Κλείνει τα σύνορά της στους πρόσφυγες και η Βουλγαρία




Την άρνησή της να συμμετέχει στο παγκόσμιο σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση ανακοίνωσε την Τετάρτη η Βουλγαρία. Έτσι, η χώρα προστίθεται σε αυτές που αντιδρούν στο περιεχόμενο του Παγκόσμιου Συμφώνου για τη Μετανάστευση που έχει γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης τα τελευταία δύο χρόνια και αναμένεται να επικυρωθεί επίσημα στη σύνοδο του Μαρακές την ερχόμενη εβδομάδα.

«Στο σημείο αυτό διευκρινίζουμε
πως η απόφασή μας είναι να μην ενταχθούμε στο παγκόσμιο σύμφωνο για την ασφαλή μετανάστευση προκειμένου να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των πολιτών της χώρας μας», ανέφερε η ανακοίνωση της κυβέρνησης.Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής το σύμφωνο έχουν απορρίψει μεταξύ άλλων οι Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Αυστραλία, Βραζιλία και Βέλγιο εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την άρνησή τους να ανοίξουν τα σύνορά τους στους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη από το 2015.
Το μη δεσμευτικό σύμφωνο επιδιώκει να καλύψει όλες τις διαστάσεις της διεθνούς μετανάστευσης. Εγκρίθηκε στις 13 Ιουλίου από όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ εκτός από τις ΗΠΑ.
Αναφέρεται σε θεμελιώδεις αρχές – προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών, των παιδιών, αναγνώριση της εθνικής κυριαρχίας – και διατυπώνει περίπου είκοσι προτάσεις για να βοηθηθούν οι χώρες που καλούνται να διαχειριστούν τις μεταναστευτικές ροές, διευκολύνοντας την ανταλλαγή πληροφοριών, τις προσπάθειες κοινωνικής ένταξης των μεταναστών, την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης κ.λπ…
Οι χώρες που αντιδρούν
https://katohika.gr/diethni/kleinei-ta-synora-tis-stous-prosfyges-kai-i-voulgaria/?fbclid=IwAR2eRKosfaV87NhvD5xYzFs07Myu5KoOQYK4ZZHb0MkwD3tc_FDjPVp1TBs

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια