Ύποπτες δηλώσεις Ερντογάν – Για αυτό τον λόγο φυλάκισε τους δύο στρατιωτικούς;






Η Τουρκία εχθές, τίμησε την μνήμη των θυμάτων του πραξικοπήματος. Το πραξικόπημα που είχε συγκλονίσει την Τουρκία, είχε γίνει τον Ιούλιο του 2016.

Το αποτυχημένο πραξικόπημα, είχε δημιουργήσει μια κατάσταση αφόρητη για τον Ερντογάν, αν και ορισμένοι πιστεύουν ότι το πραξικόπημα το είχε στήσει ο ίδιος ώστε να λάβει περισσότερες εξουσίες, πράγμα που έγινε.

Με αφορμή τους χθεσινούς εορτασμούς, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην Ελλάδα με ένα τρόπο πλάγιο αλλά ξεκάθαρο.

Τι δήλωσε ο Ερντογάν

Το πραξικόπημα μας
έδειξε ποιοι είναι οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές. Έχουμε δυνατή μνήμη. Μπορεί να μην λέμε συχνά τι περάσαμε, αλλά ποτέ δεν το ξεχνάμε. Μας έδειξε την υποκρισία. Ξέρουμε ποιοι προσευχήθηκαν εκείνο το βράδυ για εμάς και ποιοι για την επιτυχία του FETO (σ.σ. το κίνημα του Γκιουλέν). Στο τέλος θα θυμόμαστε τη σιωπή όσων θεωρούσαμε φίλους μας. Αυτοί που έφυγαν από τη χώρα μας δεν θα σβηστούν ποτέ από τη μνήμη μας.
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσους προστάτεψαν τους πραξικοπηματίες μετά τη 15η Ιουλίου. Ξέρουμε ποιος συνεργάστηκε με ποιον.

Ανάλυση των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου

Ο Σουλτάνος ξεκάθαρα μιλάει για τους πραξικοπηματίες, που έφυγαν από την Τουρκία και ήρθαν στην Ελλάδα. Μάλιστα δήλωσε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτό το γεγονός
και στην ουσία μας είπε ότι θα πάρει εκδίκηση και αν σκεφτούμε την αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, μπορούμε να βγάλουμε μερικά κρίσιμα συμπεράσματα. Οι δύο στρατιωτικοί εδώ και 137 ημέρες, βρίσκονται αιχμάλωτοι στην Αδριανούπολη.

Τι δήλωσε ο Τούρκος πρέσβης

Αναμέναμε από την Ελλάδα να μην λειτουργήσει ως όργανο ατιμωρησίας των 8, η συμμετοχή των οποίων στην απόπειρα πραξικοπήματος δεν αμφισβητείται.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ερντογάν κινήθηκε ο Τούρκος πρέσβης, ο οποίος είπε ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα βοήθησε τους πραξικοπηματίες.

Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι η χώρα μας, βοήθησε τους πραξικοπηματίες να ξεφύγουν από την οργή του Ερντογάν. Αυτό σημαίνει ότι μας θεωρούν εχθρούς και θα ότι κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, ώστε να…το μετανιώσουμε.

Η Ελληνική κυβέρνηση από την άλλη, πολλές φορές έχει δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν βοηθάει τους πραξικοπηματίες, απλά τους φέρεται Δημοκρατικά και δίκαια.



el.gr

Το διαβάσαμε από το: Ύποπτες δηλώσεις Ερντογάν – Για αυτό τον λόγο φυλάκισε τους δύο στρατιωτικούς; http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/07/blog-post_3908.html#ixzz5LQ514oIc

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια