Δεν θα πιστέψετε τι ειπώθηκε ΑΝΟΙΧΤΑ μέσα στη Βουλή για την ΑΤΖΕΝΤΑ 2030




του Νεκτάριου Αρχοντίου

Πριν σας δείξουμε τι ειπώθηκε στη Βουλή, ας περάσουμε σε μια άλλη άγνωστη είδηση, που αφορά κάτι που έγινε στο Σεράφειο στην Αθήνα, και πέρασε στα ψιλά.


Τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου, στο Σεράφειο Κέντρο Καινοτομίας & Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, έλαβε χώρα μια παρουσίαση με θέμα «ΝΕΑ ΑΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ«.

Όπως διαβάζουμε στο iefimerida, η εκδήλωση με παρουσία πλήθους στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, του υφυπουργού Εργασίας και υποψήφιου δήμαρχου Αθηναίων, Νάσου Ηλιόπουλου, των αντιδημάρχων του Δήμου Αθηναίων, Αμαλίας Ζέπου και Λευτέρη Παπαγιαννάκη και υποψήφιων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων απ’ όλη την Ελλάδα. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κάτω από την αιγίδα της οποίας οργανώθηκε η εκδήλωση.

Ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως η «Νέα Αστική Ατζέντα», όπως διαμορφώθηκε μετά τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, πρόκειται για ένα κείμενο 180 θέσεων που συνυπέγραψαν 197 κράτη το 2016 (σ.σ: αυτή είναι η ΑΤΖΕΝΤΑ 2030) και αποτελεί ένα συναινετικό όραμα για πολίτες, δήμους και κράτη.
Ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως «αξιοποιεί την ικανότητα των πόλεων να απορροφούν πιο γρήγορα τις τεκτονικές αλλαγές δημιουργώντας μια εργαλειοθήκη από πολιτικές, δράσεις και πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της αειφορίας και της βιωσιμότητας των πόλεων, με ορίζοντα το 2030, όπως τίθεται και από τους Παγκόσμιους Στόχους για την Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ», αναφερόμενος στη σημασία υιοθέτησης της Νέας Αστικής Ατζέντας από την τοπική αυτοδιοίκηση στη χώρα, συμπληρώνοντας πως «η «Νέα Αστική Ατζέντα» καθορίζει πρότυπα και αρχές για τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την ανάπτυξη, τη διαχείριση και τη βελτίωση των αστικών περιοχών στους πέντε κύριους άξονες υλοποίησής της: πολιτικές και νομοθεσία για το αστικό περιβάλλον, πολεοδομία και αστικό σχεδιασμό, τοπική οικονομία και δημοτική χρηματοδότηση, τοπική εφαρμογή».Η κ. Βασιλάκου παρουσίασε τους στόχους της «Νέας Αστικής Ατζέντας» αναφέροντας πως αυτοί αποσκοπούν κυρίως στην εξάλειψη της φτώχειας, της ανισότητας και στον αστικό σχεδιασμό. Έφερε ως παράδειγμα την Βιέννη που τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ο πληθυσμός της κατά 25.000 άτομα τον χρόνο και κάνει επιτακτική την ανάγκη εφαρμογής της Ατζέντας για την ομαλή ανάπτυξη και λειτουργία της πόλης. «Η Ατζέντα αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο καθώς οι συμμετοχικές δομές που το απαρτίζουν δημιουργούν αρχικά τις προϋποθέσεις για διάλογο αλλά και ιδέες που μπορούν με απλά μέσα να υλοποιηθούν», συμπλήρωσε η κ. Βασιλάκου.
Στον χαιρετισμό του, ο κ. Μαρκοπουλιώτης στάθηκε στον παγκόσμιο αντίκτυπο της Νέας Αστικής Ατζέντας που στοχεύει και εξυπηρετεί την ανάπτυξη μιας κοινωνίας που θα λειτουργεί σωστά και δίκαια για όλους. «Δεν πρόκειται για αριστερή ή δεξιά ιδεολογία αλλά για ένα κοινό όραμα», τόνισε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδa.
iefimerida
Κρατήστε τις έξεις φράσεις-κλειδιά, θα τις ξαναδούμε αργότερα με την πραγματική σημασία τους:
Η Ατζέντα 2030 αποτελεί ένα συναινετικό όραμα για πολίτες, δήμους και κράτη
«αξιοποιεί την ικανότητα των πόλεων να απορροφούν πιο γρήγορα τις τεκτονικές αλλαγές δημιουργώντας μια εργαλειοθήκη από πολιτικές, δράσεις και πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της αειφορίας και της βιωσιμότητας των πόλεων, με ορίζοντα το 2030, όπως τίθεται και από τους Παγκόσμιους Στόχους για την Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ»
Οι στόχοι της «Νέας Αστικής Ατζέντας» αποσκοπούν κυρίως στην εξάλειψη της φτώχειας, της ανισότητας και στον αστικό σχεδιασμό.
Και το καλύτερο:
εξυπηρετεί την ανάπτυξη μιας κοινωνίας που θα λειτουργεί σωστά και δίκαια για όλους. «Δεν πρόκειται για αριστερή ή δεξιά ιδεολογία αλλά για ένα κοινό όραμα»
Αυτά δεν τα είπε κάποιος που αρέσκεται σε θεωρίες συνωμοσίας, αλλά ειπώθηκαν σε εκδήλωση ενημέρωσης για την «Νέα αστική Ατζέντα», που όπως διαβάσατε παραπάνω όλοι εκ των παρευρισκομένων καλοδέχτηκαν χωρίς να ξέρουν τι πράγματι είναι. Θυμίζει το τραγελαφικό σκηνικό που βουλευτές έλεγαν πως υπέγραψαν το μνημόνιο χωρίς να το έχουν καν διαβάσει.
Δείτε τώρα και τι ειπώθηκε επίσημα από το βήμα της Βουλής και βγάλτε τα συμπεράσματά σας, για το αν η ΑΤΖΕΝΤΑ 2030 είναι θεωρία συνωμοσίας ή εφιαλτική πραγματικότητα:
εδώ είναι που λένε «ΟΥΑΟΥ!»
Δείτε πως διαφημίζουν την Ατζέντα 2030:
Δείτε οπωσδήποτε το παρακάτω βίντεο που ξεκαθαρίζει την πραγματική σημασία των φράσεων που διαβάσατε και ακούσατε παραπάνω, για να ξέρετε ποιο είναι αυτό το κοινό παγκόσμιο όραμα:
Δείτε τι είχε πει ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε:
Αλλά και τι είχε δηλώσει ο Ροκφέλερ:
Τέλος δείτε το βίντεο, όπου το 2010, ο Δημοσθένης Λιακόπουλος αποκάλυψε πρώτος το σχέδιο Ατζέντα 21 (που έγινε 2030 μετέπειτα).
Τα συμπεράσματα δικά σας
el.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια