Η Κουντουρά στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με αντάλλαγμα τις Πρέσπες





Το επικίνδυνο παιχνίδι με την «αρχή της δεδηλωμένης» παίζει το Μέγαρο Μαξίμου σε μία απέλπιδα προσπάθεια ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσουν χρόνο μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή για την προκήρυξη εκλογών. Εξάλλου πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχει προταθεί θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρα, ενώ το ραντεβού Τσίπρα – Παπαχρηστόπουλου «άναψε φωτιές».


Η μέχρι
τώρα στάση του πρωθυπουργού, αλλά και αρκετών κυβερνητικών στελεχών, δείχνουν προς το σενάριο εργαλειοποίησης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της Συμφωνίας των Πρεσπών, δηλαδή της «παρδαλής» κύρωσής της από 151 βουλευτές, οι οποίοι υπολογίζεται πως θα προκύψουν από τις δεξαμενές των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ποταμιού και ίσως της Ένωσης Κεντρώων.

Η ψήφιση της Συμφωνίας θα δώσει το «πάτημα», για ένα χρονικό διάστημα, στην κυβέρνηση να κάνει χρήση του επιχειρήματος ότι εκπροσωπείται από μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία ικανή συνταγματικά να προχωρήσει έως τις κάλπες (όσο πιο κοντά γίνεται στον Μάιο) και παράλληλα θα επιδιώξει να στριμώξει τη Νέα Δημοκρατία προκαλώντας την να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έχει την πλειοψηφία της Βουλής.

https://hellas-now.com/i-koyntoyra-sto-eyropsifodeltio-toy-syriza-me-antallagma-tis-prespes/

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Tελικά οι καλύτεροι έλληνες είναι αυτοί που εμπορεύονται την πατρίδα τους και την ξεπουλούν. Τι ανεξάρτητος έλληνας, τι συριζαίος. Τι δεξιός τι αριστερός..., αριστερός δεν ήταν ποτέ ο Σύριζα, μην τα μπερδεύεται, μεταλλαγμένος είναι με ΠαΣΟΚικά DNA. Η μετάβαση, λοιπόν ενός ή μιας από έναν δεξιό χώρο στον άλλο δεξιό με αριστερή ταμπέλα κάνει τη φοράδα να @έζει στο αλώνι. Σιγά το λάχανο. Ο κομματικός αχταρμάς στο μεγαλείο του. Τύφλα να 'χουν όλοι οι άλλοι που επικρίνουν τέτοιες ανθελληνικές προσπάθειες. Τέτοια παραμύθια που ακούσαμε σήμερα από την ως σήμερα συγκυβέρνηση ξεπερνά κάθε προηγούμενο αποβλάκωσης και αποπροσανατολισμού. Ο κύριος Τσίπρας αποδείχτηκε φιλογερμανός με πατέντα. Κρίμα στο εξαπατημένο 3% που συνηγόρησαν στην ανθελληνική πολιτική του. Κατά τ’ άλλα… τίποτα… Κατεστημένο είχαμε, κατεστημένο έχουμε ίσως το χειρότερο από κάθε άλλη φορά «αριστερό» ή «κεντροαριστερό) ετούτη τη φορά… Κλαυσίγελε που είσαι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή