Τα τρία τεκμήρια που αποδεικνύουν το μεγάλο γερμανικό ενδιαφέρον στο ζήτημα της Μακεδονίας





Η Γερμανία στα Βαλκάνια - Από πολύ νωρίς είχα πει ότι είναι υπερτιμημένη και η γεωπολιτική αξία των Σκοπίων και η αμερικανική πίεση.


Ανδρέας Σταλίδης
Δημοσιογράφος της Εστίας -
Διαχειριστής του antibaro.gr


Θα θέσω τρία τεκμήρια που παραπέμπουν στο μεγάλο γερμανικό ενδιαφέρον στο ζήτημα της Μακεδονίας.


Πρώτον, την παρέλαση Γερμανών πολιτικών από τα Σκόπια κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος και της πρώτης ψηφοφορίας για αλλαγής Συντάγματος, η οποία απέφερε ακριβώς 80 βουλευτικές ψήφους στον Ζάεφ.


Δεύτερον, την επίσημη επίσκεψη του Ζάεφ στην Γερμανία προ μηνών, κατά την οποία η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγγέλα Μέρκελ τον αποκάλεσε ευθέως «Μακεδόνα πρωθυπουργό» στην πρώτη της δημόσια απόκριση. Δεν έκανε αντίστοιχο κανένας άλλος πολιτικός δυτικής χώρας.



Τρίτον, η επικείμενη επίσκεψη της Αγγέλα Μέρκελ στην Ελλάδα στις 10/11 Ιανουαρίου, δηλαδή ακριβώς τις ημέρες που αφ’ ενός στα Σκόπια διεξάγεται η τελευταία ψηφοφορία τροποποίησης του Συντάγματος με την μεταλλαγμένη πλειοψηφία στήριξης από βουλευτές του Ζάεφ, Αλβανών και των «αποστατών» του Γκρουέφσκι. Ασφαλώς δεν αποτελεί σύμπτωση ούτε το ότι αυτές τις ίδιες ημέρες φαίνεται να συκγροτείται στην Ελλάδα μία παρόμοια μεταλλαγμένη πλειοψηφία με τους 145 του ΣΥΡΙΖΑ, τον Παπαχριστόπουλο των ΑΝΕΛ, την ανεξάρτητη Παπακώστα και τους 4 του Ποταμιού.


Δεν ξέρω τους λόγους, ίσως είναι ο φόβος ρωσο-κινεζικής επιρροής στα Βαλκάνια. Ίσως απωθημένα από τους δύο πρώτους παγκοσμίους πολέμους, ίσως κακή εκτίμηση της κατάστασης. Ίσως κάτι άλλο. Πάντως, οι Γερμανοί ενδιαφέρονται να λυθεί το θέμα γρήγορα και με αυτόν τον τρόπο


GO BACK MADAM MERKEL
http://www.freepen.gr/2019/01/blog-post_361.html?fbclid=IwAR1YdtF4X-Ta-ont-BEjBQ0UxvuS9Hv9lx6ybBudWFxoW-m1ehVWH4QZDF4

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια