter racism measures disregarding the specific character of antisemitism. A dedicated budget line should address antisemitism specifically. Antisemitism should also be addressed in other funding streams such as Erasmus + and Europe for citizens. Combatting antisemitism should be recognised as a specific funding reason and allow organisations working on this field to access funds.


6. Funding for Holocaust Research, Education and Remembrance


The EU and Member States should ensure that Holocaust education and remembrance is properly addressed in the next MFF and that support for projects currently funded through the remembrance strand of the Europe for Citizens Programme is increased. Additionally, every threat to the remembrance of the Holocaust, such as Holocaust denial and distortion, should be rigorously called out and academic research be encouraged. Implementation of the Framework Decision on combating racism and xenophobia should be strictly monitored in this particular aspect.


7. Research on Antisemitism


The lack of comparable data on antisemitism and antisemitic attitudes among the general public remains a challenge across the EU and hampers targeted counter-measures. Research on antisemitism has largely been restricted to historical and theoretical aspects. Strengthening the response must include investment in research on contemporary antisemitism including the victims’ perspective. The European Commission should commission a dedicated study on the diffusion of antisemitism among the general population in the EU, both across society as a whole, and in key subgroups within the population, notably the far-left, the far-right, Christians and Muslims.


8. Education


a. The EU should create its first own education guide for administration and government officials on how to tackle antisemitism in the education systems. This guide could be developed by UNESCO and with additional support to EU member states by OSCE/ODIHR. EU Member States should implement the guide in national education systems and its accompanying guidelines for teachers on the 10 biggest challenges on antisemitism in the classroom and the curriculum for teacher education on antisemitism.


b. Non-formal educational organisations, such as voluntary activities, should be better supported and the collaboration with Israeli institutions expanded.


c. Curricula and schoolbooks should be free of discrimination and hatred, in particular when it comes to the history and culture of the Jewish communities in Europe. The European Commission should commission a study to research the curricula and schoolbooks with regard to the depiction of topics related to Jews, Judaism and Jewish communities in order to provide Member States with guidance on how schoolbook publishers can avoid and counter perpetuating antisemitic stereotypes. Finally, mechanisms must be put in place to ensure the standards of curricula and schoolbooks on these topics across the EU.


d. Member States should promote the teaching of the Holocaust (the Shoah) in schools and ensure that teachers are adequately trained for this task.


e. Member States should take an active role in communicating to newcomers in schools and integration courses that Jewish life is an integral part of Europe, as well as the role of Jewish culture in European history.


9. Relations with the State of Israel
a. Countering anti-Israel bias that might fuel antisemitic stereotypes


The recently published Eurobarometer showed that Jews in Europe are seen significantly through the lens of the Middle East conflict. Even if not intentional, stereotypical views on the complex situation in the Middle East can thus contribute to negative, sometimes even antisemitic, prejudices against Jews in Europe. Thus it is necessary to educate and train politicians, media teachers, religious leaders about the thin line between antisemitism and criticism of Israel with the aim of ensuring that Jews in Europe are not held accountable for events in the Middle East while respecting the religious, cultural, geopolitical and historical importance of Israel for Jewish communities in Europe.


b. Condemning antisemitic discrimination of Israel/Israelis worldwide


Israelis are regularly faced internationally with exclusion in culture, sport, academics and art. The European Union, as a close partner with the state of Israel, should call out and respond to these attacks by declaring solidarity with Israel/Israelis using the IHRA definition and make a clear stance against antisemitism and antizionism as an underlying condition for all relations with third countries.


c. Strengthening EU-Israel relations in the field of civil society exchanges


Strengthen people-to-people contact between Europeans and Israelis to counter prejudice and stereotypes. Expand Erasmus+ exchanges with Israeli education facilities, include Israel in more EU programmes and create a specific Coordination Center for EU-Israeli Youth Exchange as umbrella for all youth-related cooperation.


10. European Union Agency for Fundamental Rights (FRA)


The 2018 survey on the experience and perception of antisemitism among European Jews is an excellent and crucial tool for policy development. It should be carried out in regular intervals of five years.


The FRA should start using the IHRA definition as a basis for its work on antisemitism and its annual report of antisemitic incidents. To this end, the FRA should disseminate the Working Definition among Member States and stakeholders to improve the better data-collection of antisemitic incidents.


To give this approach the necessary support, it may be advisable if FRA followed the example of the EU institutions that have adopted the IHRA definition and also placed it back on its website.


Πηγή


attikanea



Το διαβάσαμε από το: Οι λαοί αφυπνίζονται, γνωρίζουν τον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/02/blog-post_576.html#ixzz5fikfrQIE

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια