Τα «ράσα» ξεσηκώνονται: Κεραυνοί Μητροπολιτών και απλών ιερέων κατά Τσίπρα, Ιερώνυμου και ΜΚΟ





Κεραυνούς κατά της κυβέρνησης, της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου για τον «διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας» και των ΜΚΟ που εκμεταλλεύονται τον πόνο των προσφύγων για να θησαυρίσουν, εξαπέλυσε ο σεβάσμιος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.Παύλος μιλώντας στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του «prlogos».

Κατ’αρχήν δήλωσε απόλυτα αντίθετος στην φιλοξενία παράνομων
μεταναστών στο στρατόπεδο Μιλτιάδη

Πόρτη: «Είχα αντιδράσει από παλιά όταν ένας άλλος υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε ανάλογη σκέψη. Δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια χωματερή ανθρώπων. Το στρατόπεδο αυτό δεν έχει καμιά υποδομή, είναι μέσα στην πόλη. Κάποια παιδιά μέσα στα κάγκελα και κάποια έξω;» τόνισε.
Όταν ζητήθηκε από τον τότε υπουργό , τον κ. Κουρουμπλή, ανέφερε να φιλοξενήσουμε 40 παιδιά ασυνόδευτα παιδιά στον Πεντάλοφο, έθεσε μια προϋπόθεση, όπως ανέφερε. «Δεν θέλουμε κανέναν αλληλέγγυο, θα τα κάνουμε όλα μόνοι μας και δεν θα μας ελέγξετε», εννοώντας να μείνουν μακριά οι ΜΚΟ από την φιλοξενία των παιδιών.

Και συνέχισε λέγοντας:

«Δεν απαντήθηκε ποτέ η πρότασή μου. Τους ενδιαφέρει πραγματικά η αποκατάσταση, η στήριξη αυτών των ανθρώπων; Πού έχουν πάει τα χρήματα που δόθηκαν;

Αλληλέγγυος δεν είναι αυτός που βοηθάει και πληρώνεται, όπως οι ΜΚΟ. Αλληλέγγυοι είναι αυτοί που έρχονται καθημερινά στη Σιάτιστα και μαγειρεύουν εδώ και δέκα χρόνια χωρίς να πληρώνονται.

Την πρόταση την κάναμε με αγάπη στα παιδιά. Να έρθουν τα παιδιά, αλλά κανείς από τους «αλληλέγγυους». Γιατί στην πραγματικότητα άλλο είναι το ενδιαφέρον τους και όχι τα παιδιά»!

Σε ότι αφορά τον περίφημο διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας με την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου και την απόλυση από το δημόσιο 10.000 ιερέων είπε τα εξής: «Το Βέλγιο είναι μια ουδετερόθρησκη χώρα, όπως είναι και ο στόχος της συνταγματικής αλλαγής .
Αλλά το κράτος πληρώνει όλους τους ιερείς όλων των αναγνωρισμένων θρησκειών, στο μητροπολίτη παρέχει άδεια υπουργικού αυτοκινήτου, γιατί θεωρείται αξιόλογο αυτό που κάνει, στα βελγικά και ευρωπαϊκά σχολεία διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών υποχρεωτικά , αλλά το περιεχόμενο και τους καθηγητές τους ορίζει η μητρόπολη και η αντίστοιχη αναγνωρισμένη θρησκεία. Αυτό το κράτος έχει μεγάλο σεβασμό στην εκκλησία, ζητάει πολλές φορές την βοήθειά της» ανέφερε..

Και συνέχισε:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλά για 10.000 θέσεις εργασίας. Αυτοί οι «κακοί» παπάδες που τόσα χρόνια καταλαμβάνουν θέσεις, τώρα «απελευθερώνονται». Αυτή είναι μια ευθεία προσβολή στους ιερείς. Ποιον κοροϊδεύει;» ρώτησε.

Αντίστοιχες δηλώσεις αποδοκιμασίας της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου έκανε και ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνός.

Επίσης οι ιερείς της Μητρόπολης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας ερωτούν την Ιερά Σύνοδο και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την συμφωνία με τον Α.Τσίπρα περί «διαχωρισμού της Ορθοδοξίας με την ελληνική Πολιτεία».

«Τι σημαίνει θρησκευτική ουδετερότητα και ποιες είναι οι κοινωνικές και οι νομικές προεκτάσεις της. Μήπως δόθηκε ως αντάλλαγμα στην θρησκευτική ουδετερότητα το διαβόητο «Εκκλησιαστικό Υπερταμείο;» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.

Και ερωτούν: «Οι μουφτήδες της Θράκης είναι δημόσιοι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών. Οι ιεροδιδάσκαλοι, οι οποίοι διδάσκουν σε μειονοτικά, αλλά και σε δημόσια σχολεία το Κοράνι είναι δημόσιοι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας. Εμείς βιώνουμε, όπως σωστά ειπώθηκε,
την μεγαλύτερη και βιαιότερη αλλαγή εργασιακών σχέσεων από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Ναι, αλλά οι μουφτήδες της Θράκης υποστηρίζονται από τη Τουρκία. Οι Ελληνες ιερείς δεν υποστηρίζονται από κανέναν. Αντίθετα του πολεμούν όλοι: Πολιτεία και ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας…


pronews.gr



Το διαβάσαμε από το: Τα «ράσα» ξεσηκώνονται: Κεραυνοί Μητροπολιτών και απλών ιερέων κατά Τσίπρα, Ιερώνυμου και ΜΚΟ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/11/blog-post_381.html#ixzz5WjpfyOop

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ τώρα Χριστιανοί ΓΙ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ - Εθνική και Εκκλησιαστική ΠΡΟΔΟΣΙΑ και Προφητείες
    ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ:
    https://www.youtube.com/watch?v=kgIysOqfjpY

    ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΖΩΗ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ, ΕΙΤΕ ΕΝ ΓΝΩΣΗ, ΕΙΤΕ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΜΙΑ Ή ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΑΞΕΙΣ, (ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ), ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ:

    1 - ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝ "ΑΘΕΟ" ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΑΛΛΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΦΑΝΕΡΑ!

    ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΟΘΗΚΕ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΛΕΑΡ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ (ΔΗΘΕΝ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΖΩΗ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ "ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΩ", ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΘΕΟΥ, ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΝΗΡΕΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό δε σημαίνει οτι οι λοιποί Πολιτικοί είναι σωστοί Χριστιανοί, αλλά σημαίνει οτι έναν δηλωμένο Άθεο δεν τον επιλέγει ποτέ ένας ενσυνείδητος και φιλότιμος εν Χριστώ Χριστιανός.

    2 - ΣΥΝΑΙΝΕΣΑΝ (είτε κληρικοί, είτε μη κληρικοί) ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2016, ΟΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ "ΜΙΑ" ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

    ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ, ΑΝΑΓΚΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΤΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝ ΤΕΛΕΙ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ, ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ, Ή ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥΣ.

    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΜΩΣ, ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΟΥΤΕ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΟΤΑΝ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ.
    ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΔΕ ΘΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.

    ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.
    ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΙ ΠΡΟΔΩΣΑΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ.
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ.
    Ο ΘΕΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ...

    ΚΑΙ ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΩΣΤΕ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ, ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.

    ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΜΩΣ;
    Ή ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή