Το συλλαλητήριο ειναι διπλό : Για την Μακεδονια, και την Δημοκρατία




Γιατί αυτό το συλλαλητήριο είναι διπλό? Γιατί δεν είναι μόνο για την Μακεδονία, αλλά και για την Δημοκρατία. Και δεν έχει κανείς δικαιολογία να το χάσει. Ειδικά εκείνοι που δήθεν παραπονιούνται ότι “δεν είδαμε να γίνεται κανένα συλλαλητήριο για τα μνημόνια”.


Αυτό το συλλαλητήριο είναι διαφορετικό από τα άλλα. Έχει δύο σκέλη. Είναι η πανελλαδική διαμαρτυρία, για την κατάργηση της παράνομης Συμφωνίας των Πρεσπών, που έγινε αντίθετα με την έκδηλη λαϊκή βούληση, όπως φανερώθηκε με τα προηγούμενα τεράστια συλλαλητήρια εκατομμυρίων πολιτών σε όλη την Ελλάδα. Που εκδηλώθηκε ακόμα και με καταλήψεις σε σχολεία. Νέοι γεροί και παιδιά,
φώναξαν κραύγασαν, αλλά η λαϊκή βούληση, υποκαταστάθηκε από την υπογραφή 2 μόνο ανθρώπων, χαρακτηριστικό γνώρισμα των καθεστώτων.


Μέσα σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα, ο πρωθυπουργός, η συγκυβέρνηση και όλοι οι εντολοδόχοι τους, αλλά και τα μιντιακά φερέφωνα, χαρακτήρισαν με απίστευτη προκατάληψη, και αυθαίρετα, όλους τους διαμαρτυρόμενους που έφεραν σημαία, ως «εθνικιστές». Το ιδιο έκαναν, αποπέμποντας απο την ομιλία στην Θεσσαλονίκη στο Αλεξανδρειο, όποιον Συριζαίο απλά έφερε μαζί του σημαία της Ελλαδας. Έχουν φαίνεται ξεχάσει ότι η υπεράσπιση των συμφερόντων του κράτους, δεν είναι εθνικισμός. Αλλιώς, θα έπρεπε να χαρακτηριστούν εθνικιστικά όλα τα σώματα ασφάλειας, και οι στρατιωτικοί, αλλά και όλοι οι βουλευτές που υποτίθεται ότι προασπίζουν το εθνικό συμφέρον! Δεν κρύβουν πλέον τον ρατσισμό τους, απέναντι στους πολίτες της χώρας που κυβερνούν. Δίνουν την εντύπωση, ότι μισούν κάθε τι Ελληνικό. Χλευάζουν, καθυβρίζουν, αλλά και βιαιοπραγούν. Δίνουν εντολές στα αστυνομικά σώματα, να χτυπήσουν με τα γκλοπ, και να απωθήσουν με δακρυγόνα και λοιπά καρκινογόνα αέρια, τους δημοκράτες διαδηλωτές. Τι συμβαίνει λοιπόν? Είναι κατά της δημοκρατικής μαζικής έκφρασης της βούλησης?


Αποφασίζουν και διατάζουν, χωρίς να δώσουν στον λαό το δικαίωμα να διαφωνήσει?
Αποφασίζουν και διατάζουν, χωρίς να δώσουν στους ιδίους τους βουλευτές τους να διαφωνήσουν, απειλώντας με διαγραφές?
«Κομματική πειθαρχία» ονόμασαν την αυταρχική επιβολή.
Πειθαρχία, υπακοή στον «αρχηγό». Έχει αρχηγούς τελικά
η Δημοκρατία, ή έχει εκλεγμένους αντιπροσώπους?
Είναι ή δεν είναι εντολοδόχοι του λαού?
Τελικά, μήπως αυτό το συλλαλητήριο δεν είναι για την Μακεδονία, για την υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας, της προστασίας των συνόρων μας, της προστασίας από την κλοπή της ιστορίας μας, της προστασίας από πλαστοπροσωπία σε επίπεδο ονομασίας κράτους, και της προστασίας από μελλοντικές εισβολές των «καλόπιστων» γειτόνων, που ήδη μιλούν για επέκταση έως την Θεσσαλονίκη?
Αλλά τελικά…
Μήπως είναι ένα μαζικό συλλαλητήριο για την ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ?

Μήπως τελικά είναι ένα συλλαλητήριο ΜΟΜΦΗΣ?
Στις 20/1/2019 στο Σύνταγμα, ο λαός, μέμφεται και αποπέμπει το σύνολο της κυβέρνησης, αλλά και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, για τους χειρισμούς τους, που αντί να παραιτηθούν και να διακόψουν τις οποίες ετεροβαρείς συμφωνίες, είναι καρφωμένοι στις καρέκλες τους, ξεπουλώντας την Ελλάδα, ως έδαφος, ως πολιτισμό και ως “brand name”?

Ξεχνούν τους Έλληνες που αγωνίστηκαν για την ακεραιότητα μας, ξεχνούν τους Έλληνες που ζουν και υπομένουν την κρίση στην Ελλάδα, και τους φορτώνουν με νέα βάρη, ενώ τάχα έφυγαν τα μνημόνια (μα τα μνημόνια είναι ακόμα εδώ).
Ξεχνούν και τους ομογενείς!! Και διαγράφουν με μια υπογραφή, ότι σημαίνει «Ελλάδα».
Διαπράττουν ύβρεις, βρίζοντας τον άταφο Κατσίφα. Προσάπτουν χαρακτηρισμούς, και πλάθουν γεγονότα, με σκοπό να ξεχάσουμε τους Έλληνες εκτός συνόρων. Με κάθε τρόπο ταπεινώνουν, και υποβαθμίζουν την νεολαία μας που αγωνίζεται, αλλά και τα γηρατειά που ζουν με την πενιχρή σύνταξη. Και ακόμα χειρότερα, κάνουν όλο και πιο δύσκολη την επιβίωση και την ευημερία των μεσήλικων, που έχουν και μια οικογένεια να θρέψουν. Άραγε, με τόσους φόρους για χάρη των «θεσμών», μπορεί να επιβιώσει μια οικογένεια? Ή πιστεύουν πως θα ζήσουν αξιοπρεπώς, όταν δεν έχουν τα χρήματα ούτε για θέρμανση? Γι αυτό και πλέον ζούμε πάλι την ξενιτιά. Και είναι μαζική μετανάστευση, χωρίς επιδόματα στην χωρα υποδοχής, χωράς επιδοτούμενα ενοίκια, χωρίς ισα εργατικά δικαιώματα, και με ακόμα μεγαλύτερο ρατσισμό, λογω της ρετσινιάς του «κλέφτη» που μας κόλλησαν οι «μαζιταφαγαμε» των τελευταίων κυβερνήσεων. Με πενιχρό εισόδημα, μόνο για την στοιχειώδη επιβίωση. Τι κι αν εχει πτυχία ή νεολαία μας? Στο εξωτερικό τους αντιμετωπίζουν ως 3ης κατηγορίας εργαζόμενους,
και όχι επιστημονικά ισους. Και υφίστανται χωρίς να μιλούν, όλο αυτό τον υπέρμετρο ρατσισμό. Σε χώρες που ο ρατσισμός, μεταφράζεται με βρισιές στο μετρό και με χειροδικίες. Πράγματα που κανένας φιλοξενούμενος στην χωρά μας, δεν έχει ζήσει. Και όσο αντέξουν οι ομογενείς, οι ξενιτεμένοι αυτή την κακουχία…

Τάζουν προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων, και τελικά μένουν στα λόγια. Τις περιμένουν οι ιατροί και οι εξειδικευμένοι νοσηλευτές μας, που ψάχνουν να βρουν δουλεία. Αλλά αντί να κάνουν προσλήψεις, ενώ υπάρχει έλλειψη προσωπικού και πεθαίνει κόσμος στα νοσοκομεία, αγοράζουν γερμανικά ακτινολογικά και μαγνητικούς τομογράφους εκατομμυρίων ευρώ, και τελικά δεν υπάρχει προσωπικό να τα λειτουργήσει. Έτσι μένουν αχρησιμοποίητα να σκονίζονται. Τελικά, ποσό χρήσιμο είναι να εξοπλίσουν με ακτινολογικά 30 κέντρα υγείας, ενώ έχουν αφήσει το σημαντικότερο, τα νοσοκομεία, αστέλεχωτα, ενώ οι απόφοιτοι των Ελληνικών σχολών μένουν στα αζήτητο?

Πώς να μην εξοργίζονται με την Βουλή μας οι άνεργοι όλων των ηλικιών, που κατέστρεψαν όλους τους κλάδους, και πλέον δεν μπορείς να κάνεις ούτε ελεύθερο επάγγελμα όπως παλιότερα έκανε όποιος είχε ανάγκη? Θεωρείται ανάπτυξη τετραμελείς οικογένειες, να μετακομίζουν στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς και να μοιράζονται όλοι μαζί την πενιχρή σύνταξη, φυτοζωώντας, και θερμαίνοντας τον χώρο με μαγκάλι? Πως μπορεί να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους, όταν πρέπει να δηλώσουν φιλοξενούμενοι (!), στην πατρική στέγη? Όταν γίνονται βάρος με το κόστος για την διατροφή τους 30αρηδες και 50αρηδες, στους ηλικιωμένους γονείς τους? Όταν πρέπει να ζητούν χαρτζιλίκι για τα προσωπικά τους έξοδα, για ένα εισιτήριο του λεωφορείου, για έναν καφέ, ώστε να μην λιώσουν από την κατάθλιψη. Δεν είναι πλέον εποχές δεκαετίας 90 που ήταν άνεργοι από τεμπελιά, ή επιλογή. Είναι πλέον άνεργοι,
λόγω πτώχευσης επιχειρήσεων, λόγω μαζικών απολύσεων, λόγω έλλειψης θέσεων εργασίας. Παλιά έβαζες στην υστάτη περίπτωση και τα χαρτιά σου σε ένα ΑΣΕΠ. Μόνο που τώρα, παρατηρήστε, έχουν μόρια προτεραιότητας οι νεοεισερχόμενοι σε αυτή τη χώρα. Τελικά επιζητούν την ισότητα, ή όχι? Γιατί οι βουλευτές ψηφίζουν μέτρα που ενισχύουν την ανισότητα?
Επιτέλους, πότε θα σεβαστούν την βούληση του λαού?

Γι αυτό θα διαδηλώσουμε. Για την επαναφορά της Δημοκρατίας. Στην οποία αντιτίθεται και η Συμφωνία των Πρεσπών, μια συμφωνία μεταξύ πολιτικών αρχηγών.

Θα διαδηλώσουμε, για να ακουστεί η φωνή μας. Για την Δημοκρατία.
Και θα φωνάξουμε, θα κραυγάσουμε με μια βροντερή φωνή, όλοι μαζί, όπως λέει και το τραγούδι των ημερών μας, ΕΔΩ ΛΑΟΣ , ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

Και θα δουν το μεγαλύτερο συλλαλητήριο όλων των εποχών. Γιατί κανείς δεν θα μείνει στον καναπέ….



https://katohika.gr/ellada/to-syllalitirio-einai-diplo-gia-tin-makedonia-kai-tin-dimokratia/?fbclid=IwAR1goYZ5X_CWYtMhxFOIQ3YKGqQs97b1-4d32DZSBK0lBoK3tAHf3SKceF8

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια