Έρχονται διώξεις για τα 370.000.000 ευρώ - Οι κορυφαίοι πολιτικοί που χάνουν τον ύπνο τους





ΚΟΡΥΦΑΙΑ πολιτικά και τραπεζικά στελέχη παραπέμπονται, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της kontranews.gr για τα θαλασσοδάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που έχουν φτάσει στο αστρονομικό ποσό των 370 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δικαστική έρευνα έχει ολοκληρωθεί ενώ ξεπεράστηκαν και τα εμπόδια που έβαζε η νυχτερινή τροπολογία που είχαν στήσει Σαμαράς και Βενιζέλος που παρείχε ασυλία στα τραπεζικά στελέχη που υπέγραψαν τις δανειακές συμβάσεις χωρίς να έχουν διασφαλίσει τα συμφέροντα των τραπεζών.
Οι ανακριτές αναμένεται να καλέσουν τις επόμενες μέρες ως υπόπτους κορυφαία κομματικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είχαν εμπλοκή με τα ταμεία των κομμάτων και υπέγραφαν τις δανειακές συμβάσεις καθώς και κορυφαίους τραπεζίτες.

Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες όπως απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι τραπεζίτες απαλλάσσονται από το αδίκημα της απιστίας εξαιτίας του φωτογραφικού νόμου που είχε περάσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Η απάτη συντελέστηκε όταν χρεοκόπησε η Αγροτική Τράπεζα που ήταν φορτωμένη με τον μεγαλύτερο όγκο των δανείων.

Τα δάνεια των κομμάτων αντί να πάνε στην Bad Bank δηλαδή στην κακή τράπεζα και να γίνουν απαιτητά, πέρασαν στη λεγόμενη καλή τράπεζα ως δήθεν εξυπηρετούμενα.

Το κόλπο αυτό στήθηκε για να έχει χρόνο η κυβέρνηση να ρυθμίσει νομοθετικά την ασυλία των τραπεζιτών όπως και έγινε.

Τώρα οι εμπλεκόμενοι τραπεζίτες διώκονται για κακουργηματική απάτη και τα στελέχη των δύο κομμάτων για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική απάτη.

Τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων αναμένεται να πυροδοτήσουν μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Γιατί εκτός από την ποινική διάσταση προκύπτει και ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης.

Δεν μπορεί να σύρονται στα δικαστήρια εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες για χρέη στο ΙΚΑ και μικροδάνεια και τα δύο μεγάλα κόμματα να έχουν ρίξει φέσι 370 εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με δημόσιο χρήμα.

Οταν οι πυλώνες του πολιτικού μας συστήματος, δύο κόμματα που κυβερνούσαν την Ελλάδα για πολλά χρόνια φτάνουν σε σημείο να φεσώνουν με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τις τράπεζες τότε πώς είναι δυνατόν να απαιτούν από τους οφειλέτες να πληρώσουν επιχειρηματικά και προσωπικά δάνεια.

Το ζήτημα είναι ηθικό.

Γιατί αυτοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα και τα ίδια τους τα κόμματα, δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα στον ελληνικό λαό και να μιλάνε για την ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής.

Οταν πολιτικά κόμματα φτάνουν σε σημείο να αλλάζουν ΑΦΜ για να μην εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες, τότε η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο σύστημα παύει να υφίσταται με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

το διαβάσαμε ΕΔΩ
https://kolakas.blogspot.com/2019/02/370000000.html?fbclid=IwAR1rNQwbyVvJqAgbm30zo2yVYrW0rz3MiOIdhnCfdSJkoEMyOVhsgBqHXag

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια