ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: «Θα υποφέρετε λόγω της κυβέρνησής σας»!




Την επιβολή αντιποίνων στην κυβέρνηση Τσίπρα μετά την απέλασητων δύο Ρώσων διπλωματών, προανήγειλλε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.


Αξιοσημείωτο είναι ότι η Μόσχα στην ανακοίνωση της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών διαχώρισε εντελώς τον ελληνικό λαό από την κυβέρνηση Τσίπρα!

«Αυτό που έχουμε αντιληφθεί είναι ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να βρίσκεται σε επικοινωνία με τους Ρώσους εταίρους του και όχι να υποφέρει από βρώμικες προβοκάτσιες, όπως αυτές που δυστυχώς η Αθήνα έχει συρθεί τελευταία», είπε η Ρωσίδα εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των εκπροσώπων Τύπου, μεταξύ αυτών και των Ελλήνων ανταποκριτών στη Μόσχα.

«Δυστυχώς όμως έχουμε να κάνουμε με πολιτική.

Τέτοιες ενέργειες δε μένουν χωρίς επιπτώσεις, δεν εξαφανίζονται απλά χωρίς να αφήσουν ίχνη.

Και φυσικά όλες αυτές οι ενέργειες ρίχνουν σκοτάδι στις διμερείς μας σχέσεις με την Ελλάδα, χωρίς να προσθέτουν κανένα εποικοδομητικό στοιχείο», συμπλήρωσε η Zakharova.

Είναι η πρώτη φορά που η Μόσχα διαχωρίζει τον ελληνικό λαό από τις πράξεις της κυβέρνησης...

Και ουσιαστικά λέει στους Ελληνες πολίτες ότι «Θα υποφέρετε λόγω της κυβέρνησής σας»...

H M. Ζαχάροβα διέψευσε επίσης τις πληροφορίες ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απείλησε τηλεφωνικώς τον Νίκο Κοτζιά για τη συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντάς τες «ανοησίες».

«Είναι ψέμα ότι υπήρξε τηλεφώνημα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών. Δεν καταλαβαίνουμε για ποιο τηλεφώνημα γίνεται λόγος, ακόμη περισσότερο για ποια απειλή. Κανένα στοιχείο δεν δόθηκε στη ρωσική πλευρά. Κανένα τέτοιο θέμα δεν τέθηκε στην επικοινωνία Κοτζιά-Λαβρόφ».

Ταυτόχρονα, η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ απάντησε και στις καταγγελίες του Ζόραν Ζάεφ, περί επιχειρηματιών που χρηματίζουν πολίτες της ΠΓΔΜ για να προκαλούν επεισόδια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Πρόκειται για αβάσιμες καταγγελίες που στόχο έχουν να πυροδοτήσουν την αντιρωσική υστερία. Προφανώς, ξανά, δεν υπάρχουν στοιχεία για να στηρίξουν αυτές τις καταγγελίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Παίζουν με την ρωσική φωτιά»

Αντί να επιχειρήσουν αποκλιμάκωση της έντασης με την Ρωσία, μήπως και αποφύγει η χώρα τα χειρότερα το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στην εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα (η οποία προειδοποίησε με πιθανά αντίποινα στις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα) οξύτατα για «ασέβεια και νομιμοποίηση παράνομων ενεργειών».

Αναλυτικά αναφέρει:
«Οι σημερινές δηλώσεις της Εκπροσώπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική.

Τέτοιες αρνητικές λογικές παρακίνησαν άλλωστε τους τέσσερις Ρώσους πολίτες να προβούν στις ενέργειες που οδήγησαν στην απέλασή τους ή στην απαγόρευση εισόδου τους στην Ελλάδα. Τα στοιχεία δε, βάσει των οποίων ενήργησε η Ελλάδα, είχαν παρουσιαστεί εγκαίρως στις ρωσικές αρχές. Εξάλλου, και οι ίδιες οι ρωσικές αρχές έχουν πολύ καλή γνώση του τι πράττουν οι άνθρωποί τους.

Η Ελλάδα επεδίωξε εξαρχής να διαχωρίσει τις ενέργειες των ατόμων αυτών από την επίσημη ρωσική εξωτερική πολιτική. Με τη σημερινή της όμως δήλωση, η Εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών υιοθετεί και δείχνει ως να θέλει να νομιμοποιήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες.

Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει. Ουδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υποθέσεις.

Τέλος, ανυπόστατοι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν πιέσεων τρίτων, είναι ανάξιοι σχολιασμού και δείχνουν νοοτροπία ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται τις αρχές και τις αξίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

Πρώτα απελαύνουν τους Ρώσους διπλωμάτες και μετά λόγω φόβου αντιποίνων τους... βραβεύουν!

Εικοσιτέσσερις ώρες πριν την ανακοίνωση των ρωσικής απάντησης στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών (αύριο το πρωί ανακοινώνονται στην Μόσχα) ο Ακόλουθος Άμυνας της Ρωσίας στην Ελλάδα, ο υποστράτηγος Γεννάντι Μοσάγιεφ, τιμήθηκε με την Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο!!!

Σε μία κίνηση προφανώς εξισορροπιστική (ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο υποστράτηγος Μοσάγιεφ είχε προσφέρει πολλά στις ελληνορωσικές σχέσεις και είχε «σώσει καταστάσεις»στο παρελθόν), ο Π.Καμμένος απένειμε την τιμητική πλακέτα στον Ρώσο ΑΚΑΜ, επιχειρώντας να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα και να «λειάνει» σε κάποιο βαθμό την κόντρα Αθήνας-Μόσχας.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η βράβευση του Μοσάγιεφ, ο οποίος στα οκτώ χρόνια της παραμονής του στην Ελλάδα ήταν κάτι παραπάνω από Ακόλουθος Αμυνα και σαφώς πιο σημαντικός στην ρωσική ιεραρχία από τους δύο που απελάθηκαν.

Το διακύβευμα είναι να μην υπάρξει ταξιδιωτική οδηγία που θα πλήξει όχι τις ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά την ελληνική οικονομία σε μεγάλο βαθμό.

Ο μόνος ωφελημένος σε μια τέτοια κίνηση θα είναι η Τουρκία, όπως αντίστοιχα είχε ωφεληθεί η Ελλάδα από την ταξιδιωτική οδηγία του 2015 στη Τουρκία.
http://hellaspress-angel.blogspot.com/2018/07/blog-post_79.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια