ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ: Mεγάλη πολεμική κινητοποίηση εν μέσω Παγκοσμίου Κυπέλλου - A/A στα γήπεδα!



Κάτι τρέχει και τέθηκε σε επιφυλακή ρωσικός στόλος στην Μ.Θάλασσα
ενώ ισχυρές δυνάμεις μεταφέρονται στην Κριμαία σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρα πρακτορεία ειδήσεων.

Αντιαεροπορικά συστήματα έχουν αναπτυχθεί μέσα σε αστικό ιστό αλλά όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν σε ουκρανική «έξαρση».

Πηγές ομιλούν για πιθανή προσπάθεια προβοκάτσιας από ουκρανικής πλευράς με σκοπό να πληγεί το κύρος της Ρωσίας.






Σύμφωνα με πηγές του Reuters και του ουκρανικού τύπου, ο στόλος της Μαύρης θάλασσας τέθηκε σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, αλλά κυρίως λόγω αναμενόμενων προκλήσεων από την ουκρανική πλευρά, όπως αναφέρει το Reuters.

Το πρακτορείο ειδήσεων αναφερόμενο στις πηγές του, τονίζει ότι η ετοιμότητα διατάχθηκε λόγω της απόφασης ενίσχυσης της ασφάλειας κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, ενώ οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η Ουκρανία μεταφέρει συνεχώς στρατεύματα στην περιοχή κοντά στην Κριμαία και ίσως προετοιμάζει προκλήσεις.

«Λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου και των προσδοκιών πιθανών προκλήσεων από την Ουκρανία γύρω από την ακτή της Κριμαίας, η ρωσική ανωτάτη ηγεσία του πολεμικού ναυτικού πήρε την απόφαση να αυξήσει κατακόρυφα το επίπεδο στρατιωτικής ετοιμότητας του στόλου», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού ΓΕΝ.





Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για το συναγερμό του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά πρόκειται για τακτική που συνήθως ακολουθούν συχνά οι Ρώσοι που διέπονται από μυστικοπάθεια.

Ενώ η κατάσταση στην Κριμαία «θερμαίνεται» συνεχώς εδώ και καιρό, το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική του άσκηση από το 2002, με την συμμετοχή περισσοτέρων από 40.000 στρατιωτών από 30 χώρες της συμμαχίας και συνεργαζόμενες χώρες,
κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Η πιθανότητα ανάμεσα σε αυτούς τους 30.000 νατοϊκούς στρατιώτες να είναι και Έλληνες είναι αρκετά μεγάλη, λόγω των υποχρεώσεων που απορρέουν από τον κανονισμό της συμμαχίας.

Έτσι πιθανόν να δούμε Έλληνες στρατιώτες στην Νορβηγία , ή πολεμικά μας πλοία στην ίδια περιοχή κοντά στα ρωσικά σύνορα είναι μεγάλη.

Στο πλαίσιο αυτής της άσκησης θα έχουμε την εμφάνιση για πρώτη φορά της δύναμης ταχείας επεμβάσεως με 5.000 καταδρομείς στη Νορβηγία , γεγονός που θα αποτελέσει καινοτομία στην συμμαχία.

Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε πιθανότατα ταυτόχρονη πιθανή ανάφλεξη σε Ανατολική Ουκρανία και στην περιοχή
των Σκανδιναβικών χωρών, στο απευκταίο σενάριο εμπλοκής ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

Καλό όμως για όλους εμπλεκόμενους θα είναι να διαβάσουν λίγο από το κεφάλαιο που αναφέρει τον πελοποννησιακό πόλεμο, ειδικά στα κεφάλαια αίτια - αφορμές και κυρίως αποτελέσματα του πολέμου, για να κατανοήσουν τι αναμένει τους λαούς τους πρώτα και μετά την υπόλοιπη ανθρωπότητα σε περίπτωση σύρραξης...

πηγη

http://hellaspress-angel.blogspot.com/2018/06/m-aa.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια