Ζόραν Ζάεφ: Μακεδόνες, Μακεδόνισσες θα γράφουν οι ταυτότητές μας!





“Έχουμε σαφή και αναμφισβήτητη επιβεβαίωση για μακεδονική ταυτότητα, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, χωρίς περιορισμούς, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου και για όλες τις χρήσεις”, είπε από το βήμα της Βουλής της ΠΓΔΜ ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο Ζάεφ σημείωσε ότι η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών ανοίγει τον δρόμο, προκειμένου η χώρα του να καταστεί σύντομα το 30ό μέλος του ΝΑΤΟ και να ξεκινήσει, ενδεχομένως τον Ιούνιο, ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Με αφορμή
την εξελισσόμενη συζήτηση σχετικά με τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος της ΠΓΔΜ που κατέθεσε η κυβέρνησή του, ο Ζάεφ ισχυρίστηκε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η χώρα του διαφυλάττει τα ζητήματα ταυτότητας και γλώσσας: “Έχουμε σαφή και αναμφισβήτητη επιβεβαίωση για μακεδονική ταυτότητα: Μακεδόνας, Μακεδόνισσα, Μακεδόνες, Μακεδονικό, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, με μετάφραση των όρων αυτών, χωρίς περιορισμούς, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, όπως και μακεδονική ταυτότητα για όλες τις χρήσεις. Η Ελλάδα πλέον δεν αμφισβητεί το δικαίωμά μας στον αυτοπροσδιορισμό, το δικαίωμα να έχουμε τη δική μας ταυτότητα.


Η μακεδονική γλώσσα θα χρησιμοποιείται ελεύθερα παντού: Στα Ηνωμένα Έθνη, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και σε όλους τους επίσημους θεσμούς. Έχουμε συμφωνία που σέβεται τη διαφορετικότητά μας. Έχουμε συμφωνία για μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα και χώρα που θα φέρει όνομα αναγνωρισμένο απ’ όλο τον κόσμο: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Τέλος
, ο Ζόραν Ζάεφ κάλεσε τους βουλευτές να υποστηρίξουν την αναθεώρηση του Συντάγματος, προκειμένου να υλοποιηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, θέτει τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και τους πολίτες της.

“Πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε το μέγεθος αυτής της ιστορικής απόφασης. Κάθε ψήφος κατά είναι ψήφος απομόνωσης και νέας πολιτικής κρίσης”, είπε. Η συζήτηση στη Βουλή της ΠΓΔΜ για τις τροπολογίες του Συντάγματος θα συνεχιστεί την Πέμπτη (10.1.2019) στις 13:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας).

defence-point

https://hellas-now.com/zoran-zaef-makedones-makedonisses-tha-grafoyn-oi-taytotites-mas/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια