Ουράνιο Τόξο: Πάνω από 500 χωριά στη Βόρεια Ελλάδα μιλούν τη μακεδονική γλώσσα

\



«Υπάρχουν περίπου 500 χωριά στη Βόρεια Ελλάδα από την Καστοριά μέχρι τη Δράμα και μέχρι τις παρυφές της Ναούσης και της Βέροιας όπου ακούγεται η απαγορευμένη γλώσσα», τονίζει στο Sputnik o Παύλος Βοσκόπουλος, πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του κόμματος Ουράνιο Τόξο. «"Μη μιλάς παιδί μου, βούλωσέ το", έλεγαν αρκετοί γονείς στα παιδιά τους, όταν τα άκουγαν να τη μιλάνε» προσθέτει αναφερόμενος σε περασμένες δεκαετίες.


Το «Ουράνιο Τόξο» ζητά να διδάσκεται στα σχολεία η μακεδονική γλώσσα, εκεί που είναι ζωντανή. «Κανονικά στα σχολεία του ελληνικού κράτους, όχι σε παράλληλα σχολεία, γιατί εκεί θα υπάρξει περιθωριοποίηση», αναφέρει ο πρόεδρός του. «Δύσκολο είναι να εκτιμήσουμε τον ακριβή αριθμό ομιλητών. Αν βρεθείτε σε πανηγύρια χωριών στην Καστοριά, στις Σέρρες, στην Ημαθία, θα ακούσεις τα λεγόμενα μακεδονικά τραγούδια σε αυτήν την "ανύπαρκτη" γλώσσα».


Τη συνέντευξη του Παύλου Βοσκόπουλου στο Sputnik και το Λάμπρο Ζαχαρή μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη στην αρχική πηγή.


Η ελληνική κυβέρνηση άνοιξε με τη Συμφωνία των Πρεσπών τον ασκό του Αιόλου και για τα βόρεια σύνορά μας.http://www.freepen.gr/2019/02/500.html?fbclid=IwAR1mfDPBQ-epNfIa0Ni8zD8mxCoV7yIiKsxZryklyqblv6LTLWykFoLIfHY

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια