Προϊστάμενος της ΔΕΗ λέει “έτσι κλέβει η ΔΕΗ τους πολίτες” - Ανοίξτε τους τρεις τελευταίους λογαριασμούς σας και θα το δείτε στην πράξη.





Προϊστάμενος της ΔΕΗ λέει “έτσι κλέβει η ΔΕΗ τους πολίτες”

O τρόπος που κλέβει η ΔΕΉ τους πολίτες είναι πολύ απλός αλλά δύσκολα γίνεται αντιληπτός από κάποιον.

Ο πρώτος τρόπος είναι με τον όρο ειδικές χρεώσεις οι οποίες μάλιστα είναι ανάλογες με τις κιλοβατώρες που έχει κάψει η χελώνα.
Αν δηλαδή κάποιος με τα ίδια τετραγωνικά και τις ίδιες συσκευές κάψει λιγότερο ρεύμα θα πληρώσει λιγότερα. Οι ειδικές χρεώσεις ουσιαστικά είναι απλό τέχνασμα ώστε η ΔΕΗ να μπορεί να εισπράττει ουσιαστικά τα ανεξόφλητα ποσά αλλά και έξοδα δικτύου καθώς και μία κλιμακούμενη οικονομική επισφάλεια προς όφελός της.


Η απόλυτη κλοπή όμως από την ΔΕΗ δεν αυτό αλλά το ίδιο το ρεύμα που υποτίθεται ότι καίτε. Η ΔΕΗ έχει την δυνατότητα να στέλνει ρεύμα σε ολόκληρες περιοχές με ανάλογη τάση και με ανάλογο συνημίτονο Φ. Αυτό είναι που έχει και την μεγαλύτερη σημασία.

Όταν η ΔΕΗ στέλνει για παράδειγμα ρεύμα με αυξημένο συνημίτονο σε μία περιοχή
τότε ουσιαστικά υπερχρεώνει ολόκληρη την περιοχή. Περνάει το ρεύμα από την χελώνα αλλά ουσιαστικά δεν καταναλώνετε αλλά γυρίζει πάλι στην ΔΕΗ με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι το κάψατε αλλά ουσιαστικά μόνο να πέρασε από την χελώνα σας χωρίς εσείς καν ν ατο γνωρίζεται και χωρίς καν να μπορείτε να προστατευτείτε.

Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο πολύπλοκο αλλά θα μπορούσατε να ρίξετε μία ματιά στους λογαριασμούς και να δείτε τις τιμές του συνημίτονου Φ που αναγράφονται στον λογαριασμό σας κάθε μήνα και εκεί φαίνεται το μέσο όρο του μήνα.

Θα διαπιστώσετε ότε δεν είναι όλους τους μήνες σταθερό αλλά κάποιους μήνες είναι μεγαλύτερο και κάποιους μικρότερο που σημαίνει κάποιες μέρες η ΔΕΗ
ήθελε να υπερχρεώσει τις περιοχές σε εκείνο το μέρος και κάποιες απλά όχι.

Ανοίξτε τους τρεις τελευταίους λογαριασμούς σας και θα το δείτε στην πράξη. Αυτό η ΔΕΗ έχει σύστημα και το κάνει κάθε 6 μήνες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα πολλές φορές να απορείτε γιατί ο λογαριασμός σας να είναι αυξημένος.

Το ιδανικό είναι το συνημότονο Φ να είναι μηδενικό ώστε ότι ρεύμα μπαίνει στο σπίτι σας να μην πηγαίνει σε “απώλειες δικτύου” όπως τις ονομάζει η ΔΕΗ αλλά μόνο προς κατανάλωση.







diaforetiko.gr
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/11/blog-post_197.html?spref=fb&fbclid=IwAR34wWlEIwN0oWuHQzeDlQB7VqqC40t58M3kuDXF9MPoNHwN-ws_VAxeGYQ

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ - ΔΕΥΑ - ΕΥΔΑΠ
    Η μονομερής Διακοπή ρεύματος από την ΔΕΗ συνιστά Κλοπή (ΠΚ 372)
    1) Σύμφωνα με τον νόμο (ΠΚ 372, ΑΚ 947) (και σχετική οδηγία της ΕΕ) (*) το ρεύμα είναι ΠΡΑΓΜΑ, που βρίσκεται στα χέρια και κατοχή του καταναλωτή. Συνεπώς η «βίαιη» και χωρίς την συναίνεσή του αφαίρεσή (διακοπή) του από την ΔΕΗ (παραγωγού/προμηθευτή/διανομέα) για οφειλές του δανειολήπτη προς αυτήν, συνιστά την Διάπραξης εκ μέρους της ΔΕΗ, ΚΛΟΠΗΣ…! (ΠΚ 372).
    Συνεπώς, η ΔΕΗ (παραγωγός/προμηθευτής/διανομέας) μπορεί μόνο να διεκδικήσει στα αστικά δικαστήρια τη χρηματική οφειλή (ενοχή) ή την απόδοση του «πράγματος» (ρεύμα) σύμφωνα με τις διατάξεις του ΑΚ και ΚΠολΔ, αλλά πάντα ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ και ΟΧΙ ΔΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΑΙΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ(κλοπής του).
    Οι τυχόν διαφορετικοί με τα παραπάνω, όροι στην σύμβαση μεταξύ της ΔΕΗ (παραγωγού/προμηθευτή/διανομέα) και του καταναλωτή, είναι ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΙ και παράνομοι και δεδομένου της ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑΚΗΣ φύσης και θέσης της ΔΕΗ (βλ. παρακάτω).
    (*) αρ.947 παρ.2 ΑΚ 372 και αρ.372 παρ.2 ΠΚ ενέργεια = πράγμα.
    Κατά κοινοτικό δίκαιο = εμπορεύσιμο αγαθό. (ΔΕΕ C-6/64, C-393/92, C-206/06, C-158/94, C-97/98) Ελλάδα παροχή από προμηθευτή σε καταναλωτή = πώληση πράγματος, ενδ. Π. Πρωτ. Θ 24446/99. Ρεύμα: πώληση προέλευση από ενεργειακές πηγές (ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ Δίκαιο της ενέργειας ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ) Σημασία πρέπει να δοθεί ότι ο ηλεκτρισμός είναι αναγνωρισμένο κοινωνικό αγαθό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΥΧΟΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ:
    Σύμφωνα με το Παρ. Β` και το αρ.8 της σελ. 8 της Σύμβασης της ΔΕΗ με τους καταναλωτές, οι τελευταίοι έχουν αποδεχτεί την διακοπή του ρεύματος από την ΔΕΗ, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών των προς αυτήν από την κατανάλωση ρεύματος.
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ:
    1) Κανένας όρος Σύμβασης (όπως το παραπάνω αρ. 8 της Σύμβασης) ΔΕΝ υπερισχύει των Νόμων Δημόσιας Τάξης, όπως είναι το αρ. ΠΚ 372 περί Κλοπής!
    Με άλλα λόγια, είναι απαράδεκτο κι άκυρο νομικά (και λογικά) να μπορεί ο πολίτης νόμιμα να δίνει το δικαίωμα (για οποιοδήποτε λόγο) στον κλέφτη να τον κλέβει νόμιμα!… ή να τον βιάζει, ή να τον βασανίζει, ή να… τον σκοτώνει !
    2) Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι όροι της Σύμβασης μεταξύ της ΔΕΗ και των καταναλωτών είναι –μπορεί να προσβληθούν- ως καταχρηστικοί και παράνομοι, διότι είναι όροι μιας Σύμβασης με ένα ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ, εμπρός στο οποίο ο καταναλωτής ΔΕΝ μπορούσε να μην υπογράψει τους όρους του, γιατί δεν είχες άλλη επιλογή.
    Η ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ-ΔΕΥΑ-ΕΥΔΑΠ σε συνεργασία με την ΣΥΜΜΟΡΙΑ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ παραβιάζει εκτός των άλλων το διεθνές Σύμφωνο του Ο.Η.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα άρθρα 1-6-7-9-10-11-12-15, και τις παραγράφους 1-2-5 του άρθρου 4 του Συντάγματος και των Άρθρων 16-21-22 του Συντάγματος διότι παρέχουν δωρεάν ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ - ΝΕΡΟ - στέγαση (πολυτελή ξενοδοχεία) - σίτιση - θέρμανση - διαδίκτυο-παιδεία - άθληση - εκπαίδευση πολεμικών τεχνών - επιδόματα των 400 ευρώ το άτομο και το κόστος αυτών το χρεώνει στον καταληστευμένο Έλληνα τον οποίο με τον οικονομικό - γενοκτονικό πόλεμο που του έχει επιβάλει τον έχει φτάσει σε σημείο να μην μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του και να του κόβει το ρεύμα-νερό και να του κατάσχει την περιουσία του με σκοπό να τον γενοκτονήσει και να μείνουν μόνο οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.
    Επίσης οι ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ επωφελούμενοι της κατοχής της χώρας και της βίαιης κατάλυσης του Συντάγματος συνεχίζει ανεξέλεγκτα και προπάντων αντισυνταγματικά και πέραν της χρέωσης των κιλοβατώρων που αναγράφονται στον μετρητή να χρεώνει με άλλες διαφορετικής φύσεως κατοχικές και ολοένα αυξανόμενες χρεώσεις απειλώντας ταυτόχρονα με διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος εάν δεν πληρωθούν. Ότι ισχύει για την ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ ισχύει και για την ΔΕΥΑ - ΕΥΔΑΠ και για όλες τις κατοχικές δημόσιες και συνεργαζόμενες ιδιωτικές επιχειρήσεις. ---------------------------------Προσοχή όμως... το (ΠΚ 372) όπως και κάθε άλλο άρθρο του ΠΚ ή του Συντάγματος,, δεν καλύπτει όποιον αποδέχεται ως νόμιμη την κατάλυση του Συντάγματος και που δεν πήγε να την καταγγείλει εγκαίρως. ( εκεί βασίζονται και κόβουν το ρεύμα χιλιάδων πολιτών που έχουν αποδεχθεί την κατάλυση του Συντάγματος, τις κατοχικές εκλογές και την προδοσία που ανακοινώθηκε στις 24 Νοεμβρίου του 2011 από την βουλή ως νόμιμα και δεν τα κατήγγειλαν. "ΕΝΕΡΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ"
    https://www.facebook.com/groups/986790621349334/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο προιστάμενος της ΔΕΗ είναι διορισμένος ή από τη ΝΔ ή από το ΠΑΣΟΚ γιατί είναι άσχετος και δεν ξέρει τι λέει. Τι γνωρίζετε για την ενεργό και την άεργο ισχύ εσείς που αναπαράγεται και το άρθρο; Μπαρούφες που δεν ισχύουν ούτε στο 1%

    ΑπάντησηΔιαγραφή