Σάλος με τα 496 ευρώ για 4 ομπρέλες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη




Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα παρήγγειλαν τέσσερις ομπρέλες αντί 496 ευρώ, σύμφωνα με....

την ανάρτηση της απόφασης στη Διαύγεια.

Αυτό σημαίνει σε απλά… μαθηματικά πως η κάθε ομπρέλα, που όπως αναφέρεται στην απόφαση και απευθείας ανάθεση προοριζόταν για την υπουργό και την υφυπουργό, κόστιζε περίπου 165 ευρώ.


«Την με Απευθείας Ανάθεση προμήθεια τεσσάρων (4) ομπρελών, προς κάλυψη αναγκών των κ.κ Υπουργού και Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, στην εταιρεία με την επωνυμία «Π. ΚΟΥΤΣΟΘΟΔΩΡΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ», που βρίσκεται επί της οδού Πλ.Τσώκρη 1, στην Αθήνα, Α.Φ.Μ 997890040, έναντι του χρηματικού ποσού των τετρακοσίων ενενήντα έξι ευρώ (496,00€), συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α», αναφέρεται στο έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας δηκτικά σχόλια στο διαδίκτυο.

«Η ανωτέρω δαπάνη υπόκειται σε συνολικές κρατήσεις σε ποσοστό 5,44% (υπέρ Μ.Τ.Σ 2,72%,ΤΠΑΣ 2,72%) , 2% επί των κρατήσεων για τέλη χαρτοσήμου και 20% επί του χαρτοσήμου υπέρ ΟΓΑ. Επίσης θα παρακρατηθεί φόρος εισοδήματος 4% επί του καθαρού ποσού καθόσον η αξία αυτής (δαπάνης) υπερβαίνει το ποσό των 150,00 €», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ίδια απόφαση που φέρει την υπογραφή ενός αστυνομικού διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ,
με ημερομηνία 19 Νοεμβρίου του 2018.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που μίλησαν στον «Ε.Τ.», οι συγκεκριμένες ομπρέλες δεν είχαν αποδέκτες τις κ.κ. Γεροβασίλη και Παπακώστα, οπότε ήδη έχει διαταχθεί εσωτερικός έλεγχος.

Δείτε την απόφαση εδώ

Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος
https://makpress.blogspot.com/2019/01/496-4.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια