Αλέξη, κοίτα τι έκανες: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για τη «Μακεδονία»



«Ξεπεράστηκε το εμπόδιο για ένταξη της "Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ»


Η ελληνική Βουλή επικύρωσε την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών και η Άγκυρα βρήκε την ευκαιρία να... πανηγυρίσει! Συγκεκριμένα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να χαιρετίσει την κύρωση και αναφέρθηκε στη γειτονική χώρα ως... Μακεδονία.


«Η Τουρκία έχει αναγνωρίσει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα από την ανεξαρτησία της και έπειτα. Η διαφωνία, επονομαζόμενη “ονοματολογικό ζήτημα” συνιστά εμπόδιο, ιδιαίτερα για τη διαδικασία ένταξης της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ εδώ και 27 χρόνια. Καλωσορίζουμε την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών,
που παρέχει μια λύση σε αυτό το ζήτημα, στη Βουλή της Ελλάδας μετά το κοινοβούλιο της Μακεδονίας, με την αντίληψη ότι αυτό το εμπόδιο για την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ έχει τώρα ξεπεραστεί», ήταν η εξοργιστική απάντηση του εκπρόσωπου Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για την κύρωση της Συμφωνίας.
Ο Ζάεφ προκαλεί τους Έλληνες

Την ίδια ώρα ο Ζόραν Ζάεφ πανηγυρίζει για τη «Μακεδονία» μέσω Twitter.

«Η Μακεδονία είναι κομμάτι του δημοκρατικού κόσμου», έγραψεμερικές ώρες μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας από την ελληνική Βουλή.

«Οι επενδυτές γνωρίζουν ότι τώρα είμαστε μια σταθερή και ασφαλής χώρα. Δημιουργούμε ευκαιρίες για όλους τους πολίτες. Προχωράμε μπροστά, ήρθε η ώρα για την οικονομία!», συμπληρώνει στην ανάρτησή του ο Ζάεφ.


Υπενθυμίζεται ότι εχθές, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την απόφαση της ελληνικής Βουλής, ο Ζάεφ είχε επιβεβαιώσει και επισήμως τους χειρότερους φόβους για τον αλυτρωτισμό των γειτόνων, διαχωρίζοντας Έλληνες
και Μακεδόνες!

«Οι λαοί και οι χώρες μας έχουν καταφέρει μία κοινή νίκη για την ειρήνη και την πρόοδο στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Ας είναι περήφανοι όλοι οι Έλληνες, όλοι οι Μακεδόνες και όλοι οι πολίτες που ζουν σε αυτήν την περιοχή. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο κοινός δρόμος, που έχει ανοίξει με τις πιο φιλικές προθέσεις και αξίες που προέρχονται από την κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια», είχε δηλώσει περιχαρής ο Ζάεφ.
https://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/953604/alexi-koita-ti-ekanes-panigyrizoyn-oi-toyrkoi-gia-ti-makedonia

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια