ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ;





Του σ. καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά

Κανείς δεν υποτιμά τη σημερινή περίπλοκη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Ταυτόχρονα όμως κρίνεται αναγκαία η καταγραφή των δεδομένων. Η σημερινή κατάσταση των εθνικών μας δεινών είναι αποτέλεσμα πολλών παραμέτρων χωρίς να αποκλείεται και η παράμετρος που λέγεται Ελληνικός Λαός.


Τα αντικειμενικά δεδομένα δίνουν μια σωστή και ολοκληρωμένη περιγραφή της σημερινής κατάστασης ως υλικό ανεκτίμητο και αποκαλυπτικών αξιολογήσεων. Και είναι απόλυτα κατανοητό ότι μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα, χωρίς την ανάλυση των δεδομένων της κρίσης, θα είναι καταδικασμένη να βλέπει μόνο την κατρακύλα της.

Δεν είναι παράδοξο ότι κύριο γνώρισμα του εθνικού μας βίου είναι ότι αυτός έχει μετατραπεί σε μια απελπιστική Βαβέλ, όπου κάθε κόμμα
εντός και εκτός της Βουλής μιλάει με δικά του επιχειρήματα χωρίς δεδομένα. Γι’ αυτό μέσω των δεδομένων προσπαθούμε να αποκρυπτογραφήσουμε τα πραγματικά γεγονότα.

Τα δεδομένα λοιπόν είναι:

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν θεσμοί, όπως δεν υπάρχει και εθνική ενότητα.
Η Ελλάδα σχεδόν βρίσκεται στην περιοχή του χαρακτηρισμού της ως «αποτυχημένο κράτος».
Ήδη ο κοινωνικός ιστός της χώρας και με τη συρρίκνωση της μεσαίας τάξης ακολουθεί τη διαδικασία της διάλυσης. Έχει επικρατήσει η ψυχολογία του φόβου προς τα χειρότερα.
Η δημόσια περιουσία με βάση τη δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η Ελλάδα είναι υποθηκευμένη.
Η αριστερά με σαφήνεια ήταν πάντοτε υπέρ των Σκοπίων. Εργαζόταν για τον ενταφιασμό των εθνικών δικαίων.
Με την προδοτική στάση των πολιτικών κομμάτων ως προς την Μακεδονία ο γεωπολιτικός χάρτης της περιοχής μας με μεγάλη πιθανότητα θα ξεκινήσει να αλλάζει.
Ο ξένος παράγοντας είναι εδώ. Επιβάλλει τη θέλησή του. Εδώ είναι η Γερμανία, εδώ είναι και οι ΗΠΑ. Αυτοί σχεδιάζουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα κυρίως για τους ενεργειακούς αγωγούς χωρίς να δίνουν σημασία και λογαριασμό στους πολιτικούς. Η ζημιογόνος δράση του ξένου παράγοντα δεν αντιμετωπίστηκε από τα πολιτικά κόμματα με δράσεις εθνικής και πατριωτικής ενότητας.
Όλοι καταλαβαίνουμε τώρα ότι: Μνημόνια
+ Γεωπολιτικοί Σχεδιασμοί + Ξένος Παράγοντας + Εθνομηδενικά Κόμματα = Τέλος της Ελλάδας.
Η Μεταπολίτευση δεν άφησε τίποτα που να θυμίζει Ελληνισμό. Η χώρα έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία. Σαρώθηκε η χώρα από τον υπέρμετρο δανεισμό της γερμανικής Ευρώπης. Τα κόμματα έχουν μετατραπεί σε διεκπεραιωτές των δανειστών.
Η Ελλάδα δυστυχώς αργοπεθαίνει. Η παρακμή της μας οδηγεί σε δυσμενείς σκέψεις και εκτιμήσεις περί πιθανής αλλαγής των συνόρων και διαμελισμού της χώρας. Γεγονός είναι ότι έρχονται θύελλες.
Η Ελλάδα είναι υποθηκευμένη στους δανειστές. Η δημόσια περιουσία είναι υποθηκευμένη. Ποιοι ευθύνονται; Οι οικογενειοκρατικές κυβερνήσεις, δηλαδή, είχαμε όχι Δημοκρατία αλλά κληρονομική Δημοκρατία.
Και σήμερα είναι έντονα τα φαινόμενα της κληρονομικής δημοκρατίας. Μικρό αλλά ισχυρό παράδειγμα αποτελεί ο αρχηγός της Ν. Δημοκρατίας, ο οποίος έχρισε ως υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων τον ανηψιό του Κ. Μπακογιάννη.

Όλα αυτά τα δεδομένα που αναφέρθηκαν συγκροτούν μία δομή που τα διαρθρώνει. Τα γεγονότα αυτά αποκαλύπτουν σε ένα βαθμό και ποιοι είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κρίση αλλά και για αυτά που θα έρθουν στο μέλλον.

Υπό την έννοια αυτή η δομή του συστήματος – η κληρονομική Δημοκρατία, είναι η πραγματική κατάρα για την Ελλάδα. Συντελεστής αυτής της κατάρας δεν είναι μόνο οι πολιτικές οικογένειες.

Ο Ελληνικός Λαός, ο οποίος ψηφίζει, πανηγυρίζει, απαιτεί διορισμούς και ρουσφέτια,
δεν ευθύνεται για το κατάντημα της χώρας του;

Για όσα τραγικά σήμερα συμβαίνουν δεν είναι υπόλογος ο Ελληνικός Λαός; Ήδη είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Κάθε εκλογική περίοδος χαρακτηρίζεται από έντονες (εικονικές ή μη) διχαστικές αντιπαραθέσεις, ώστε να διαμορφωθεί και το κατάλληλο ψυχολογικό κλίμα στον Ελληνικό Λαό. Ο λαός δεν είναι για να γεμίζει τις πλατείες, να ζητωκραυγάζει, να χειροκροτεί και να επανεκλέγει τους αναποτελεσματικούς βουλευτές. Αυτοί οι οποίοι εκλέγονται και ασκούν την κυβερνησιμότητα στηρίζονται στις ψήφους του Ελληνικού Λαού, άρα η οικογενειοκρατία, η διαφθορά, τα λαμόγια, οι προδότες, ασκούν την εξουσία με την ψήφο του Λαού.

Ο λαός έχει και τη δική του σημαντική συμμετοχή στη σημερινή τραγωδία που φέρνει τον τίτλο ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ. Πληρώνει σήμερα ο Ελληνικός Λαός τις τραγωδίες από τους εντελοδόχους του.

Μήπως δεν ψήφισε ο ελληνικός λαός την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να σκίσει τα Μνημόνια; Εκτίμησε ο ελληνικός λαός ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα διέφευγε από τους δανειστές – διώκτες του. Σήμερα, βλέπουν ότι με τη ψήφο τους, άρα με την ενεργό τους συμμετοχή, αντί για διαφυγή ήρθαν μία σειρά επώδυνων μέτρων με το πιο επώδυνο τους εθνικούς κινδύνους με βάση τη Συμφωνία Πρεσπών – στίγμα.

Η Συμφωνία – Στίγμα ποτέ δεν αναφέρθηκε ως προεκλογική δέσμευση. Κι όμως η Αριστερά έγραψε τον Ελληνικό Λαό στα υποδήματα του Νίκου Ζαχαριάδη.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι αποτελεί έναν ειδικό συντελεστή της διαμόρφωσης του πολιτικού τοπίου της χώρας. Υπό την έννοια αυτή ένας ανεύθυνος λαός σε οποιαδήποτε χώρα θα είναι η γεννήτρια κινδύνου και τραγωδιών.

Ζούμε σε προεκλογική περίοδο. Είναι σε θέση ο
Ελληνικός Λαός να αλλάξει το πολιτικό τοπίο; Θα συνεχίσει η παθητικότητά του με την φοβική Νιρβάνα που τον διακατέχει, να τον οδηγεί να ψηφίζει τους ανίκανους ηγετίσκους του;

Σ’ αυτή τη περίπτωση δανειζόμαστε τον μεγάλο Παπαδιαμάντη για να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα και να ευχηθούμε και καλή χρονιά:

«Εις οιωνός άριστος»


https://katohika.gr/ellada/mipos-ftaiei-o-ellinikos-laos-gia-ta-dramata-kai-tis-tragodies/?fbclid=IwAR2ZxOcKZ5rZl-ns9emTkCgP5ldZBB1GiB-Z3s-9TllTRJ6EqnTCo2Y3hbg

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. ΑΝ ΔΕΝ ΛΥΤΡΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΘΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΣΑ ΠΟΝΤΙΚΟΙ ΣΤΗ ΦΑΚΑ .

    ΑΚΟΜΑ ΓΛΕΝΤΟΥΝ , ΑΚΟΜΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ , ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ .

    Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΛYΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ .

    ΔΙΕΛΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ "ΙΣΧΥΡΟΥΣ" , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ "ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ "ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ . ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΟΣΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΝΗΝΤΑ .

    Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙΝΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΚΑΘΕ ΑΛΗΘΙΝΉΣ ΑΞΙΑΣ ......

    ΞΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ .

    ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ .

    ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΤΙΣΤΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ?


    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ?

    ΝΑ ΓΙΑΤΙ !

    ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΔΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ .

    ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΝΙΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΑΒΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΜΕΓΑΛΗ ΘΛΙΨΗ" ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ .

    < ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΛΙΨΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΤΕΜΝΟΝΤΟ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΖΟΝΤΑΝ ΚΑΜΙΑ ΣΑΡΚΑ . ΧΑΡΙΝ, ΟΜΩΣ, ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΘΑ ΣΥΝΤΜΗΘΟΥΝ > .


    HEKTOR

    1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πνευματικη, πολιτικη, κοινωνικη, ανθρωπιστικη εξαθλιωση του σημερινου ανθρωπου, συν αυτοις και πιο πολλου του Ελληνα ειναι απεριγραπτη.
    Δυστυχως καμια αρετη και ιδανικο δεν ενωνει τους ανθρωπους, περαν καποιων κοινων συμφεροντων και ιδεολογικων ψευδαισθησεων.
    ΟΙ ιδεολογιες στην ουσια δεν ενωνουν τους ανθρωπους, αλλα τελικα και συστηματικα τους χωριζουν.
    Ειναι καποια απο τα τεχνασματα της χειραγωγησης του πνευματος και διαστρεβλωσης της αληθειας.
    Η τηλεοραση και ολα τα ΜΜΕ ειναι τα οργανα επιβολης αυτης της χειραγωγησης. Το πρωτο και καλυτερο που μπορει να κανει καποιος ειναι να πεταξει την τηλεοραση και ολα τα ΜΜΕ.
    Οσο για την πληροφορηση, εδω χρειαζεται πολυ προσοχη και
    διορατικοτητα γιατι ειναι μια πραγματικη ζουγκλα, υπαρχει το ιντερνετ.
    Εαν δεν γνωριζουμε την αληθεια δεν μπορουμε και να δημιουργησουμε οισιαστικα, σωστα και για το καλο ολλων, που παντα μεσα σε αυτο βρισκεται και το ατομικο καλο.
    Εαν ο ανθρωπος δεν καταφερει να βρει καποιες κοινες συνεσταμενες, και δεν χρειαζεται να τις ανακαλυψει τωρα, γιατι οι αρχαιοι ελληνες και ολοι οι μεγαλοι δασκαλοι της ανθρωποτητας πολες φορες τις ανεφεραν, ητοι σεβασμος, συναισθημα, αγαπη προς τον πλησιον, κοινα ιδανικα και οραματα, τοτε δυστυχως θα σκεφτομαστε και θα δρουμε μονο ατομικα και εγωκεντρικα και ο φοβος θα ειναι ο μονιμος συντροφος μας.
    Εαν δεν αναλαβουμε την απολυτη ευθυνη, οτι ΕΜΕΙΣ, ολοι ΕΜΕΙΣ, ειτε ενεργα, ειτε επιτρεποντας σε καποιους αλλους να δημιουργουν για εμας και γυρω απο εμας, εχουμε φερει αυτο το αποτελεσμα.
    Η πραγματικη εξελιξη της ανθρωποτητας, η οποια προυποθετει την αφυπνιση, θα γινει ειτε συνειδητα ειτε με την βια.
    Εφθασε η ωρα που οι λαοι θα βγουνε στους δρομους και ειρηνικα θα διεκδικησουν πισω, αυτο που παντα εκ γενετοις τους ανηκει, το δικαιωμα της ελευθεριας, του αυτοπροδιορισμου μεσα στα πλαισια του δικαιου και της αγαπης, και της ιδιας της ζωης των.
    ΟΙ παγιδες που στηνονται ειναι αρκετες. Ολες τηνουν στο να διαιρουν, να διαφοροποιουν, και να μοιραζουν τους ανθρωπους με απωτερο σκοπο τον διχασμο, το μισος, την εχθρα, και τον φοβο, ουτως ωστε μια μερα να πολεμουνται μεταξυ τους, χωρις στην πραγματικοτητα να ξερουν γιατι. Αυτο γιατι πεφτοντας θυματα μιας προπαγανδας, ενος τεραστιου ψεματος, που ο σκοπος του ειναι η καταστροφη του ιδιου του ανθρωπου, της ιδιας της ΖΩΗΣ.
    Το ελπιδοφορο ειναι οτι αρκετοι συνανθρωποι μας αφυπνιζονται και μεσα απο αυτους και καποιοι αλλοι, αν και βεβαια με αργους ρυθμους.
    Βρισκομαστε ολοι μας σε αυτον τον πλανητη και ολοι μαζι αποτελουμε την ανθρωπινη οικογενεια, με σκοπο να υπηρετουμε την ΖΩΗ.
    Φυσικα οπως παντα, γιατι τιποτε δεν ειναι απολυτο, υπαρχουν και
    καποιες εξαιρεσεις. Μπορει να ειμαστε ανθρωποειδη αλλα δεν ειμαστε ολοι ανθρωποι, ακομα και εαν η καρδια χτυπαει το ιδιο.
    Αυτο το κεφαλαιο ειναι μεγαλο και θελει ειδικη αναλυση.
    Μια μικρη προταση προς ολους τους συνανθρωπους και συνελληνες.
    Τι θα λεγατε καθε κυριακη να βγαινουμε και να διαμαρτυρομαστε ειρηνικα για ολα τα κακως κειμενα στις πολεις μας, κατι παρομοιο οπως στην Γαλλια. Ετσι οικονομουμε χρονο και εξοδα, απο το να παμε μια φορα η δυο στην Αθηνα.

    ΑΦΥΠΝΙΣΗ, ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ, ΕΝΩΣΗ

    Πελοπιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή