Τρέχουν και δεν φτάνουν στις ΗΠΑ: Χάκερ αποκάλυψαν τα πρώτα έγγραφα για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους





Σειρά εγγράφων αποκρυπτογράφησε η διεθνής ομάδα χάκερ, κάνοντας -σε πρώτο βαθμό- πράξη την απειλή ότι θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις σχετικά με απόρρητες πληροφορίες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.


Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι ίδιοι, έχουν στην κατοχή τους εκατοντάδες έγγραφα, μεταξύ των οποίων και 18.000 emails, μη δημοσιοποιημένες συμφωνίες, καταθέσεις και μαρτυρίες ειδικών, καθώς και περιεχόμενο επικοινωνίας με κυβερνητικούς αξιωματούχους.


Μάλιστα, έχουν διαχωρίσει το υλικό, το οποίο αποκαλούν «9/11 Papers» σε πέντε επίπεδα, με το Επίπεδο 1 να περιέχει το λιγότερο σημαντικό υλικό και το Επίπεδο 5 τα πιο ευαίσθητα δ
εδομένα.

Η πρώτη διαρροή του επίμαχου υλικού, παρότι δεν προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση για το περιεχόμενο, είναι γεγονός. Συγκεκριμένα, αποτελείται από 650 αρχεία τα οποία περιλαμβάνουν υπομνήματα, συμφωνίες εμπιστευτικότητας, καταθέσεις υπαλλήλων της American Airlines, ασφαλιστικές πληρωμές και συνεντεύξεις με συγγενείς των επιβατών στα μοιραία αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Russia Τoday, οι χάκερ υποστηρίζουν ότι έλαβαν 3,27 Bitcoins, δηλαδή 12.000 δολάρια, ποσό αρκετό για να δημοσιεύσουν το υλικό του Επιπέδου 1.

Ωστόσο, υπάρχουν τέσσερα ακόμη επίπεδα που παραμένουν κρυπτογραφημένα και, σύμφωνα με την ομάδα, «κάθε επίπεδο περιέχει περισσότερα μυστικά, πιο επιβλαβή υλικά… και γενικά απλά περισσότερη αλήθεια».

Οι χάκερς δημοσίευσαν αρχικά το υλικό μέσω του Twitter, ωστόσο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το δίκτυο μπλόκαρε τον λογαριασμό, εξοργίζοντάς τους. Στο πλαίσιο αυτό, εξέδωσαν τελεσίγραφο προς τις ΗΠΑ
και το «βαθύ κράτος».

«Η λογοκρισία σας και οι ψεύτικες ειδήσεις συγκάλυψης δε θα σιγάσουν αυτό τον οργανισμό ή την δημόσια υποστήριξή του. Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες επίλυσης διαφορών, επιχειρήσεις έρευνας, FBI, TSA, FAA, τράπεζες, εταιρείες ασφαλείας και άλλοι), θα τα καταστρέψουμε αν δεν αρχίσετε να «παίζετε μπάλα». Αυτή η κατάσταση θα γίνει πολύ πιο τραγική για την επιβίωσή σας. Κάντε τη σωστή επιλογή» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά τους.

iellada.gr


https://katohika.gr/diethni/trechoun-kai-den-ftanoun-stis-ipa-chaker-apokalypsan-ta-prota-engrafa-gia-tin-epithesi-stous-didymous-pyrgous/?fbclid=IwAR1XsXwqW4-yc3jP1GGjgRX6oBJSDbMH9g2NqMWI9HjL_BjCeK7oNPQfhc8

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια