Έρευνα Σοκ: Καρκινογόνα πρωινά, μπάρες και πασίγνωστα δημητριακά!




Καρκινογόνα πρωινά με δημητριακά

Έρευνα: Καρκινογόνα πρωινά, μπάρες και πασίγνωστα δημητριακά!

Ένα μπολ βρώμης μέχρι σήμερα ήταν ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους για να ξεκινήσει κανείς την ημέρα του. Ωστόσο σύμφωνα με μια νέα μελέτη αυτό ενδεχομένως να μην ισχύει πλέον.
Όπως γράφουν διεθνή μέσα, επικαλούμενα τη μελέτη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης environmental working group, η βρώμη ενδέχεται να περιέχει επικίνδυνα επίπεδα γλυφοσάτης, της χημικής ουσίας δηλαδή που χρησιμοποιείται στο πιο γνωστό ζιζανιοκτόνο παγκοσμίως, το Round Up, της Monsanto, το οποίο σύμφωνα
με έρευνες συνδέεται με εμφάνιση καρκίνου.
Ειδικότερα, όπως γράφει το RT, η μελέτη που διεξήχθη από την οργάνωση διαπίστωσε πως 43 από τα 45 δημοφιλή δημητριακά για πρωινά που ελέγχθηκαν σε τρεις τοποθεσίες στις ΗΠΑ περιείχαν ίχνη γλυφοσάτης. Τα 31 από αυτά περιείχαν επικίνδυνα υψηλά επίπεδα από τη χημική ουσία. Όλα περιείχαν βρώμη και τα υψηλά ποσοστά γλυφοσάτης οφείλονται σε αυτήν. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη λίστα).
Το Round Up, της Monsanto, που πρόσφατα εξαγοράστηκε από τη Bayer, είναι το πιο δημοφιλές ζιζανιοκτόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες. Την περασμένη εβδομάδα δικαστήριο της Καλιφόρνια καταδίκασε την εταιρεία και επιδίκασε αποζημίωση 250 εκατομμυρίων δολαρίων σε έναν κηπουρό σχολείου, ο οποίος εμφάνισε καρκίνο μετά από χρόνια χρήση του Round Up στην εργασία του.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία (WHO) από το 2015 έχει ταξινομήσει τη γλυφοσάτη ως «πιθανώς καρκινογόνα ουσία για τον άνθρωπο». Στις ΗΠΑ η γλυφοσάτη είχε χαρακτηριστεί ως καρκινογόνα ουσία το 1985, ωστόσο το 1991 αφαιρέθηκε από τη σχετική λίστα. Το 2017 η Καλιφόρνια ενέταξε την ουσία στη λίστα της πολιτείας με τις χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο.

Αντίθετα η Bayer, η μητρική πλέον εταιρεία της Monsanto, ισχυρίστηκε επικαλούμενη δικές της μελέτες πως η γλυφοσάτη δεν είναι καρκινογόνα και είναι ασφαλής στη χρήση, «αρκεί να χρησιμοποιείται βάσει των οδηγιών που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία». Σημειώνεται πως σχεδόν 120 χιλιάδες τόνοι γλυφοσάτης
ψεκάζονται ετησίως στις αμερικανικές καλλιέργειες (κυρίως σε σιτάρι, κριθάρι, βρώμη και φασόλια).

«Καθαρά» τα βιολογικά προϊόντα
Ωστόσο τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν τελείως διαφορετικά για τις βιολογικές καλλιέργειες. Όπως προέκυψε από τη μελέτη της οργάνωσης environmental working group, σε συνολικά 16 δημητριακά με βρώμη (βιολογικής καλλιέργειας) που ελέγχθηκαν εντοπίστηκε γλυφοσάτη μόλις σε πέντε από αυτά, ωστόσο σε κανένα η χημική ουσία δεν ήταν πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Θεωρητικά τα βιολογικά προϊόντα θα έπρεπε να ήταν τελείως «καθαρά» από γλυφοσάτη. Το γεγονός πως βρέθηκε η χημική ουσία σε κάποια από τα αυτά είναι γιατί συχνά μολύνονται από τον υδροφόρο ορίζοντα γειτονικών καλλιεργειών ή πρόκειται για βιολογικές καλλιέργειες σε εργοστάσια που έχουν και τους δύο τύπους καλλιεργειών.


Πηγή: https://tvxs.gr





Διαβάστε ακόμη:Η αλήθεια για τις φυτικές ίνες

ftiaxno.gr



Το διαβάσαμε από το: Έρευνα Σοκ: Καρκινογόνα πρωινά, μπάρες και πασίγνωστα δημητριακά! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/08/blog-post_1175.html#ixzz5On9NcT7O

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια