Διάγγελμα Μακρόν: Δίνω αύξηση 100 ευρώ στους μισθούς και φοροαπαλλαγές σε όσους βγάζουν λιγότερα από 2.000 ευρώ το μήνα





Freepen.gr - Καθώς η Γαλλία εξακολουθεί να κλυδωνίζεται από τις μεγάλες διαμαρτυρίες τις τελευταίες εβδομάδες, ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν παραδέχτηκε ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση «οικονομικής έκτακτης ανάγκης».


"Σήμερα,
είμαστε αναγκασμένοι να παραδεχτούμε [αυτό]. Σήμερα ανακοινώνω μια οικονομική έκτακτη ανάγκη στη χώρα μας", δήλωσε ο Μακρόν σε διάγγελμά του ζητώντας" υποστήριξη "στη γαλλική οικονομία.


Το διάγγελμα ήρθε μετά από τέσσερις εβδομάδες διαμαρτυριών που ξεκίνησαν από την αύξηση των τιμών των καυσίμων και μετατράπηκαν σε μεγάλη δυσαρέσκεια με τις οικονομικές του πολιτικές που δήλωσαν οι διαδηλωτές ότι ευνοούσαν τους πλούσιους. Οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα οδήγησαν σε συμπλοκές και συγκρούσεις με την αστυνομία.


"Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την οργή και όλες αυτές τις βίαιες συγκρούσεις", επέμενε ο Μακρόν στην ομιλία του αν και παραδέχτηκε ότι το κοινό έχει "δικαίωμα στην αγανάκτηση".


Ο πρόεδρος ανακοίνωσε τότε ότι οι «κατώτατοι μισθοί θα αυξηθούν κατά € 100 ανά μήνα» ξεκινώντας από το Μάιο του 2019. Υποσχέθηκε επίσης να ακυρώσει τους φόρους επί της υπερωριακής εργασίας και να εισαγάγει ειδικές φορολογικές απαλλαγές για άτομα που κερδίζουν λιγότερα από € 2.000 κάθε μήνα.



Ο Macron, ο οποίος συχνά επικρίνεται επειδή φέρεται να εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των πλουσίων στη Γαλλία, ανακοίνωσε επίσης ότι διέταξε τον πρωθυπουργό να εκπονήσει προτάσεις που θα επιτρέχουν σε "επιχειρήσεις και τα πλουσιότερα μέλη της κοινωνίας μας να συνεισφέρουν" στο πρόγραμμα της εθνικής οικονομικής υποστήριξης, αλλά αρνήθηκε να ενισχύσει τον λεγόμενο «φόρο περιουσίας».

http://www.freepen.gr/2018/12/100-2000.html?fbclid=IwAR1aXE2RYGgHEAOlhrYJJqqGphKCq9PBcAuSfUAVqkUHzkmSzAq7Yj1CR7g

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια