ΤO MEΓΑΛΟ ΨΕΜΑ των ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ! Ο Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΜΕ το 1977 την «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ» (ΗΧΗΤΙΚΟ)




Άλλο ένα τερατώδες ψέμα των Τσίπρα-Κοτζιά καταρρίπτεται και αυτή την φορά από έναν καθηγητή, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το κύρος του.

Ο κ. Μπαμπινιώτης εξήγησε
τι ακριβώς συνέβη στην σύνοδο του ΟΗΕ στην Αθήνα του 1977, η οποία αποτέλεσε ένα από τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και του πρώην υπουργού εξωτερικών Ν. Κοτζιά για την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας.
Στην σύνοδο δεν αναγνωρίστηκε μακεδονική γλώσσα, το θέμα της ήταν άλλο ειδικό και τεχνικό και αφορούσε το λεγόμενο Romanization,

τον τρόπο δηλαδή που θα μετεγγράφονταν στην λατινική γλώσσα τα γεωγραφικά ονόματα γλωσσών που δεν έχουν λατινικό αλφάβητο.
«Η συνάντηση έγινε επί κυβερνήσεως του Κ. Καραμανλή. Υπουργός πολιτισμού ήταν τότες ο καθηγητής Κ. Τρυπάνης , το υπουργείο πολιτισμού οργάνωσε την σύνοδο. Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν γλωσσολόγοι , γεωγράφοι, δεν ήταν διπλωμάτες, δεν είχε σχέση το ΥΠΕΞ», σημείωσε ο κ. Μπαμπινιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Γίνεται σκόπιμη φαλκίδευση για να εμφανιστεί ότι εντάξει το δώσαμε εμείς το όνομα αλλά αυτό είχε δοθεί πιο πριν, ανέφερε ο κ. Μπαμπινιώτης και συμπλήρωσε: «Αυτά είναι στρεβλώσεις της αλήθειας. Εγώ βγήκα και διέψευσα τον κ. Κοτζιά ότι αυτά που λέει δεν στέκουν. Αποτελούν απλές δικαιολογίες».
Σύμφωνα με τον κ. Μπαμπινιώτη,
η γλώσσα που μιλούν στα Σκόπια είναι βουλγαρική με σερβικά στοιχεία και κυριλλικό αλφάβητο, αναφέρει το thessnews.gr
Θα μπορούσε η γλώσσα να είναι σλαβομακεδονική και η εθνότητα σλαβομακεδόνες, αντί αυτού τους είπαμε Βόρεια Μακεδονία. Το αποφεύγουν το βόρεια , θα ξεχαστεί σε λίγο, επομένως τι κερδίζουμε αναρωτήθηκε ο καθηγητής.
Ακούστε το ηχητικό:


ΠΗΓΗ



Το διαβάσαμε από το: ΤO MEΓΑΛΟ ΨΕΜΑ των ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ! Ο Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΜΕ το 1977 την «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ» (ΗΧΗΤΙΚΟ) http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/01/o-me-1977.html#ixzz5d2Uc3nVE

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια