Όλα τα ονόματα στη φόρα – Economist: Αυτοί θα ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών






Όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «δάνεισαν» βουλευτές τους στο ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης, έτσι τώρα το Ποτάμι θα «δανείσει» δικούς του για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Την αποκάλυψη αυτή κάνει ο Economist, στο νέο τεύχος του που κυκλοφορεί την Παρασκευή το πρωί, «φωτογραφίζοντας»
μάλιστα ουσιαστικά τους βουλευτές που εννοεί και αποκαλύπτοντας έτσι το όργιο των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων.

«Παρόλο που δύο από τους τέσσερις αντάρτες των ΑΝΕΛ θα την καταψηφίσουν (σ.σ. τη συμφωνία), ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη δύο επιπλέον (σ.σ. δηλαδή πέραν του Δανέλλη) βουλευτών από το Ποτάμι για να διασφαλίσει μια δεύτερη νίκη, σύμφωνα με κομματικούς αξιωματούχους», γράφει χαρακτηριστικά το σχετικό δημοσίευμα.


Έτσι, με βάση τους υπολογισμούς του ΣΥΡΙΖΑ που μεταφέρει το ρεπορτάζ του έγκριτου βρετανικού περιοδικού, «φωτογραφίζονται» ο Κώστας Ζουράρις και ο Βασίλης Κόκκαλης, που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ότι θα καταψηφίσουν στη Βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών.

Αντίθετα,
ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς, που δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, ανεβάζοντας έτσι και πάλι στους 151 την πλειοψηφία.

Στο ρεπορτάζ του Economist, με τίτλο «Η Μακεδονία αποκτά νέο όνομα και νέο ξεκίνημα», περιγράφεται το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών στα κοινοβούλια των Σκοπίων και της Αθήνας και αναφέρει ότι στην Ελλάδα «η κυβερνητική πλειοψηφία κατέρρευσε το περασμένο Σαββατοκύριακο», κάτι που «άφησε το ΣΥΡΙΖΑ με πέντε ψήφους λιγότερες από (όσες απαιτούνται για) την κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

O Economist χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως έναν «επιδέξιο τακτικιστή των παρασκηνίων» και εκτιμά ότι θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον Μάιο.

https://hellas-now.com/ola-ta-onomata-sti-fora-economist-aytoi-tha-psifisoyn-tin-symfonia-ton-prespon/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια